Tak.
To jest widok strony w wersji do druku
Co do silnika 1,6 e-torq bo taki mam to nie jeździ się nim tak źle .Faktycznie szału nie ma ale nie można powiedzieć ze to auto nie chce jechać.Decydując się na zakup 1,6 bardziej przekonywało mnie to ze jest to jednostka już sprawdzona i poza wymianą oleju to powinna długo służyć .Faktycznie nie jest zbyt oszczędne ,ale średnie spalanie od początku to 8,4 l/100 km.Trasa spokojna to można nawet zejść do 6,5 l ( poniżej mi się nie udało ) a w mieście wiadomo 10-11l
Poza tym auto bardzo fajne ładne jest dobrze wyposażone i cieszy oko przechodniów ale najważniejsze że mnie się podoba i ja mam przyjemność z jazdy. Teraz są upały ale kupując auto warto zwrócić uwagę na pakiet zimowy ( podgrzewana kierownica i przednia szyba) świetna sprawa,wart tych pieniędzy.
Pomogliście w 2009 jak kupowałam Bravo, więc mam nadzieję że pomożecie również teraz :)
Jeżdżę Bravo 1.9 jtd 120KM dynamic plus i jestem zakochana w mojej w Biedronce, ale muszę kupić coś nowego.
Wizualnie wygrywa Toyota CHR, ale nie za te pieniądze. Padło więc na 500X.
Poczytałam wczoraj trochę forum odnośnie Waszych wypowiedzi na temat 500X i prosiłabym o wskazówki zarówno przy wyborze silnika jak i wyposażenia. Jeżdżę dynamicznie i moja Bravka w mieście pali mi 8-9 litrów, przy eco drivingu w trasie zejdę do 6 z hakiem, ale nie jeżdżę oszczędnie i nie będę jeździć patrząc na spalanie chwilowe :tongue auto musi mi dać komfort i pewność przy wyprzedzaniu, przynajmniej taki jak mam teraz.
Oczywiście dylemat diesel czy benzyna. Aktualnie robię 15 - 20 tys rocznie, więc nie wiem czy diesel ma sens. Natomiast przy benzynie boję się mułowatości i ogromnego spalania :roll:
Proszę o pomoc, rady i podzielnie się Waszym doświadczeniem.
Witam moje poprzednie auto to też Fiat Bravo 1,6 105KM ale od czerwca tego roku posiadam Fiat 500X 1,0 120KM i powiem ci że na razie odpukać śmiga fajnie silnik się zbiera miła fajna jazda ja wziąłem z takim silnikiem 1,0 bo akurat taki m ieli na wyprzedaży też się wahałem pomiędzy tipo a 500x ale wybór padł na 500x.