To jest widok strony w wersji do druku
-
Znowu sie doktoryzuja z jakosci plastików. Tym razem wg nich jakość jest dobra. Tyle dziennikarze są warci.
A do tego gosc pisze "Fiat może zrezygnować ze sprzedaży tego modelu , ponieważ silniki nie spełniają nadchodzących norm emisji spalin Euro 6d temp.". Norma juz obowiazuje te silniki ktore sa w sprzedazy ja spelniaja wiec widać z jakim 'fahofcem' mamy do czynienia.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Szczerze mówiąc to trochę się dziwię zachwytem nad S-desing. Z zewnątrz jest ok, ale "skórzana" tapicerka z plastikowej krowy jest paskudna. Jak by to była jakaś alcantary, to bym widział sens dopłaty do tapicerki.
Gdyby byla jeszcze roznica jak w civic a type r to bym zrozumialem podniete.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Gdyby byla jeszcze roznica jak w civic a type r to bym zrozumialem podniete.
W sensie tych słynnych skrzyń biegów? :-D
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Szczerze mówiąc to trochę się dziwię zachwytem nad S-desing. Z zewnątrz jest ok, ale "skórzana" tapicerka z plastikowej krowy jest paskudna. Jak by to była jakaś alcantary, to bym widział sens dopłaty do tapicerki.
Połskóra jest fajna, ładny design foteli, do tego praktyczne rozwiązanie przy dzieciach, łatwo czyści się tapicerkę. Chyba nikt w tej klasie nie liczy na naturalną skórę wiec nie ma się czego czepiać.
Co do testu Autokultu to powiem tak - pan redaktor jak i część tego forum uważa, że Fiat jest dobry bo tani. Jak ktoś chce kupić Fiata, który ładnie się prezentuje i ma dobre wyposażenie , to już za drogo bo za 70 tys. to można kupić Golfa w biedzie itp.
Są jednak tacy klienci, którzy chcą mieć ładny, dobrze wyposażony kompakt a nie uśmiecha im się wydać 100 tys. na samochód. Wtedy Tipo ma sens, oczywiście pod warunkiem, że szukamy samochodu o sportowym wyglądzie a nie sportowym prowadzeniu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Co ma s design ze stal sie sportowy?
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Tylko wygląd :)
-
Dali 18" felgi i od razu stał się sportowy ;-)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Nazwę. Tak jakby.
-
Nawet nie ma nic zmienione w zawieszeniu ani hamulcach. Jest to typowo wizualna wersja i tyle, nie ma co rozmywac tematu
-
Leon vs tipo = 1:0
Tyle w temacie
-
Wszystko sprowadza się chyba do kwestii tego, czy Leon jest o tyle lepszy, że warto za niego dopłacić trochę więcej.
-
Cytat:
Napisał
kammar
Wszystko sprowadza się chyba do kwestii tego, czy Leon jest o tyle lepszy, że warto za niego dopłacić trochę więcej.
Kwestia 3-4k
-
No to chyba warto.
Pytanie jeszcze potem jak koszty eksploatacji, nie wypowiadam się ile który z nich będzie palić bo nie jeżdżę na LPG plus mam inny silnik. Ceny części zamiennych chyba zarówno w Leonie jak i w Tipo powinny być niewysokie, chociaż gdyby porównać bezpośrednio to nie wiem. To mój pierwszy Fiat a z koncernu VW niczym nie jeździłem na stałe.
Rzuć monetą, orzeł Leon a reszka Tipo. Jak moneta będzie na ten ułamek sekundy w powietrzu to sam się przekonasz na na wypadnięciu czego bardziej Ci zależy :smile:
Jeszcze co do tego czy S-Desing ma w sobie cokolwiek sportowego to w sumie nie ma się czego czepiać. Sama nazwa wskazuje że chodzi tylko o design i wygląd. Gdyby napisali S-Type to już by się można bardziej przyczepić :wink:
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Kwestia 3-4k
W porównaniu do której wersji Leona konkretnie ?
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
W porównaniu do której wersji Leona konkretnie ?
Full LED i minimalnie więcej FR.
Byłem dzisiaj z żoną oglądać oba samochody i żonie bardziej przypadł do gustu Tipo, a ja już bardziej szedłem w stronę Leona.. Teraz szala zwycięstwa jest po stronie Tipo :p