Tą szczeliną powietrze przepływa na oponę więc raczej nie schłodzi tarcz hamulcowych, to nie porsche :wink:. Za to fajne miejsce na zbieranie syfy, które później jest trudno wyczyścić.
To jest widok strony w wersji do druku
chłodzenie opon :D
Na F1 raczej rozgrzewają opony dla zwiększania przyczepności :smile:
U mnie w tej szczelinie wylądował wróbel- niestety martwy. Problem był z jego usunięciem.....
Ta uszczelka maski ona jest miekka czy twarda jak ta guma na drzwiach u gory co wyciera niektorym lakier?
Jak uszczelka wokół drzwi.
No i jest :smile: Zaczynam wymieniać zalety:
-wrażenie estetyczne po otwarciu maski, dotyczy to bardziej osłony na chłodnicę,
-montaż z którym poradzi sobie każdy, czas około 3 min,
-po myciu żaden syf nie przedostał się do komory silnika, widać było jak wszystko rozpływa się na boki,
-dźwięk zamykania maski diametralnie inny, nie jak poprzednio walenie blachą o blachę,
-podczas otwierania maski ta podnosi się lekko do góry dzięki czemu łatwiej włożyć palce
-no i na koniec najważniejsze +2 do prestiżu :smile:
Wadę mogę wymienić tylko jedną. W salonie w Elblągu przyjemność ta kosztowała mnie 136,21zł ale myślę że było warto.
Przekonaliscie mnie, tez zamowie uszczelki, u Pympka bo taniej ;)
Mam pytanie odnośnie uszczelki maski.
Czy występuje ona już z kołkami, czy trzeba zamawiać osobno (nr ref. 51834606)?
Uszczelka maski jest kompletna, razem z kołkami. Na środku ma jeszcze kawałek taśmy dwustronnej. fil400 właśnie się uśmiechnąłem bo mieszkałem w Nowej Soli prawie 24 lata :cool: Pozdrowionka
Dzięki za info joy78. Ja już prawie 30 lat tu mieszkam 😉.
Przy najbliższej okazji zamawiam uszczelkę.
Witam
Mam prośbę do kolegów, którzy kupili i zamontowali tą brakująca uszczelkę maski o wykonanie zdjęcia profilu tej uszczelki i o podanie jej wymiarów
Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich dravers Tipolotów
Pytanie do właścicieli wyższych wersji: Czy w tym zamykanym schowku macie jakąś wyściółkę, czy tylko goły, twardy plastik?