Witam wszystkich!
Próbowałem zaktualizować mapy w mojej Lancii, ale po włożeniu karty SD pojawia się taki komunikat:
Załącznik 32039
Co może być nie tak?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam wszystkich!
Próbowałem zaktualizować mapy w mojej Lancii, ale po włożeniu karty SD pojawia się taki komunikat:
Załącznik 32039
Co może być nie tak?
Jaką masz wersję softu?
Jak poniżej:
Załącznik 32040
ok, faktycznie może nie zadziałać. Spróbuj tego generatora: https://mega.nz/#!iTozQZDB!zl30dz8NJ...xghiZO_e6YdXUc
Super ten zadziałał. Powiedz mi tylko czy jak pojawi się ekran z kodem, to normalnie wyjmuje kartę SD, usuwam jej zawartość i wrzucam mapę. Czy coś z tym ekranem muszę robić? tzn.Wybrać tak lub nie?
Załącznik 32041
Możesz wybrać cokolwiek :)
Działa, wielkie dzięki :)
Cześć, Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiadających instant nav miał podobną sytuację? Od wczoraj moja navigacja przestała działać. W polu widoczne satelity jest 0. Przez to gdy byłem w Gdyni to pokazywała mi że jestem w Starogardzie Gdańskim [emoji16]. Odłączyłem akumulator myślałem że się zresetuje. Ale nic z tego. Radio gra normalnie.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d3e6cecc1e.jpg
Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka
Sprawdzałeś czy antena działa? Skoro nie widzi żadnej satelity, to nie komunikacji, co za tym idzie prawdopodobny problem z anteną.
Czy ten system instant nav posiada diagnostykę serwisową podobną do tej jaka jest w connect nav? Tam można podejrzeć działanie poszczególnych elementów systemu.
Coś się zmieniło. Ściągnąłem kratkę środkowego nawiewu. Poruszałem wtyczką która wchodzi od tyłu do instant nav. Teraz pokazuje że widzi 6 satelit i wskazuje miasto w którym jestem. Natomiast pokazuje źle strony świata. Zamiast północy pokazuje zachód [emoji848]i na odwrót.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
I jednak jest lipa. Podczas jazdy gubi sygnał pokazuje widoczne satelity:0 i wskazuje zupełnie inną ulicę niż ta na której się obecnie znajduje. Nie pokazuje też wysokości na której jestem. Coś też sfiksował tryb :trip. Wczoraj trip b pokazywał ponad 200 km a dziś po odpaleniu 83 km.
Czyli prawdopodobnie zgniła antena GPS w podstawie...
Kup na znanym portalu aukcyjnym antenę na kablu za kilkadziesiąt złotych a tamtą wypnij ( nową połóż na podszybiu i będziesz wiedział czy to na pewno antena )
Co ciekawe dziś zaczęła działać normalnie [emoji848]. Czy ktoś z Was wymieniał podstawę anteny instant? Na znanym portalu aujcyjnym są jakieś używki w cenie ok300zl. Tylko że są z 2008roku, a wtedy montowano connect. Więc nie wiem czy będzie pasować a i stan tych używek może być słaby. Oryginalna z ASO to 600zl. Pewnie gdzieś można dostać taką nową podstawę jako zamiennik?
Ja swego czasu w Stilo ( ta sama podstawa ) rozbierałem i wymieniałem sam odbiornik ... zamieszczę zdjęcie jak znajdę
Raczej nikt się w wymianę na nową nie bawi bo za drogo i każdy doradzi ci zakup nowej anteny np. takiej jak ta: ANTENA GPS HRS GT5 lub antena-gps- i schowanie pod deską bez roboty ;-)
Wszystko prawda, tylko nie ta wtyczka - do instant jest np. taka: ANTENA GPS FAKRA - MFD2 RNS2 MERCEDES OPEL AUDI VW (6774319093) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.