To jest widok strony w wersji do druku
-
Reduktor MUSI mieć temp. żeby zapewnić odpowiednie parametry gazu. Po prostu dłużej trwa zimą aby nagrzać reduktor. To, że woda w małym obiegu ma 45*C to nie znaczy, że w reduktorze który zaczynał z -10*C też taka jest. Jest cieplej, reduktor jest cieplejszy przy odpaleniu i potrzebuje mniej ciepła :P Nie szukaj na siłę. Fizyka.
-
Poprosiłem dwóch znajomych którzy mają dokładne lpg do swoich samochodów żeby pokazali mi jak przełączaja się ich samochody na lpg. Jeden samochód stał 2 dni drugi 8 godzin temperatury w przedziale. - 12 do - 14. Jeden jak i drugi przelaczyl się bez żadnego problemu (falowanie obrotów itd). Skoro gazownik jest w stanie to zrobić poprawnie to nie rozumiem jak nie udało się tego zrobić tym którzy implementowali to do fiata. Choć czytając to forum jestem przekonany że FCA wcześniej czy później zniknie z Europy przynajmniej jeśli chodzi o samochody osobowe
-
Loczek30 - mam fabryczną instalację w Tipo i działa normalnie jeżeli masz falowanie obrotów po przełączeniu na gaz to uderzaj do ASO bo coś jest nie tak.
-
moja się tak przełącza, że gdyby nie kontrolka to bym nie zauważył :-), jedyny objaw to lepsze przyśpieszenie :-)
-
Problem występował tylko przy niskich temperaturach teraz jest normalnie
-
Potwierdzam to co napisał firemanek . Czy zimny czy ciepły tak samo chodził
-
Witam , podłącze się. ..
U mnie tak samo spalanie 12l na 100km.
Jazda dynamiczna trasa miasto 50/50 ,instalacja seryjna tipo sw 120KM. Jeszcze jeden ważny aspekt opony zimowe rozmiar 225/45/17! Niższe spalanie osiągalne tylko przy emeryckiej jeździe bądź na seryjnych weższych 15" nie ma innej opcji. Instalacja dobrze wyregulowana sprawdzana , pewnie można ustawić mieszankę na najuboższą to polecą gniazda ;p coś za coś jak kto lubi ;p
-
pierwsze kilometry ok 12.5lpg/100km potem 11.5lpg/100km obecnie na baku (dobiłem nim do 2k) 10lpg/100km , felgi 17 oczywiście liczone na kalkulatorze - w końcu średniego spalania w komputerze 1.4 T-Jet LPG brak :( pierwsze auto poniżej 2.0 pojemności - zapewne dopiero się "docieramy" i poprawimy te wyniki. Poza tym Fiat na pierwszych tysiącach km przebiegu zawsze zdecydowanie więcej pali, także wrażliwy jest na rozmiar opon.
-
Przejściówka do tipo
Kupiłem Fiata Tipo lpg 120 km z 2017. Gdzie można kuoić przejściówkę do niemiec, bo w Polsce są tylko o gwincie M10 a tu ma chyba M8:mad:
-
Można zmienić wlew LPG i będziesz miał M10 koszt niewielki.A skąd to auto?
-
dzieki. Auto z Polskiego salonu.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
fabryczna instalacja landi renzo
-
Ciekawe czy da się w konfiguracji auta zmienić kilka bajtów i aktywować to średnie spalanie i co tam jeszcze wykastrowane jest. Bo może to jest właśnie tylko wyłączone w konfiguracji...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ciekawe czy da się w konfiguracji auta zmienić kilka bajtów i aktywować to średnie spalanie i co tam jeszcze wykastrowane jest. Bo może to jest właśnie tylko wyłączone w konfiguracji...
Myślę, że się da
Tak jak już wcześniej pisałem, w aplikacji na komputerze ecoDrive pokazuje średnie spalanie na benzynie, na gazie (jest podane ile km na benzynie a ile na gazie) i liczy bardzo dobrze to spalanie :)