To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Zawaś
Czego użyłeś do przesmarowania mechanizmu?
Biały smar litowy z PTFE czyli z teflonem. Jak niektórzy podają że smarują suchym smarem to moim zdaniem on nie nadaje się bo bardzo słabo smaruje. Wypsikałem całą puszkę a dach jak nie chodził tak nie chodził dopiero po zastosowaniu tego pierwszego wszystko działa jak należy. Informacyjnie oba silniczki są takie same, różnią się elektroniką. W moim jest wytarta zębatka dlatego omyka. Przełożyłem silniczek od rolety do dachu i działa idealnie, za to ten uszkodzony założyłem do roletki, ale i tak muszę go wymienić bo jest źle omyka i krzywi roletkę.
-
Suchy smar właśnie ktoś polecał i kupiłem. Nie stosowałem jeszcze. Zaletę ma taką że nie ima się go brud itp.w Wszelkie smary za to zbierają bud który się do nich przykleja
Sylikonu gęsty w sprayu był ok ale przy wysokich temperaturach jakby wyparowywaly jego właściwości.
Zębatki najczęściej padają w silniczkach.
-
Witam poszukuję cięgen, linek do sterowania roletką, chodzi mi o te linki ze szczotką w środku i końcówkami do wpięcia w przednią część roletki.
Temat nieaktualny, cięgna naprawione, z ciekawości podam że koszt nowych w serwisie to ok 550zł i czas oczekiwania 4 dni robocze.