To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
luksy
Mi udalo sie zrobić od zapalenia rezerwy po miescie72km. Jak podjechalem na stacje dolewalem na maks . kilka razy odbijal pistooet ale doszedlem do wlania 50.11 litra.... Sedan silnik 1.4
Do zgaśnięcia pierwszej kreski zrobiłem 171km przy średnim spalaniu 7.3 .
-
Czyli sprawa się wyjaśniła - masz gumowy bak :smile:
-
Cytat:
Napisał
kartonik
masz gumowy bak
Dlatego szwagier się dziwił że pod autem nic nie cieknie...hehe
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Dlatego szwagier się dziwił że pod autem nic nie cieknie...hehe
Spokojnie sprawdźcie u siebie . Zawsze lałem do pierwszego odbicia i bywało 39 lub 40 litrów. Teraz jeżdżąc 70 km na rezerwie dobijalem ile się da trwało to z 5 minut ale ilość jest dziwna fakt. Dam znać ile przejadę km przy spalaniu wyliczonym z kompa
-
Mój rekord na jednym baku to 807 km (99% autostrada), ale zazwyczaj jest między 650 a 750 km na 50 l baku. Tankuję do pełna i wypalam zwykle do pokazania się czterech kresek (----). Zwykle wtedy wchodzi mi do baku 45-47 litrów. Najmniejsza ilość wlanego paliwa (przy tankowaniu do pełna i na rezerwie) jaka mi się zdarzyła to 39,9 l. Oczywiście takie zasięgi wynikają z małego udziału jazd miejskich, robię głównie dalsze trasy, najczęściej na tempomacie między 100 a 120kmh. Oczywiście dane są dla 500L a nie Tipo, ale silnik i bak ten sam.
-
Cytat:
Napisał
luksy
Spokojnie sprawdźcie u siebie . Zawsze lałem do pierwszego odbicia i bywało 39 lub 40 litrów. Teraz jeżdżąc 70 km na rezerwie dobijalem ile się da trwało to z 5 minut ale ilość jest dziwna fakt. Dam znać ile przejadę km przy spalaniu wyliczonym z kompa
Nie wiem jak w tipo, ale w niektórych samochodach takim uporczywym dolewaniem można sobie kosztowną naprawę zafundować (np. wymianę filtra węglowego do pochłaniania oparów paliwa).
-
Cytat:
Napisał
jonias
Tipo sedan.
Na pełnym zbiorniku udało się przejechać: 627 km
Po zatankowaniu weszło: 40.45 l
Jakieś 20-30 km przed tankowaniem zgasła ostatnia kreska i zasięg.
Głównie trasa. Zwykłe krajówki + spore odcinki ekspresówki. Choć były też przejazdy przez miasta i stanie trochę w korkach. Na eskach prędkość raczej nie przekraczała 130 km/h.
W środku przez większość czasu 5 osób dorosłych. Oraz na sporym odcinku prowadził kierowca, który pierwszy raz siedział za kółkiem Tipo.
Tipo sedan 1,6 automat - max wlałem 45,76 litra. Na ogół tankuję 37 - 40 l, ale raz pojechałem trochę na wariata i weszło ponad 45 l do pierwszego odbicia.
Innym razem miałem taką sytuację: po wskazaniu zasięgu 45 km zgasła ostatnia kreska i komp pokazał zasięg 0. Przejechałem jeszcze 20 km i zatankowałem 39 litrów, co oznacza, że po wskazaniu zerowego zasięgu można jeszcze przejechać ok. 100 km.
-
Cytat:
Napisał
Neumo
Tipo sedan 1,6 automat - max wlałem 45,76 litra. Na ogół tankuję 37 - 40 l, ale raz pojechałem trochę na wariata i weszło ponad 45 l do pierwszego odbicia.
Innym razem miałem taką sytuację: po wskazaniu zasięgu 45 km zgasła ostatnia kreska i komp pokazał zasięg 0. Przejechałem jeszcze 20 km i zatankowałem 39 litrów, co oznacza, że po wskazaniu zerowego zasięgu można jeszcze przejechać ok. 100 km.
Fajnie ale temat dotyczy 1.4 95km.
-
A w każdym to działa tak samo....
-
Jadąc przez Niemcy z prędkością max 120 nie licząc ograniczeń, robót drogowych itp przejechałem 730 km. Na cpn weszło 43l.
-
Witam ja mam również wersje wolnego ssaka :D czyt. tipo 1.4 95KM wg tego co czytałem zbiornik jest 45 litów.
1 lanie miałem na 43 albo 45 litrów. (ale też zastanawiam się czy przy 2 laniu lać pod korek ? )
Auto odebrałem 4.09 stan na dziś okolo 450 km zrobione (179 km trasa na tempo - 115km/h)
średnie miałem na początku 6.2 teraz mi pokazuje 7.4 ale na mieście jak jeżdżę nie przekraczam 3200 obrotów.
Dziś wyłączyłem S&S , klima max na 2 poziom w gorące dni.
-
Ja średnio robię około 700km na pełnym baku. 120km na eSkach i autostradach. Komputer pokazuje średnie spalanie 6.1
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Ja średnio robię około 700km na pełnym baku. 120km na eSkach i autostradach. Komputer pokazuje średnie spalanie 6.1
Ładnie, mi nie udalo sie wiecej jak 600 a tak to 550 max.
-
A ile Was średnio kosztuje taki bak beznzyny?
-