Ja tu widzę na razie powrót w stronę cen z ubiegłego roku. Spryciarze podnieśli ceny od stycznia, żeby nie wyprzedawać starego rocznika za grosze, a teraz znowu trochę opuszczają, co można było przewidzieć....
To jest widok strony w wersji do druku
Ciekawe, w którym salonie Opla znajdziecie Astrę w tej cenie?
W żadnym, bo Astra wyjściowo ma bogatsze wyposażenie. Za 55k natomiast bez problemu dostaniesz wygodniejszego i większego sedana wyposażonego porównywalnie do TIPO ze środka skali. Astra K (HB oraz ST) też ma sporo do zaoferowania, a ceny katalogowe to fikcja - w salonach jest znacznie taniej.
Potwierdzam astra k st 1.4 125KM spokojnie można mieć w tej samej cenie co tipo sw 1.4 t-jet . U mnie samochód jest dla żony i to ona stwierdziła że astra st "wygląda jak karawan ", a Tipo jest ładny. Do mnie przemawia sprawdzony i prosty t-jet i to ze odrazu może być z LPG. Zaletą astry jest napewno wnętrze w porównaniu do tipo.
Nawet na forum Astry jest dyskusja na temat wyglądu ST Wygląd nowej Astry K ST a srebrna listwa - Astra5Klub.pl
Standardową ceną wyjściową na początku zeszłego roku było 42 600 (niby obniżka z pierwotnych 45 tyś), później podciągnięto cenę do 43 200 zdaje się. Teraz kombinują z kredytem.