To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Ciśnienie opon -
Bede jechal jutro niedaleko ale inaczej zaladowanym niz zwykle jezdze autem. 3 osoby dorosle i dziecko w foteliku, do tego bagaznik bedzie pelny. I nie wiem na ile dobic cisnienie w oponach tak po 2.3 starczy czy 2.5/2.6 jak jest w instrukcji. Czy to nie za duzo troche? W sumie z tylu tesciowa ma jechac wiec moze instrukcja ma racje :) ;)
-
Ja zwiększyłem ciśnienie o 0,1 atm (2,4 przód i 2,2 tył) - ale bagażnik był pusty
-
Ja cały czas mam 2,4 w każdym kole 16â
-
Dobiłem tak jaknw instrukcji 2.6/2.5 i jak wracalem, troche mniej w bagazniku i jedna osoba jeszcze zostala i jak dla mnie jechalo sie niekomfortowo, czuc było ze sa spore balony na nierownosciach
-
Po prawie roku jazdy w niedzielę zadziałał system TPMS i wyświetlał się komunikat przed każdym uruchomieniem silnika +ikona na wyświetlaczu.Następnego dnia rano runda wokół auta z manometrem i pomiar pokazał z przodu oba koła po 1,9 bar,a tylne po 2,1 bar.Następnie druga runda wokół auta z ręczną pompką i dopompowywanie wszystkich kół do 2,3 bar przód i 2,2 bar tył...później reset jest OK.
I teraz pytanie jaki kompresor elekt. na gniazdo zapalniczki kupić? Bo pompowanie kół ręczną pompką jest już staroświeckie chyba,ale z drugiej strony mam ją już kopę lat i przeżyła 3 moje auta:smile:
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
I teraz pytanie jaki kompresor elekt. na gniazdo zapalniczki kupić?
Jeśli chcesz "przyszpanować", to Black&(+)Decker ASI500. Ma akumulator kwasówkę, więc nawet nie musisz podłączać się do gniazda. Używam już drugi rok.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Jeśli chcesz "przyszpanować", to Black&(+)Decker ASI500. Ma akumulator kwasówkę, więc nawet nie musisz podłączać się do gniazda. Używam już drugi rok.
oj chyba ktoś chciał przyszpanować:P mogłeś jeszcze dodać, że studiowałeś prawo;) bo kolega pytał o kompresor na gniazdo a tu sprzęt 10 razy droższy:P (fajny do pompowania motorka jak jest w innym garażu albo pontonu na plaży ale tylko do auta kupować jako zamiennik zwykłego to nie wiem)
-
Można przyszpanowac kupując zestaw naprawczy oryginalny i tam tez jest kompresorem na zapalniczkę właśnie...
-
Oryginal jest fajny fajnie sie pakuje tzn. zwija wąż i przewody. Ale cudow tam nie ma podobne patenty sa w necie za kilka dych
-
Jaroslawrak - proponuję ci kupić ten z lidla ... jest solidny i w dobrej cenie nic lepszego nie potrzeba.
-
Byłem w Lidlu,ale nie ma....kupię jakiś zestaw naprawczy,albo coś ze średniej półki,bo taki marketowy za 29,99zł to nie pochodzi pewnie długo.
-
Ja załatwiłem sobie taką pompkę:
https://www.loombard.pl/produkt/1723...t-continental/
Pompuje, ładne i zgrabne pudełko - nic więcej nie potrzeba :)
-
Mam ciśnieniomierz kilkunastoletni i nim sprawdzam ciśnienie sobie i innym ,kupiłem sobie nówkę na CPN ie i zawyża o ponad 0,5 ,więc przeprosiłem starego bo pokazuje identycznie z kompresorem ,jeśli ma się dwa ciśnieniomierze co pokazują równo to ok,inaczej jednemu nie ma co wierzyć bo różnice ogromne
-
czy po wymianie opon trzeba resetowac nowe cisnienie? wczoraj wymienilem i nie wyskoczyl mi zaden komunikat ani alarm ale wiem ze w innych samochodach ludzie musza wciskac reset dla nowego (lekko zmodyfikowanego) cisnienia, a tu nic nie robimy? czy trzeba wejsc w menu i cos ustawic? czy po prostu jesli cisnienie jest w limicie to ,,widzi'' to komputer jako brak zmiany.
w instrukcji nic sensownego nie znalazlem.
-
Mi się zdarzyło że po zmianie kół na zimowe po ok 20km wyskoczył błąd ciśnienia kół. Zresetowałem i problem znikł.