tzn.ile pali?
To jest widok strony w wersji do druku
tak ok 10 - 11 l
Ale w mieście czy trasa, mi manual ok 10 pali teraz po mieście na krótkich odcinkach, ale w trasie jak nagrzany przy spokojnej jeździe 130 km/h pali trochę ponad 6
ktoś może sprawdzić mi paramatry z alfaobd które są w załączniku
Coś Ci nie wyszło z tym plikiem. Weź go zapisz z poziomu MES/FES i nie dotykaj żadnym innym softem.
Witam jestem nowa może ktoś mi odpowie. Mam problem przy zapalaniu fiata croma, muszę poruszyć kilkakrotnie drążkiem od biegów żeby auto zapaliło. Czy ktoś miał coś takiego i co to może być. Wacława
Za mało napisałaś o samym aucie. Nawet nie wiadomo co to za wersja silnikowa, czy manualna skrzynia czy automatyczna. Ktoś kiedyś przerabiał temat, że wiązka elektryczna silnika szła w pobliżu wybieraka na skrzyni i poruszanie lewarkiem powodowało właśnie podobne efekty. Ale to tylko taka moja dygresja, bo bez bliższych szczegółów można jedynie spekulować.
Fiat croma z 2006 r, silnik 1,8, skrzynia manualna, proszę o pomoc z tym zapalaniem
Nikt Ci auta na forum nie naprawi. Uruchamiaj kontakty, znajomych niech polecą dobrego mechanika który auto naprawi.
Jest to silnik Opla ale nie wiem co niby manualna skrzynia i poruszanie drążkiem miała by wspólnego z zapalaniem tego silnika. :confused:
Rozrusznik zakręci jeśli masz wciśnięty pedał sprzęgła lub hamulca... Może czujnik padł na pedale lub za słabo wciskasz sprzęgło lub hamulec przy odpalaniu...? Już ktoś tak miał ( to znaczy żona zapominała jemu nacisnąć pedał i..... ;-)
Naciskaj więc oba jeżeli zapalać będzie zawsze to masz tam problem.. Jeżeli nie to może coś z stacyjką lub rozrusznikiem..