To jest widok strony w wersji do druku
-
- Brak opcji zamykania szyby pasażera przedniej tylko jednym wciśnięciem guzika (jak od strony kierowcy)
- Niska kultura pracy pokręteł od ogrzewania i nawiewów (klima manualna).
-Głośno pracujące zawieszenie i jego twardość(moim zdaniem jest za twarde)
-Stuki podczas odpalania auta
-Rdza w miejscach mocowania amortyzatora do zwrotnicy i przy przegubach zewnętrznych(wczoraj wszedłem pod auto i lekko się przeraziłem)
-Mało ekonomiczny silnik
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
-Rdza w miejscach mocowania amortyzatora do zwrotnicy i przy przegubach zewnętrznych(wczoraj wszedłem pod auto i lekko się przeraziłem)
Zgnić Ci nie zgnije :wink:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ale lipę odwalili, poczytałem w instrukcji. Nie można auta postawić na pozycyjnych z uruchomionym silnikiem/włączonym zapłonem Słabe to.
Normalnie KONIEC ŚWIATA ! Żebym to wiedział to bym TIPO nie kupił :crazy:
-
Głowa boli od tego pierd&@€=. Dzisiaj odebrałem samochód, troszkę pojezdzilem i jestem miło zaskoczony. Nic mi nie stuka, gaz normalne chodzi, klima manual spoko, światła bardzo dobre, nic nie stuka przy odpalaniu ani skręceniu, wygodnie, sktzynia chodzi poprawnie i kekko, wspomaganie jak w innych opel czy ford . Oczywiście mogło by mieć wiecejr kucy ale wiedziałem co kupuję po trzech jazdach probnych. Kwa niektorzy takie farmazony piszą że zastanawia mnie w jaki sposób kuppwalisciew samochód? Bez jazdy probnej i nie siedząc w nich a co do tego jak co działa to chyba nikt nie poświęcił czasu na obejrzenie testu czy przeczytaniu opini i testów. Pozdrawiam Tych co wiedzieli czego się spodziewać można było w tej klasie i cenie. Ja uwagnie mam, kontrolowany zakup i jak narazie usterek brak.
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Normalnie KONIEC ŚWIATA ! Żebym to wiedział to bym TIPO nie kupił :crazy:
Chwalisz się, czy żalisz? Gdyby babcia miała wąsy, to byłaby dziadkiem, chociaż w dzisiejszych czasach to nie problem :tongue Widać mało wiesz jak te sprawy rozwiązane są w innych autach. W Tipo poszli na skróty, dlatego są zawsze z tyłu włączone pozycje. Wcale by się nie zdziwił, gdyby im w fazie projektu to uciekło i dlatego tak to rozwiązali.
Z ciekawostek, w AR Giulii zapomnieli o zrobieniu dojścia w tylnym zderzaku do wkręcanego haka holowniczego :roll:
Swoją drogą mam nadzieję, że chociaż z tej dyskusji przyswoisz niektóre informacje dotyczące używania świateł, konkretne artykuły masz, więc proponuję doczytać resztę, której nie przytoczyłem, żebyś ludziom nie walił przeciwmgłowym tylnym po oczach, tak jak większość asów na drogach przy mgle z przejrzystością 1km :!:
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Normalnie KONIEC ŚWIATA ! Żebym to wiedział to bym TIPO nie kupił
Twój głos przechylił szalę na wadze mych wątpliwości!!! Rezygnuję! Nie odbiorę go w środę! Niech dadzą uchodźcy jakiemuś ... z Jemenu albo co! Jadę w niedzielę na giełdę kupie se kurna Golfa albo Fabię :powieszony:
Cytat:
Napisał
Regicide1
Głowa boli od tego pierd&@âŹ=. Dzisiaj odebrałem samochód, troszkę pojezdzilem i jestem miło zaskoczony.
Nie wierzę Ci !!! Na pewno kłamiesz !!! Musi coś być zjebane !!! Przecież to Fiat którego na dodatek ZMUSZAJĄ żeby kupować i później ludzie muszą cierpieć katusze z tym tureckim gównem !!! :wsciekly:
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Twój głos przechylił szalę na wadze mych wątpliwości!!! Rezygnuję! Nie odbiorę go w środę! Niech dadzą uchodźcy jakiemuś ... z Jemenu albo co! Jadę w niedzielę na giełdę kupie se kurna Golfa albo Fabię :powieszony:
Masz większy wybór, podam kilka przykładów: Fiat UNO MK1 i MKII, Fiat Ritmo, Fiat 126p, Fiat 125P, Fiat Seicento i Cinquecento, Fiat Punto I, Punto II/FL, Fiat Grande Punto, Punto Evo, Punto 2012, Abarth Grande Punto, Abarth Punto Evo, Fiat 500, Fiat 500L, Fiat 500X, Fiat Panda I,II,III i wiele, wiele innych :tongue Za cenę Tipo kupisz przynajmniej 3 GP z 2007 roku :tongue Jeśli żartować, to żartować :wink:
W 500X też niektóre rozwiązania mi się nie podobają i żywcem wziąłbym je z mojego "starego" GP.
-
Przecież mam Cinquecento Young :D Na co mi to TIPO było ? :kapela:
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Przecież mam Cinquecento Young :D Na co mi to TIPO było ? :kapela:
Mnie nie pytaj, bo nie wiem :tongue
-
Co za śmieszki powyżej ;)
-
Cytat:
Napisał
Regicide1
Ja uwagnie mam, kontrolowany zakup i jak narazie usterek brak.
Jeszcze nie ochłonąłeś z euforii zakupowej i chwilowo nie dostrzegasz plusów ujemnych. Nie ma samochodów idealnych, a na pewno nie w przedziale cenowym tipo. Zawsze jest jakiś kompromis i konieczność pogodzenia się z jakimiś upierdliwościami, o których marudzimy w tym wątku.
Cytat:
Napisał
krowka1978
W Tipo poszli na skróty, dlatego są zawsze z tyłu włączone pozycje.
A to akurat mi się podoba. Jeżeli w jakiejś szarówce/mgle/opadach/tunelu zapomnę o włączeniu świateł mijania, to zawsze tył pozostaje oświetlony.
Cytat:
Napisał
marnyd4d
-Głośno pracujące zawieszenie i jego twardość(moim zdaniem jest za twarde)
Zależy z czego się przesiadasz. Ja nie lubię miękkich kanapowozów i zawieszenie tipo uważam za rozsądny kompromis między komfortem a stabilnością w zakrętach.
-
Jak już narzekać to powiem od siebie, że bardzo mi brakuje klamki w klapie bagażnika do jej zamykania, wiecznie człowiek się brudzi od tej klapy, ale już myślę co by tu z tym można zrobić:)
Przeszkadza mi również to, że auto paruje strasznie jak się jeździ na zamkniętym obiegu.Jakoś nie miałem tego problemu w poprzednim aucie.
Domyślam się , że albo czegoś nie ma w tym aucie i dla tego paruje, albo jest tak szczelne na zamkniętym obiegu, że tak paruje:)
-
Po prostu szczelne jest a w zimie dużo wilgoci wprowadzasz na sobie. W sienie miałem to samo, zamknięty obieg jest tylko jak widać śmierdziela, wyprzedzić i obieg otworzyć
-
Cytat:
Napisał
ksys
Przeszkadza mi również to, że auto paruje strasznie jak się jeździ na zamkniętym obiegu.Jakoś nie miałem tego problemu w poprzednim aucie.
To znaczy, że Twoje poprzednie auto było dziurawe, albo uruchomiona była sprężarka klimy, albo obie możliwości :lol2:
-
Co do szczelności kiedyś była taka anegdota:
Jak sprawdzić czy Mercedesa jest szczelny? Zamknąć kota w środku na noc. Jak się udusi to znaczy że auto ok.
Jak sprawdzić czy Syrena jest szczelna? Jeśli kot rano będzie jeszcze w środku to Syrenka szczelna...