To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja na przykład, jak wyłączę radio to słyszę, że podczas uruchamiania silnika słychać włączenie się jakiegoś przekaźnika, który to znajduje się zapewne w BODY COMPUTERZE.
No ale włączający się przekaźnik daje taki odgłos i to jest normalne.
Może wy właśnie słyszycie ten włączający się przekaźnik, bo to jest takie cyknięcie właśnie.
I dokładnie ten przekaźnik włącza się w momencie kiedy dobiega końca cykl uruchamiania silnika.
Jutro z rana nagram to cyknięcie przekaźnika i porównacie sobie.
-
Przekaźnik to swoją drogą, dokładnie 2 przekaźniki cykają. To jednak nie jest dźwięk przekaźnika. Słysząc to na żywo nie da się tego pomylić.
-
Nie rozumiem czemu wy nie jedziecie to serwisu tylko narzekacie moze to moze to. Jaki przekaznik to jest stuk metaliczny zaden przekaźnik ...
-
Skoro tak mówisz, że to nie przekaźnik, to pewnie nie przekaźnik.
No to u mnie nic już więcej nie stuka przy uruchamianiu silnika.
-
Cytat:
Napisał
jabolek
Nie rozumiem czemu wy nie jedziecie to serwisu tylko narzekacie moze to moze to. Jaki przekaznik to jest stuk metaliczny zaden przekaźnik ...
Byłem z tym w ASO 2 razy, sprawę totalnie zignorowali...
-
To ja mam chociaż nowy rozrusZnik
-
Dziś przysłuchałem się dokładniej otworzylem maskę a kolega uruchomił silnik dźwięk ewidentnie słychać od strony pasażera gdzieś przy alternatorze lub klimatyzacji
-
To ja jestem głuchy chyba. Coś cyka ale nie słyszę nic nienaturalnego :/ W Lancii identycznie mi cykało przy odpalaniu na zimnym. Zaczyna mnie wkur...iać histeria na tym forum!!! Biadolić, wymądrzać się i poniżać tych co wiedzę mają uboższą to wszyscy ale żeby jechać do ASO i rozwiązać problem to nie ma kozaka!!! Najlepiej zwalić na to że to TYLKO Fiat i to do tego turecki ehhhhh .....
Oczywiście nie mówię o JackTheNight bo on jedyny zadaje sobie choć odrobinę trudu żeby zdiagnozować problemy zamiast pier... na forum głupoty w koło macieju.
Jeśli wystąpi u mnie jakiś problem to na 100% niezwłocznie pojadę z tym do ASO a dopiero potem podziele się doświadczeniami na forum a nie będę czekał aż ktoś zrobi to za mnie i "bezprzewodowo" rozwiąże mój problem za dotknięciem czarodziejskiej różdżki na forum :)
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
To ja jestem głuchy chyba. Coś cyka ale nie słyszę nic nienaturalnego :/ W Lancii identycznie mi cykało przy odpalaniu na zimnym. Zaczyna mnie wkur...iać histeria na tym forum!!! Biadolić, wymądrzać się i poniżać tych co wiedzę mają uboższą to wszyscy ale żeby jechać do ASO i rozwiązać problem to nie ma kozaka!!! Najlepiej zwalić na to że to TYLKO Fiat i to do tego turecki ehhhhh .....
Spokojnie, to cykanie które słyszysz, to przekaźniki i to jest normalne, gdyby cos stukało zaraz byś to zauważył. Serio. Tego dźwięku albo nie masz, albo masz i bardzo dobrze go słyszysz mimo radia i nawiewu. Najwidoczniej Twoja sztuka nie ma tego problemu lub jest za ciepło na te stuki.
-
-
Zafferano ale ja już o tym pisałem wiele razy. Szczególnie, że temat ciągnie się od bardzo długiego czasu. Guldzio i chwała Ci za to ze próbujesz. za drugim razem już wiesz na co zwrócić uwagę. Nie wiem jak z dostępem ale ja bym też organoleptycznie łapę swoją położył na alternatorze czy klimie. Taki stuk wyczujesz na dłoni. Klimę raczej tak na chłopski rozum można wykluczyć bo czy on czy off stuk jest. Zostaje alternator.
-
A u mnie te stukanie ustało. Nie słyszałem nic od 2 tygodni. Trochę to utrudnia diagnozę;)
Nie bardzo wiem co może stukać w alternatorze?
-
Przecież nie pisałem że ten dźwięk to uszkodzony alternator tylko słychać go w okolicy alternatora a to duża roznica
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
tedybear
Zafferano ale ja już o tym pisałem wiele razy. Szczególnie, że temat ciągnie się od bardzo długiego czasu. Guldzio i chwała Ci za to ze próbujesz. za drugim razem już wiesz na co zwrócić uwagę. Nie wiem jak z dostępem ale ja bym też organoleptycznie łapę swoją położył na alternatorze czy klimie. Taki stuk wyczujesz na dłoni. Klimę raczej tak na chłopski rozum można wykluczyć bo czy on czy off stuk jest. Zostaje alternator.
Tak tylko koło które napędza sprężarkę zawsze pracuje i może to ono tak hałasuje
-
Faktycznie na zimnym silniku przy odpaleniu słychać takie cyknięcie! Ale czy to jest coś nienaturalnego ? Ja nie wiem! Gdyby nie Wasze histeryczne wałkowane tematu jak by to była co najmniej obrócona panewka to bym nawet tego nie zauważył :)
-
To nie jest żadne cyknięcie to jest inny dźwięk. Może uda mi się nagrać film odpalania tipo gdy pojawia się ten dzwięk:smile: