To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
6 bieg -
auto odebrane....skrzynia nic nie robione - będę jeździł i sprawdzał czy się nie nasila dzwięk ze strony skrzyni. W zastępczym też ten dźwięk występował więc na tą chwilę nie bedę demonizował kazał im rozbierać skrzyni:redface:
Przy okazji wymienili mi lampę tylną - miała wadę
-
To się cieszę w sumie że bez poważnych napraw się skończyło :) powodzenia :)
-
Witam z Czech, mam gwizd na 6 w zakresie około 1800-2400 obrotów tylko przy przyspieszeniu (1.470kW tipo kombi 2019, 3200 km). V ASO twierdzą TTTM. Jak u pana po latach s tym gwizdem? Pogorszyło się?
Była konieczna naprawa skrzyni biegów? dziękuję za odpowiedź
-
Moja obydwa Trekkingi mają tak od nowości. Biały ma 180 tys km, a żółty 132 tys km. W żółtym wymieniłem olej w skrzyni przy ok. 100 tys km. Tak prewencyjnie. W białym nie. Obydwa dalej jeżdżą dźwięk jaki był taki nadal jest.
-
Cytat:
Napisał
volvgangster
kolego gdzie przy takiej prędkości 6 bieg?
Ja w ducato przy 120km/h dopiero 6 bieg wrzucam długo na tej skrzyni nie pojeździsz jak tak ją będziesz użytkował no chyba ,że się mylę i tak producent zaleca zgodnie z instr.obsługi
Komputer zaleca zgodnie z instr.obsługi - według obciążenia silnika zaleca juž do 60 km/h 6.bieg. Przi obciążenia silnika puzniej +-90hm/h
-
ja moim ropniakiem 120 koni nie jeżdżę 90 km/h na 6 dopiero po 110 mniej pali i nie męczy silnika spróbuj
-
Cytat:
Napisał
Adam Bogdał
ja moim ropniakiem 120 koni nie jeżdżę 90 km/h na 6 dopiero po 110 mniej pali i nie męczy silnika spróbuj
Super... Czyli kolejny z "6 tylko na autostradzie" :roll: A ja głupi turbo benzyną gdy spokojnie jadę wrzucam 6 przy 70km/h, a powinienem zapierdzielać dopiero na 2, żeby te ponad 3tyś. obrotów było :roll: Idąc dalej, to przy 120km/h powinienem dopiero 4 wrzucać. Wszystko zależy od warunków i należy z głową do tego podchodzić.
-
myślę że trzeba słuchać silnika on mówi kiedy zmienić bieg kiedy ma lekko a kiedy ciężko 4 od 60 do 80 zależy czy jedziesz po ujeżdżonym śniegu czy po suchym asfalcie można jechać 60 na 3 i na 4 zależy od warunków
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
masz rację
-
Uzupełnienie do tematu: po wymianie oleju w skrzyni biegów nadal gwizdało. Pomogło dolanie 2dcl dodatkowego oleju (podnieść przód bardziej i idzie). Na własne ryzyko - jak na razie po 10tkm olej nie dostał się do sprzęgła przez gufero mimo "przelania" i jest cicho a nie gwiżdże