To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
makos061
ale może miałeś szczęście z tym starym Avensisem
Przypuszczam, że Toyoty sprzed 10-15 lat to były jednak solidniejsze samochody, niż bardziej współczesna produkcja. Na forach ludzie też różne ciekawe wtopy opisują. U Japończyków również księgowi przejawiają rosnąca aktywność. Tylko Rolls-Royce się nie psuje. Podobno :cool:
-
Makos061 o spasowanie których elementów blacharskich u Ciebie chodzi?
-
Jest trochę źle spasowany. Jak przejedziesz dłonią to zdarzają się elementy odstające. Np klapa bagażnika. Poza tym obiektywnie mówiąc szczeliny np przy drzwiach są dosyć spore ;-). Ale za to to mój pierwszy Fiat w którym bez problemu zamykają się drzwi i to od nowości. Zwykle w poprzednich musiałem podjechać na regulacje bo trzeba było niesłychanie mocno trzasnąć. Tak jak makos pisze: za 43000 to w Tovocie nie Avensis tylko Aygo lub goła poekspozycyjna Yaris. Coś za coś. Mi tam pasuje ;-)
-
Cytat:
Napisał
kjk
Przypuszczam, że Toyoty sprzed 10-15 lat to były jednak solidniejsze samochody, niż bardziej współczesna produkcja. Na forach ludzie też różne ciekawe wtopy opisują. U Japończyków również księgowi przejawiają rosnąca aktywność. Tylko Rolls-Royce się nie psuje. Podobno :cool:
Ja właśnie miałem toyoty w takim przedziale wiekowym i może dlatego byłem z nich bardzo zadowolony. Kolega makos061 ma rację że avensis to inna klasa auta ale fiat jest nowy a avensis był 13 letni więc mimo wszystko różnica klas auta nie powinna być aż tak mocno widoczna.
-
Marny trochę cierpliwości i bez nerwowego działania. Jestem przekonany że to będzie dobre wozio ale kilka spraw trzeba będzie zapewne dopracować. Zobaczysz że pongwarancji będziesz tylko lał i jeździł. Pamiętajmy że kupiliśmy nowy model który może i ma wiele sprawdzonych rozwiązań to pomimo tego razem do kupy czasami mogą nie trybić. Samochód jest piękny, wygodny, i ni ma dwumasy:-) .
Co do rozgrzewania się silnika to jest rewelacyjnie, w służbowej kia rio trwa to dwa tazy dłużej . A samochód droższy o jakieś 2 tysie.
-
Dzisiaj ruszyłem Tipka-stał od środy na parkingu czyli w największe mrozy.Czytam na forum , że są problemy z odpalaniem,nagrzewaniem i cholera wie czym jeszcze to mówię sobie idź zobacz czy chociaż odpali bo to złom przecież...Otwieram odpalam,zgarniam śnieg z dachu,ruszam...jedzie :) a do tego objazd wokół osiedla i złapał temperaturę roboczą fiuu wszystko ok ;)
Pozdrawiam i jak już wspominałem nie szukajcie dziury w całym bo czytając niektóre posty to pewne osoby idąc zamówić samochód pomyliły chyba salony i weszły nie tam gdzie by chciały...
-
No co Ty ? Odpalił ? I jeszcze jechał ??? W takiej temperaturze ? FIAT i to jeszcze to najgorsze TIPO? NIE WIERZĘ CI!!! Na pewno kłamiesz tak tylko !!!
:-) :-) :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
MICHO
No co Ty ? Odpalił ? I jeszcze jechał ??? W takiej temperaturze ? FIAT i to jeszcze to najgorsze TIPO? NIE WIERZĘ CI!!! Na pewno kłamiesz tak tylko !!!
:-) :-) :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Sprawdziłem czy nie śnię -nie to jednak prawda ;)
-
A może bibi to nie był Twój TIPO?! Przecież każdej innej osobie działa cudnie tylko mi nic nie działa i ciągle problemy
-
Cytat:
Napisał
bibi
Sprawdziłem czy nie śnię -nie to jednak prawda ;)
Może to była incepcja :cool:
-
Też chyba śnię, bo moje działa doskonale, ale Panowie dość tych śmieszków bo się straszliwy offtop robi :( Bibi, może mamy tego samego dealera i temu nasze działają?
-
Jeszcze 1 tydzień mrozów w Łodzi, więc zobaczymy jak będzie. Teraz jest tylko mroźno (znaczy sucho) - zobaczymy jak jutro zadziała tipo.
-
A ja Wam powiem tak!
Nowe auto - jak się stosujemy do zasad i dbamy oraz działamy zgodnie z instrukcją - działa bez zarzutu!
Stare auto - jak się stosujemy do zasad i dbamy oraz działamy zgodnie z instrukcją - działa bez zarzutu!
Niech ten filmik będzie dla Was przykładem :) Fiat Cinquecento 700 - 1996 rok! Tydzień na mrozie od -12 do -22 nie ruszane i nie palone! Wczoraj w południe przeszedł zimny start :D
Dla Was specjalnie:
https://www.youtube.com/watch?v=uels...ature=youtu.be
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Miałem kiedyś takiego. Odpalał faktycznie niezawodnie, jednak jazda w temp. poniżej -15C naprawdę nie należała do przyjemności, przynajmniej do czasu osiągnięcia temperatury roboczej przez silnik.
-
Naprawdę twoje autko musi być zadbane skoro tak ładnie odpala w takie mrozy. TYLKO POGRATULOWAĆ :lol::lol::lol: