To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Kolejne tipo 1.4 16v z obrotomierzem wyskalowanym do 8tys obr/min:smile:
Faktycha. Mój jest wyskalowany do 7000 ale prędkość tak samo (230 km/h).
-
Większość tipo z silnikiem 1.4 16v mają obrotomierz wyskalowany do 7tys nie wiem dlaczego zdarzają się egzemplarze z obrotomierzem wyskalowanym do 8tys:niewiem::niewiem::niewiem:
-
Ale to nie jedyne różnice w poszczególnych Tipkach np. ktoś tu wrzucał zdjęcia sedana z okrągłymi przeciwmgielnymi. Ja mam wrażenie, że Fiat nie jest w stanie zapewnić sobie jakiejś stałości dostaw od podwykonawców i dlatego "wrzuca" co ma akurat na stanie. Ale to tylko taka moja "spiskowa" teoria :D
-
Cytat:
Napisał
not_exist
Ale to nie jedyne różnice w poszczególnych Tipkach np. ktoś tu wrzucał zdjęcia sedana z okrągłymi przeciwmgielnymi.
Jeśli tipo sedan posiada radar w przednim zderzaku to ma też okrągłe halogeny takie jak w wersji HB I SW
-
7 czy 8 tys obrotów ale i tak czerwone chyba od 6 się zaczyna.
-
Cytat:
Napisał
not_exist
Ale to nie jedyne różnice w poszczególnych Tipkach np. ktoś tu wrzucał zdjęcia sedana z okrągłymi przeciwmgielnymi. Ja mam wrażenie, że Fiat nie jest w stanie zapewnić sobie jakiejś stałości dostaw od podwykonawców i dlatego "wrzuca" co ma akurat na stanie. Ale to tylko taka moja "spiskowa" teoria :D
No tu kolego to m chyba trochę popłynąłeś :smile:
-
Cytat:
Napisał
leinad
Faktycha. Mój jest wyskalowany do 7000 ale prędkość tak samo (230 km/h).
Pamiętam jak w dzieciństwie (w czasach gdy na ulicach dominowały konstrukcje z bloku wschodniego) oglądałem z kumplami każdy zachodni samochód, który pojawiał się gdzieś w okolicy. Najbardziej interesowało nas "ile ma na liczniku?" Powyżej 200km/h to już naprawdę był wypas. Z tych czasów pamiętam m. in. fiata mirafiori. :cool: Kojarzy ktoś?
-
Cytat:
Napisał
kjk
Pamiętam jak w dzieciństwie (w czasach gdy na ulicach dominowały konstrukcje z bloku wschodniego) oglądałem z kumplami każdy zachodni samochód, który pojawiał się gdzieś w okolicy. Najbardziej interesowało nas "ile ma na liczniku?" Powyżej 200km/h to już naprawdę był wypas. Z tych czasów pamiętam m. in. fiata mirafiori. :cool: Kojarzy ktoś?
Mirafiori ! To było marzenie ! Pamiętam że nawet fiat 128 robił na mnie wrażenie , a co dopiero mirafiori ... A fiat regata ?? Czy ktoś pamięta jaki to był luksus ?
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Mirafiori ! To było marzenie ! Pamiętam że nawet fiat 128 robił na mnie wrażenie , a co dopiero mirafiori ... A fiat regata ?? Czy ktoś pamięta jaki to był luksus ?
O, widzę że nie tylko gimnazjaliści siedzą na tym forum ;-)
-
Cytat:
Napisał
kjk
O, widzę że nie tylko gimnazjaliści siedzą na tym forum ;-)
A czy ktoś pamięta odwieczne pytanie : co lepsze : kadet jajko czy golf II ?
-
Wracając do tematu to dzisiaj przegoniłem Tipka bo stał prawie tydzień czasu i dostał paliwa pod korek co by na nowy rok miał ;)
-
Mój znajomy miał Fiata Ritmo!!! Ale mu wszyscy zazdrościli :)
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Mój znajomy miał Fiata Ritmo!!! Ale mu wszyscy zazdrościli :)
W latach80-tych mieliśmy Renault 9, raczej tata miał. Na śluby znajomych obowiązkowo woził ;-)
-
Jeśli chodzi o to co zrobiłem dziś dla swojego Tipo to schowałem go do garażu żeby zaden z benficjentów 500+ nie przypiedz****ł w niego petardą ✨
Zamknąłem brame i furtkę na klucz a kluczyki z Tipka schowałem do klapki na myszy.
Dosiego Nowego 2017 Roku!!!
-
Masz coś do beneficjentów 500+ ??? Rozumiem że gardząc tą grupą ludzi dowartościowałeś się na progu nowego roku??? Też jestem beneficjentem 500+!!! A w ogóle to nie ja tylko moje dzieci!!!
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka