Jak jest brudny, a brudzi się bardzo szybko.
To jest widok strony w wersji do druku
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich wla¶cicieli fiata tipo, jestem bardzo zadowolony z zakupu tego auta - to tyle wstÄ™pu.
Z góry przepraszam, jeśli coś robię nie zgodnie z regulaminem ale jest to mój pierwszy wpis na Forum, które bardzo cenie.
Skorzystałem z wielu porad i dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy na temat napraw czy eksploatacji tipo.
Na koniec chciałem się pochwalić że sam wymieniłem filtr kabinowy - po obejrzeniu filmiku od kolegi JTN, bez problemowo, dziękuje.
A ja mam drobny problem bo po wsadzeniu filtra ta klapka jest wygieta lekko w banana. Prawy zaczep wsuniety poprawnie a żeby kliknal lewy zatrzas trzeba lekko dogiac do siebie klapke... Tak jak by ten filtr filtrona byl z milimetr czy dwa za duzy... Niby klapka sie trzyma ale mozna wyczuc pod palcem dotykajac wokolo ze jest minimalna szczelina.
Wydaje mi sie ze nie osiadł idealnie, raz wymieniajać mialem tak samo ale po poprawieniu było OK
może jeszcze raz zajze ale wydaje mi się że nie można wsadzić go Ľle... wsuwałem do oporu.
Zobacz czy nie ma liscia jakiego¶ albo czy nie zagina sie Ľle ta zakładka
Sprawdz czy na pewno masz filtr do tego modelu Fiata !
Jezeli tak- to spróbuj jeszcze raz włożyć.
Pozdrawiam
Witam serdecznie. Widzę, że temat z przed kilku lat, ale może komu¶ się przydadz± te informacje. Dzi¶ wymieniałem filtr kabinowy w Fiacie Tipo, na nowy marki Filtron. U mnie była podobna sytuacja, mianowicie klapka nie chciała się zapi±ć po włożeniu filtra. Poradziłem sobie, odcinaj±c zagięty pasek filcu na tylnej stronie filtra (taki sam jest z przodu, aby łatwo było wyj±ć filtr). Po tym zabiegu klapka zapięła się bezproblemowo. Rzeczywi¶cie wygl±dało na to że filtr Filtrona był nieco za długi. Pozdrawiam.