To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
mis888
Jaka masz kamerkę? Model
Prestigio RoadRunner 506 - ale nie polecam jej, bo nagrywa słabym kodekiem M-JPEG.
Ogólnie jest fajna, zdejmowanie jej jest proste bo jest na magnesie, kabel dochodzi do podstawy przyklejonej do szyby.
Niby nagrywa Full HD, ale jakoś nagrania nie porywa. Ważne że widać i dla bezpieczeństwa własnego się przyda.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Przeprosili i zaproponowali ponowną jazdę, tym razem ja będę prowadził i pojadę na te progi zwalniające, gdzie to stukanie występuje od czasu do czasu.
Poprosili również o usunięcie filmu z youtube, więc usunąłem - każdemu się może zdarzyć gorszy dzień, ważne że obiecali poprawę :)
Chcą zdiagnozować te stuki, także jak już będę wiedział co puka to dam znać.
Na filmiku z Twojej jazdy to te stuknięcia są konkretne... ciekaw jestem co znajdą
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Prestigio RoadRunner 506
Aha, bo 505 jest w Selgrosie na wyprzedaży za 123zl i mi sie kojarzyło po kształcie ze chyba masz cos podobnego
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
To ty z Widzewa jesteś ? To jak to się stało, że się jeszcze nie widzieliśmy ?
Pewnie ze z Widzewa.
Nie wiem czy to auto które obserwowaliśmy z synem już w sierpniu zeszłego roku to Twoje.
Porównywaliśmy do naszego, który miał się narodzić niebawem a wyszło ze październik.
Kolor masz colloseo i parkujesz przy ... ?
-
Cytat:
Napisał
Tipex
Kolor masz colloseo i parkujesz przy ...?
Zgadza się :) Ale skasuj tą ulicę, aż tak dokładnie nie trzeba pisać na forum ;)
-
-
No to fajnie, że sąsiad jest też na forum, będzie już z kim pogadać na żywo przy pifku :)
-
U mnie coś w tylnym prawym kole wali przy zjeździe ze spowalniaczy, spotkał się ktoś z tym objawem ?
-
Z tyłu w tipo jest belka która jest bardzo prosta konstrukcyjnie więc musisz sprawdzić tuleję główną belki, mocowanie amortyzatora i gumowe podkładki pomiędzy którymi znajduje się sprężyna i to chyba wszystko co mogło by powodować stuki w tylnym zawiedzeniu. Ale na dobrą sprawę w tak nowym samochodzie nic nie powinno stukać. Jaki masz przebieg???:smile:
-
Wybiorę się do diagnosty na stację bo bliżej niż do ASO, a przebieg zaledwie 1300 km.
-
Albo masz coś w bagażniku, lub klamra od pasów stuka o drzwi lub coś podobnego.
-
Niekiedy dźwięki stukania przenoszą się tak po karoserii że nie koniecznie stuki muszą pochodzić z tylnego zawieszenia. Jak będziesz u diagnosty to wejdź z nim pod auto i zobacz czy coś nie jest luźne. Jakaś osłona wydechu itp.
-
W GP przy niskich temperaturach stukała plastikowa osłona tylnego amortyzatora :wink: Problem był tylko zimą. Definitywnie został zakończony po kompleksowej wymianie amortyzatorów, osłon, odbojników, sprężyn, łożysk przednich amorów przy przebiegu 150kkm :smile: Zamiast fabrycznych Delphi dostał komplet od Kyb. Wystarczy nią poruszać i sprawdzić, czy słychać pukanie, chyba, że z plastikowej w Tipo zrezygnowali - nie wiem jak to u Was wygląda, ale pomyślałem, ze warto podpowiedzieć.
-
Rozgrzał się i po dłuższej jeździe cisza.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Rozgrzał się i po dłuższej jeździe cisza.
Jadę jadę a tu jak nie walnie coś w zawieszeniu. Jakby urwało sprężynę albo całe koło. Zatrzymuje się, patrzę a na ulicy leży... Łom. Taki elegancki, zabrałem.