To jest widok strony w wersji do druku
-
JTN jaki Ty masz radiowy głosik - laski pewnie lecą - ale zainspirowałeś mnie tym gniazdkiem w środku właśnie pod kamerkę. Muszę sobie coś takiego zrobić bo zamierzam zamontować kamerkę. Właśnie jaką masz kamerkę?
Powiem Wam szczerze, że najlepszym testerem są filmiki Car Crash Compilation na YT gdzie większość naszych wschodnich braci używa Mio MiVue 538. I powiem Wam szczerze, że jakośc jest naprawdę dobra a i szacun za położenie kabli na słupku i podsufitce. Będę miał więcej pytań napiszę na priv.
-
Sam mam mio 638 i polecam, kabelki w słupek i podsufitke wchodzą bez poblemu
-
dzięki za filmik z wymianą filtra :)
-
Cytat:
Napisał
tedybear
laski pewnie lecą
No właśnie nie ;)
Cytat:
Napisał
tedybear
Właśnie jaką masz kamerkę?
Ja mam Prestigio RoadRunner 506, ale nie polecam.
Zapisuje słabym kodekiem M-JPEG. Wystrzegajcie się tego kodeka w kamerkach samochodowych.
Ogólnie kamerka fajna, świetny patent szybkiego zdejmowania kamerki i zakładania, bo użyto magnesów, ale ... gdyby nie ten kodek. Jakość nagrania też nie powala, mogłoby być lepiej.
Koszt tej kamerki to 240 zł.
Zamieszczam jeszcze raz filmik o wymianie filtra, tym razem już z poprawionym głosem :
https://youtu.be/OM2X30TaFdE
-
Czy na przegląd trzeba iść do salonu w którym się kupiło auto czy do obojętnie jakiego salonu fiata?
-
Ja pójdę tam gdzie będzie taniej ;) bo czytając tutaj jak wygląda przegląd to za dużo nie można się spodziewać choć mam nadzieję, że się mylę...
-
Cytat:
Napisał
Damian1988
Czy na przegląd trzeba iść do salonu w którym się kupiło auto czy do obojętnie jakiego salonu fiata?
Obojętnie, byleby ASO Fiata
-
Jakiekolwiek ASO. Nie musisz tam gdzie kupowałeś. Możesz nawet do Włoch jechać albo na Słowację :-) Warunkiem jest autoryzacja FCA :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Obojętnie, byleby ASO Fiata
Od paru lat, zgodnie z wymogami UE, można robić przeglądy poza ASO (niedowiarków odsyłam do google'a ;-) ), bez utraty gwarancji. Oczywiście, w razie jakiegoś fuckupu jest ryzyko, że trzeba będzie kopać się z koniem. Sam raczej się nie zdecyduję na tę opcję (przynajmniej na pierwszym przeglądzie).
-
A ktoś był ze swoim olejem ? oczywiście specyfikacja zgodna z Fiatem, czy to zabronione?
-
Mnie samo ASO na pierwszym przeglądzie poleciło do grande punto Mobil1 5W50 i taki lałem przez 8 lat i super się jeździło.Sam mam zamiar w Tipo zmienić przy pierwszej wymianie na Motula.
-
Cytat:
Napisał
o2_360
A ktoś był ze swoim olejem ? oczywiście specyfikacja zgodna z Fiatem, czy to zabronione?
mozesz ze swoim
-
Robił ktoś ostatnio przegląd? Mi się zbliża 15kkm i chciałbym się chociaż duchowo nastawić na kwotę. Jak by się dało podawajcie od razu kwotę, salon i co zrobili. Wiem że są pozycje nieobowiązkowe za które salon lubi sobie doliczyć np. dolewka płynu do spryskiwaczy za 20zł
-
Przeczytałem posty i temat trochę się rozjechał. Minęło także trochę czasu od ostatnich wpisów, więc pewnie kilka nowych osób robiło już przeglądy.
Ponawiam prośbę o podanie kosztów przeglądu.
-
Cytat:
Napisał
mis888
Robił ktoś ostatnio przegląd? Mi się zbliża 15kkm i chciałbym się chociaż duchowo nastawić na kwotę. Jak by się dało podawajcie od razu kwotę, salon i co zrobili. Wiem że są pozycje nieobowiązkowe za które salon lubi sobie doliczyć np. dolewka płynu do spryskiwaczy za 20zł
pierwszy przegląd to ok 400-600zł