To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo a LPG -
2 załącznik(i)
Chce wszystkich przestrzec przed LPG montażem LPG w Fiacie .
Niema nigdy nie było gwarancji na silnik ani FCA nie pozwalał na montaż LPG w Fiatach
Mam LPG tartarini w fiacie 500x , każdy diler w mawiał mi że jest gwarancja na silnik, niem czegoś takiego , jak zamontowaliście LPG strąciliście gwarancje na silnik .W załączniku wsysam pismo. Dilerzy nie Fiat ma podpisaną umowę z Auto Gaz Śląsk, mam też odpowiedz z Auto Gaz Śląsk oni nie ponoszą odpowiedzialności za silnik tylko serwis, gwarancja na instancje nie obowiązuje za granicą .
Odpowiada za zniszczenia diler
Załącznik 25478Załącznik 25477
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
Niema nigdy nie było gwarancji na silnik ani FCA nie pozwalał na montaż LPG w Fiatach
Mam LPG tartarini w fiacie 500x , każdy diler w mawiał mi że jest gwarancja na silnik, niem czegoś takiego , jak zamontowaliście LPG strąciliście gwarancje na silnik
Załącznik 25482
Z tego fragmentu nie wynika ,żeby FCA nie pozwalało na montaż LPG /jeśli nie robi przeszkód tzn. że wyraża zgodę/ ani abym utracił gwarancję na silnik. Z dalszej części tego pisma wynika ,że wszystko co związane z LPG jest na głowie ASO/montażysty/ oraz dystrybutora urządzenia Autogaz Śląsk a nie FCA. Ja w każdym razie montuję w tym tygodniu.
-
Tracisz gwrancje na silnik. Co innego mowia sprzedawacy a co innego dział serwisoway
Jest inny problem co sie stanie jak nawali ci LPG za granica
-
Cytat:
Napisał
Tipex
Dealer Bilex Milionowa Łódź.
Ten wyłącznik ze wskaźnikiem ilości gazu mechanik w Bilexie w którym miejscu montuje na desce?
-
To otrzymałem od dilera fiata.
Witam Serdecznie,
Koszt instalacji LPG do Tipo z silnikiem 1.6 to 3700zł brutto.
Gwarancja jest na terenie Polski.
Części nie objęte gwarancją po montażu instalacji LPG:
- układ wtryskowy benzynowy
- pompa paliwa
Gwarancji 24 miesiące na LPG.
Gwarancja nie obejmuje za granicą. Jeśli dojdzie do uszkodzenia silnika przez lpg serwis za granicą ma prawo odstąpić od naprawy gwarancyjnej. Co skutkuje utratą gwarancji na silnik i inne podzespoły. Te lpg firmy tartarini działa tylko w Polsce .
Na czas montażu instalacji użyczamy bezpłatnie pojazd zastępczy.
-
Najbezpieczniej kupić z fabryczną instalacją i nie mieć problemów ale kiedy tak naprawdę będą dostępne Tipki z lpg ...
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
To otrzymałem od dilera fiata.
Witam Serdecznie,
Koszt instalacji LPG do Tipo z silnikiem 1.6 to 3700zł brutto.
Gwarancja jest na terenie Polski.
Części nie objęte gwarancją po montażu instalacji LPG:
- układ wtryskowy benzynowy
- pompa paliwa
Gwarancji 24 miesiące na LPG.
Gwarancja nie obejmuje za granicą. Jeśli dojdzie do uszkodzenia silnika przez lpg serwis za granicą ma prawo odstąpić od naprawy gwarancyjnej. Co skutkuje utratą gwarancji na silnik i inne podzespoły. Te lpg firmy tartarini działa tylko w Polsce .
Na czas montażu instalacji użyczamy bezpłatnie pojazd zastępczy.
Który dealer?
Rozdzień?
-
3 dilerow mi w podobnym konteksie napisalo.
-
Mnie za instalację LPG Tartarini z korkiem w zderzaku powiedzieli 2850 i się zgodziłem! Nie wiem co Wam przeszkadza korek w zderzaku ? W Bravie 1.6 tak miałem i nie działo się noc strasznego :) Butla 35 litrów a więc wchodziło 32 litry gazu i tankowanie co 300 - 350 km :) Natomiast nie wiedziałem nic o tym że jak korek jest pod klapką to jest większa butla ? Czym to jest spowodowane ?
-
Podobno ta duża butla co mieści 51l litrów wystaje. Czy to prawda? Ile wystaje? Ma ktoś fotkę?
-
Cytat:
Napisał
mis888
Podobno ta duża butla co mieści 51l litrów wystaje. Czy to prawda? Ile wystaje? Ma ktoś fotkę?
Butla 59 l - u mnie gazu przy pierwszym tankowaniu weszło faktycznie do "odbicia" 47,5 l - tj.80%/stopień napełniania/ całkowitej pojemności i tak jest napisane na świadectwie homologacji -jeśli komuś weszło 51 l tzn ,że źle odbiło przy tankowaniu albo tankował na stacji gdzie robią wałki na gazie .Co do wystawania zbiornika informuję że nic nie wystaje - wykładzina leży idealnie - wymiary zbiornika śr- 680 wys 220/wymiar ze świadectwa homologacji zbiornika/
-
To mnie ładnie ASO na Krasnobrodzkiej w Warszawie przycieło. Nie dość, że za montaż instalacji prawie 4k to jeszcze mam zbiornik mieszczący 42l LPG czyli 6l LPG mniej co przekłada się na częstsze tankowanie, a to w przypadku gazu największa różnica na nie korzyść tego paliwa :/
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
To mnie ładnie ASO na Krasnobrodzkiej w Warszawie przycieło. Nie dość, że za montaż instalacji prawie 4k to jeszcze mam zbiornik mieszczący 42l LPG czyli 6l LPG mniej co przekłada się na częstsze tankowanie, a to w przypadku gazu największa różnica na nie korzyść tego paliwa :/
Zerknij na świadectwo zbiornika , tam jest napisane jaki faktycznie masz zbiornik/pojemność/
-
Cytat:
Napisał
fredimko
Autko odebrane. Fachowcy z ASO stwierdzili, że padła (była wadliaw) listwa wtryskow od lpg wymienili na nową i wyregulowali. Na razie cyka. 😆 Co będzie dalej dam znać. 👍
u mnie analogiczna sytuacja - w drodze do domu po odbiorze auta od dilera zaczęło się szarpanie silnikiem i świecenie kontrolki check engine - zwrot w tył do dilera. Mechanik pościemniał i niby o.k. następny dzien to samo. Wczoraj wymienili listwę wtrysków i jak na razie jest dobrze. Widocznie Tartarini to taka włoska olewka - albo chodzi albo nie
-
Panowie. Z gazem jest tak, że trzeba trafić na fachowca z powołania a nie gazownika.