To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Gniazdka 12 V -
Założyłem CB ,dodatkowe gniazdo zapalniczki na tunelu ,plusa wziąłem jak koledzy pisali z bezpiecznika 38 żółtego pod kierą ,wszystko działa ,jestem w trakcie rozpracowania ustawień radia ,to moje drugie radyjko i coś nieco wiem i mały problem dzisiaj rozpracowałem to gniazdo zbiera dużo więcej zakłóceń ,na ASQ nie da się ,prawie cały czas szumi ,na gnieżdzie zapalniczki momętami szumi ,ustawiłem SQL ręcznie na zapalniczce cisza przy ustawieniu na 7 ,na robionym muszę ustawić na 10 ,trzeba poszukać innego stałego plusa ,w Linei pociągłem bezpośrednio z aka ,może ktoś wie kiędy przejść w miarę łatwo przez przegrodę do silnika
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
,może ktoś wie kiędy przejść w miarę łatwo przez przegrodę do silnika
Demontaz podszybia i przejscie kolo mocowania mc persona. Z tamtad bokiem przy blotniku wersja w 10% druciarska. Ale wypadaloby nie dziurawic oryginalnej gumowej przelotki i przejsc z oryginalna wiazka az do skrzynki z bezpiecznikami przez rozgalezienie w komorze silnika nad aku a to juz zadanie dla wytwalych. Znaczy sie przejebane ;-).
-
Przepnij zasilanie gdzie indziej , albo zainwestuj 20 zł w filtr przeciwzakłóceniowy na zasilaniu. Może pomoże. Na allegro jest tego z 15 stron.
-
Dzięki za podpowiedzi ,mam jeszcze plusa w bagażniku przy gniezdzie zapalniczki ale jak nie podłączę pod nie to nie wiem czy zbiera zakłócenia czy nie ,podpiąć się pod aku byłoby najlepiej ,muszę to rozpracować ,widziałem pod kierą zaślepkę gumową ,jakby było widać silnik byłoby fajnie ,sprawdzę ,za podpowiedzi będę wdzięczny wydałem na CB 700 zł i chciałbym coś słyszeć
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Poczytałem Allegro filtrów masa ,nie chodzi o cenę tylko może ktoś mnie konkretnie uświadomi co lepsze będzie ,szukać dojścia do akumulatora czy kupić filtr i on załatwi zakłócenia
-
1 załącznik(i)
Body comp to komputer i kilka przetwornic napiecia w jednym i to on pewnie sieje. Ja bym sie przebijal do aku. Podszybie to kilka srub i wycieraczki do odkrecenia nie takie straszne. Tu masz zdjecie. Od wewnatrz to jest w okolicy tweetera na podszybiu. Ja sobie zadalem trud przejscia w oryginalnej wiazce i peszlu i przez to plastikowe powyginane ciulstwo do samej skrzynki. Pomysl czy nie przyda ci sie pociagnac innych przewodow na przyszlosc
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Jak widzisz na zdjęciu masz tam też wolne srebrne piny w miejscu po wolnych miejscach na bezpieczniki, do których wsuwasz kabel zakończony wąskim konektorem - to jest twój plus dla gniazda 12V, oczywiście na kablu od gniazda 12V instalujesz bezpiecznik 10A.
"JTN" mam pytanie,napisałeś że wsuwasz kabel zakończony wąskim konektorem,właśnie o ten konektor mi chodzi,zastosowałeś taki typowy konektor samochodowy typu męskiego?
czy pasuje to on do tych styków i czy siedzi w nim tak porządnie,nie ma luzów? chodzi mi oto aby się tam nic nie grzało itp.
-
Konektor męski , grubość 0.8 mm, szerokość 4.8 mm :
https://www.tme.eu/pl/details/st-032...lowane/ninigi/
Siedzi stabilnie, sam się nie wysunie.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
dzięki serdeczne.
-
Cytat:
Napisał
krissmierzyn
Tu masz zdjecie. Od wewnatrz to jest w okolicy tweetera na podszybiu. Ja sobie zadalem trud przejscia w oryginalnej wiazce i peszlu i przez to plastikowe powyginane ciulstwo do samej skrzynki. Pomysl czy nie przyda ci sie pociagnac innych przewodow na przyszlosc
Mam takie skromne pytanie techniczne: jak zdjąłeś plastyk na podszybiu? jest on na kilku kołkach fiatowskich z bolcem- to wiem, ale co z mocowaniem przy samej szybie przedniej? To że ramiona wycieraczek trzeba zdjąć to ogarniam, ale ten plastyk? mało czasu miałem na "wydumkę"- więc proszę o jakiś krótki opis.... demontażu.
-
To chyba do mnie ? Niedokladnie pamietam ale bylo latwe. Na pewno ramiona wycieraczek,trzy wkrety lub kołki z wkretami, może kołki trzymające piankowe wytlumienie(nie pamietam dokladnie bo myla mi sie te fiaty i alfy) chyba nic wiecej. Jest zaczepiony pod szybę i wystarczy wysunać.
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Tak, żółty 20A, 4 od góry i 5 od dołu w prawym rzędzie:)
Czemu wpinacie sie w ten bezp a nie np na bezp zapalniczki?
-
Bo na tym bezpieczniku jest non stop napięcie... odpowiada on chyba za ryglowanie i otwieranie zamków wiec obwodnczekajacy na sygnał pilota musi być cały czas aktywny i dlatego jest na nim żalu czas zasilanie.
-
Aha to nie dla mnie, bo ja potrzebuje tylko przy zaplonie, wiec będe sie wpinał raczej w bezpiecznik zapalniczki
-
A da się się zrobić, aby w zapalniczce było cały czas napięcie po wyłączeniu zapłonu?