To jest widok strony w wersji do druku
-
Tada!!! Navi kontra Piniu - 0:1 dla Pinia :) Albo złe płyty albo złym programem nagrywane. Kupiłem verbatim, nagrałem nie programem z predkoscią 1x tylko normalnie poprzez windows jak leci i poszło. Navi działa! Nie wiecie jaki jestem szczęśliwy bo już mnie chcieli 5 stów kasowac :)
Zmieniarka mp3 jakaś konkretna musi być czy obojętnie byle miała wiązke do fiata?
-
Gratulacje.
FIAT STILO ZMIENIARKA PŁYT CD (6351925719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Numer Fiata to 735273184. Ale zmieniarka to płyty CD tylko, mp3 odtwarza tylko radio.
-
Nie nie... chodzilo mi o emulator zmieniarki, zle okreslilem :)
Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka
-
Tu na forum ktoś pisał, że płyty trzeba wypalić w trybie DAO (Disc at Once) a nie SAO (Session at Once). Generalnie domyślny tryb w wielu produktach do wypalania ma tryb SAO ustawiony.
-
Cytat:
Napisał
piniasty
Nie nie... chodzilo mi o emulator zmieniarki, zle okreslilem :)
Jak chcesz aby działało sterowanie cyfrową zmieniarką z kierownicy to kupuj dedykowany sprzęt do Fiata, jak będzie np. do audi to nie będzie dobrze.
-
Tak myslalem :)
-
Witam.
Kupiłem kromkę i mam parę pytań :)
Napiszę w punktach.
1. Niedługo wyjazd do rodzinki - w obie strony jakieś 600 km - chcę wlać millers one shot żeby przeczyścić wtryski - poprzedni właściciel zmienił filtr paliwa - dobry pomysł?
2. Po wyjeżdżeniu zbiornika po każdym tankowaniu do pełna chcę dolewać 150 ml ravenol scooter i millers eco max jakieś 50 ml - dobry pomysł?
3. Jaki ON - tankuję na Orlenie w centrum mojej metropolii :) - zwykły eko diesel czy lepiej verwa - od razu napiszę że skłaniam się do zwykły eko + w/w dodatki - dobry pomysł?
4. Z innej beczki - na środku podszybia mam dziwny plastikowy "kapturek" - jak by jakiś czujnik albo mała kamerka w osłonie :) - co to może być bo w instrukcji jakoś nie mogę trafić ?
5. Jaką jazdę preferujecie żeby dbać o silnik i dwumasę - chodzi mi o zakres obrotów utrzymywanych podczas ciągłej jazdy - po przestudiowaniu kilkunastu rożnych forum i artykułów skłaniam się do takiego dobierania przełożeń aby zakres obrotów był zbliżony do 2000 - czyli krótko - 50km/h przez miasto na biegu 3 - a zmiany na wyższy po przekroczeniu 2500 - dość szybko (bez strzału ze sprzęgła) tak żeby podczas zmiany obroty spadły max do 1500 - ok?
Narazie tyle.
-
O ciezkie pytania:)
Ja osobiscie zadnych cudow nie leje-nie mam do nich zaufania . Wazniejsze wg. mnie jest regularne serwisowanie. Ja akurat co 10tys w kazdym aucie jakie mam wymieniam wszystkie filtry i nigdy nie mialem problemow .Leje zwykla ON . Kapturek to chyba czujnik smrodu AQS.Nigdy nie zastanawiam sie na jakim biegu mam jechać i jakie obroty trzymac -bez przesady - biegi sa po to by je zmianiac w zaleznosni od sytuacji. Jak Ci bedzie miala dwumasa silnik czy cokolwiek zdechnac to i tak zdechnie.
-
Cytat:
Napisał
zino
1. Niedługo wyjazd do rodzinki - w obie strony jakieś 600 km - chcę wlać millers one shot żeby przeczyścić wtryski - poprzedni właściciel zmienił filtr paliwa - dobry pomysł?
2. Po wyjeżdżeniu zbiornika po każdym tankowaniu do pełna chcę dolewać 150 ml ravenol scooter i millers eco max jakieś 50 ml - dobry pomysł?
To jest bardzo cieżkie do stwierdzenia czy pomoże. Ogólnie jeśli wlejesz teraz nic się nie stanie, jednak czy wlewać to za każdym tankowaniem, śmiało mogę powiedzieć po co? Nie lepiej dołożyć 10/15 gr do Vervy?
Cytat:
Napisał
zino
4. Z innej beczki - na środku podszybia mam dziwny plastikowy "kapturek" - jak by jakiś czujnik albo mała kamerka w osłonie - co to może być bo w instrukcji jakoś nie mogę trafić ?
Jest to czujnik nasłonecznienia, potrzebny do trybu Auto Klimatyzacji
Cytat:
Napisał
zino
5. Jaką jazdę preferujecie żeby dbać o silnik i dwumasę - chodzi mi o zakres obrotów utrzymywanych podczas ciągłej jazdy - po przestudiowaniu kilkunastu rożnych forum i artykułów skłaniam się do takiego dobierania przełożeń aby zakres obrotów był zbliżony do 2000 - czyli krótko - 50km/h przez miasto na biegu 3 - a zmiany na wyższy po przekroczeniu 2500 - dość szybko (bez strzału ze sprzęgła) tak żeby podczas zmiany obroty spadły max do 1500 - ok?
Ile for, osób, tyle wersji. Tak naprawdę nie wolno też jeździć na zbyt niskich obrotach, wtedy właśnie uszkadza się dwumasa, czy EGR, który wypala się nieprawidłowo.
Jeśli będziesz jechał długi odcinek przed dłuższy czas ze stałą prędkością na 6 biegu, uwierz mi, ale silnik nie ucierpi za bardzo. Sam pojeździj i zobacz jak najlepiej Ci opowiada.
-
To czujnik nasłonecznienie. Też leje normalna ropę ale na dużych stacjach a do ropy leje tylko olej 2t w ilości 50 ml na 10 l a co do obrotów to też staram się utrzymywać zakres 1500 do 2500 chyba że to autostrada więc przy prędkości 150 km (licznika) mam więcej niż 2500 obr.
-
O to sie mylilem ;) A smrodu to ktory to czujnik?
-
Cytat:
Napisał
desmo999
O to sie mylilem ;) A smrodu to ktory to czujnik?
Pod kratką na podszybiu, na środku mniej więcej. Jak wymieniasz filtr przeciwpyłkowy, to po prawej stronie.
-
A co do paliw premium to czytałem wiele w internecie na różnych forach i jakoś nikt ich za bardzo nie chwali więc chyba nie ma co przepłacać lepiej co jakiś czas samemu coś dolać wtedy jest większa pewność co i ile się wlało.
-
Bez jaj, 1500 obrotów to za mało. Więcej pali i się męczy. Najlepszy i najbardziej ekonomiczny jest zakres ok. 2200 obrotów.
-
Może źle to napisałem 1500 nie mówię że z takim jeździć ale starać się żeby nie spadały poniżej a jak jest stabilna jazda to właśnie tak ok 2000 też zależy czy jedzie się samemu czy pełen załadunek. Czym większy ciężar tym staram się nie schodzić poniżej 1800 obr.