To jest widok strony w wersji do druku
-
OC niestety ostatnio bardzo podrożało, ja jednak znalazłam bardzo fajne oferty na internecie, zaoszczędziłam dzięki temu parę stówek. Polecam wam przeszukać jakieś porównywarki ubezpieczeń. Co do tego tematu to również znalazłam bardzo fajną stronkę imoto.zone/, po rejestracji i wprowadzeniu numeru VIN waszego samochodu system sam przypomina o kończącym się terminie ubezpieczenia oraz o przeglądzie. Jak dla mnie to super sprawa!
-
Cytat:
Napisał
miszko
Mam pytanie. Czy trzeba wysyłać do starego ubezpieczyciela powiadomienie o zawarciu nowej polisy?
Czy to już Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny zapewnia i nie trzeba się już w to bawić?
Jak zmieniasz ubezpieczyciela to zawsze musisz przed upływem obecnej polisy wysłać wypowiedzenie zawartej polisy.
Maksymalnie najdalej do ostatniego dnia.
Unikniesz później problemów.
-
Witam, jaki jest aktualnie najtańszy ubezpieczyciel?
-
ja od lat korzystam z rankomatu, dzwonią wybierają najtańsze i jeszcze się przypominają przed końcem,
pozdrawiam
-
Ja przedłużyłem ofertę u obecnego - Axa. Po przejściu się po stronach wyszło, że nadal jest najlepiej trzymać u obecnego.
Sprawdzałem MTU, Link4, Proama, Axa (Liberty Direct).
-
Dostałem właśnie ofertę kontynuacji ubezpieczenia OC w PZU na kwotę 730 zł. Auto jak w profilu. Szukać dalej czy nie ma szans nieco taniej?
-
około 2 miesiące temu za Cromę zapłaciłem 556 zł. wykupiłem OC, NNW i jakieś niepełne AC(nie obejmuje kradzieży i jeszcze czegoś tam).
ubezpieczyłem w Link4.
-
PZU jest jedno z droższych, za mojego w PZU chcieli >1100zł, ale to sprawdzałem rok temu. Więc było na wtedy bardzo drogo.
-
Rok temu PZU było najtańsze. W tym roku wiadomo, mogą jechać na opinii... ;-)
-
W tym roku najtańszą ofertę otrzymałem z LINK4, niespełna 600 zł za gołe OC z miniassistance.
-
A ja w tym roku najtansze oc pojazdu mialam wlasnie z PZU. No ale nie w zadnym rankomacie a u agenta. no i mam u nich wykupione troche innych ubezpieczen, moze dlatego
-
Kolega rok temu szukał ubezpieczenia OC. Pierwsze auto, zero zniżek. Najtaniej wyszło także w PZU. I nie wiem czy to PZU potaniało, czy raczej inni podrożeli.
-
Ja ostatnio przeniosłem się z PZU do Allianz i OC / AC wyszło taniej niż rok temu - a PZU bym miał podwyżkę mimo, że żadnych szkód nie było...
-
OC w przeciwieństwie do AC jest obowiązkowe, szedłbym więc tam, gdzie dają najkorzystniejsze warunki cenowe. Porównując poszczególne oferty łatwo dojść do wniosku, że rozpiętość cenowa pomiędzy poszczególnymi ofertami jest na prawdę bardzo duża.
NIektórzy próbują łączyć usługi finansowe w pakiety. Np łączą usługę kredytu, konta bankoweg i dodatkowo jeszcze wykupują ubezpieczenie, że teoretycznie w ten sposób jest taniej. To na co trzeba uważać, to różne ukryte opłaty.
-
Nie ma czegoś takiego jak najtańsze OC, na cenę wpływ wiele czynników ( miejsce zamieszkania, wiek właściciela, historia bezszkodowej jazdy, lata ubezpieczania, miejsce parkowania, przewożenie dzieci, marka, model a nawet kolor auta ). Dla jednego będzie najlepsze jakieś XXX, a dl drugiego będzie to niekorzystne. Trzeba szukać, dzwonić, negocjować.