Szkoda ze mineralnego nie lejesz..
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Szkoda ze mineralnego nie lejesz..
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Według mnie to olej powinien być pełen syntetyk 5W40. Przebieg nie jest taki straszny, ostatnie moje auto służbowe Fabia 2 1.4 TDI ma obecnie 350 tys. najechane na pełnym syntetyku i nie ma przecieków, nie pamiętam, aby ktoś na forum pisał o używaniu półsyntetyka w cromie. Czemu używasz takiego oleju?
U siebie też miałem raz podobną sytuację. Na trasie zaświeciła się czerwona kontrolka w kształcie bagnetu oleju i komunikat"sprawdź poziom oleju w silniku". Zjechałem na pobocze , wyłączyłem silnik, uruchomiłem ponownie i kontrolka zgasła. Po ok 30 km znowu się zaświeciła i wywaliło ten sam komunikat i tak 3 razy. Po dojechaniu do domu dolałem oleju tak ok 200 ml żeby było bliżej max na tej dziwnej podziałce(musicie patrzeć na tą płaską,chropowatą, szerszą powierzchnie, a nie na wąskie boki). Od tego czasu komunikat nie powrócił. Tysiąc km po tym incydencie przypadła mi akurat wymiana oleju. Od tego czasu nalatane ok 3 tyś i komunikat nie wrócił. Moim zdaniem kontrolka z bagnetem włącza się wtedy gdy poziom oleju spadnie minimalnie poniżej średniej wartości na tym bagnecie. Do swojej Cromy leje olej Valvoline Synpower 5w30.
U mnie kontrolka niskiego poziomu też włączyła się przy poziomie oleju ok 30% powyżej dolnej kreski na bagnecie. Wygląda że jest to kolejna niedoróbka fiata. Stąd wniosek żeby jeździć na poziomie max. Jak będzie schodzić do 1/2 to dolewać. Można też wozić dolewkę w bagażniku (tak z pół litra) na dłuższe trasy. Byle szczelnie zakręcić aby się nie wylało.