To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Niestety tak. Ten patent powoduje tez wiekszą szparę pomiędzy klapą a nadwoziem i wpływa na zużycie zamka/zawiasów przez jego naprężenie :rolleyes: przynajmniej tak twierdza właściciele Skód i innych VW gdzie często ten patent stosowano.. :roll:
Jakoś nie zauważyłem większej szpary a zwracałem na to uwage bo ktos tu o tym pisal. Osobiscie wydaje mi sie ze za dlugie sprezyny ktos wzial i tyle. Na sile fopychal i potem sie szpara robila. Ja wzialrm z kilkumilimetrowym zapasem i juz. Na razie ciagle dziala pomimo chłodow i starych niezmienianych silownikow.
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Zamówiłem również ten patent który niestety nie wypalił. Po zamontowaniu siłowników ze sprężynkami klapa nie idzie do góry. Siłowniki fabryczne maja moc 460 Nm a te automatyczne 440 Nm. Zwracam lecz sprzedawca zobligował się do podmiany z siłownikami 490Nm. Sprawdzimy :)
-
No to czekamy na efekt. U mnie zima slabo to dziala bo silowniki juz stare i wyrypane
Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka
-
Odnośnie tych sprężyn. To mogę je komuś oddać nawet za darmo. Działa to super, ale powiem Wam, że siła tych spręży powoduje, że zamykanie klapy jest co najmniej uciążliwe. A po drugie ja mam wrażenie, że przez te sprężyny bardzo cierpią mocowania siłownika. Raz mi nawet wywaliło siłownik z mocowania. Sprężyny były dobrze dobrane. Wszystko działa super, ale jednak zrezygnowałem z tego patentu.
-
Dam znać jak przyjdą nowe. Podobno to kwestia 2 tygodni.
A tak w temacie siłowników tylko od drugiej strony Cromy to nie wiecie czy ktoś próbował ucywilizować maskę i zamiast drąga dopasować tam lifty?
-
Cytat:
Napisał
truszczol
A tak w temacie siłowników tylko od drugiej strony Cromy to nie wiecie czy ktoś próbował ucywilizować maskę i zamiast drąga dopasować tam lifty?
Ten temat był poruszany na forum, osobiście mam przerobioną maskę na teleskop.
-
Cytat:
Napisał
bob96
Ten temat był poruszany na forum, osobiście mam przerobioną maskę na teleskop.
Dzięki za info. Podrzucisz linka?
Zabawy z tym chyba jakoś wiele nie ma?
Te siłowniki z tylnej klapy pewnie są za słabe i nie podpasują?
-
-
Cytat:
Napisał
bob96
Wielkie dzięki :)