To jest widok strony w wersji do druku
-
na pewno jest to antena, pytanie tylko od czego. znając ludzka fantazję i twórczość może to być kilka rzeczy. tak jak pisali moi przedmówcy może to być antena od GPS( jeśli jeździło jako auto służbowe to wielce prawdopodobne, że to od jakiejś smyczy pod GPS, pracodawcy lubią sprawdzać pracowników), od viatola, jakaś prymitywna antena do tel lub po prostu do radia. żeby się przekonać trzeba by kable wybebeszyć i sprawdzić do czego są podłączone.
mam jeszcze jedną teorię. w poprzednim aucie miałem cos podobnego, nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak przekonałem się, że to ustrojstwo łapało i zaczyna piszczeć jak miśki na szuszare mnie łapali. za pierwszym razem nie wiedziałem co się dzieję bo jechałem wolniutko w terenie zabudowanym i myślałem, że radio szuka lepszej częstotliwości. za drugi czy za trzecim razem się połapałem od czego to jest.
-
Hehe, antyradar :-) W połączeniu z jammerem to podobno bardzo skuteczna ochrona przed radarami, itp.
-
Cytat:
Napisał
radek_p14
Ooo widzisz... Dokładnie takie paskudztwo u mnie na szybie zostało...
-
W mojej Cromce był taki sam rzep, auto z Włoch, po wymianie szyby rzep się stracił :D
-
Cytat:
Napisał
radek_p14
Wszyscy mają rzepa, mam i ja !! ;-)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
radek_p14
Tylko teraz jak ten rzep usunąć?
Polecam preparat "TREFFER" Załącznik 19393 - naturalny preparat do usuwania naklejek. Sam kilkukrotnie używałem i polecam. Do tego ma bardzo przyjemny, pomarańczowy zapach...;-)
ps. dostępny w większości marketów budowlanych.
Zapomniałem dodać, że preparat NIE ZAWIERA OLEJU!!! Można bez problemu pryskać po szybie.
-
Albo WD-40. Działa bardzo podobnie. Tylko nie psikać na naklejkę bo opaprze się wszystko dookoła.
Nasączyć szmatkę o posmarować. Odczekać i naklejka (klej) zacznie się kulać. serious.
-
Cytat:
Napisał
SAR37
Polecam preparat "TREFFER"
Załącznik 19393 - naturalny preparat do usuwania naklejek. Sam kilkukrotnie używałem i polecam. Do tego ma bardzo przyjemny, pomarańczowy zapach...;-)
ps. dostępny w większości marketów budowlanych.
Zapomniałem dodać, że preparat NIE ZAWIERA OLEJU!!! Można bez problemu pryskać po szybie.
Dzięki za info, po świętach spróbuję to usunąć.
-
2 załącznik(i)
No panowie lustereczko zamontowane i podłączone a reszte roboty zostawiam na po świętach, mam urlop to i nawet pasuje. Tą osłonkę trzeba będzie jakoś dociąć i zamontować. Załącznik 19418Załącznik 19419
-
1 załącznik(i)
Cześć koledzy, chciałbym poprosić Was o podpowiedź co z tym zrobić albo czym i jak to zakryć. Oczywiście mogę z tym jeździć ale jak by było zakryte to by było super. Macie jakieś pomysły? Dociąć jakieś coś i pomalować np. na czarno? Załącznik 19572
-
1. Odrysować na szybie (wewnątrz auta) pisakiem kształt osłony.
2. Po wstępnym przycięciu nożyczkami czarnej folii samoprzylepnej, przyłożyć ją od zewnątrz i wyrównać cięcie.
3. Odkręcić lusterko (jego osłonę).
4. Przykleić od wewnątrz samochodu folię na szybę. Uwaga, żeby bąbli nie było.
5. Zamocować lustro, osłonę.
Uwaga - nie ciąć nożykiem folii na szybie.
-
Cytat:
Napisał
eror
1. Odrysować na szybie (wewnątrz auta) pisakiem kształt osłony.
2. Po wstępnym przycięciu nożyczkami czarnej folii samoprzylepnej, przyłożyć ją od zewnątrz i wyrównać cięcie.
3. Odkręcić lusterko (jego osłonę).
4. Przykleić od wewnątrz samochodu folię na szybę. Uwaga, żeby bąbli nie było.
5. Zamocować lustro, osłonę.
Uwaga - nie ciąć nożykiem folii na szybie.
Hej. Nosz kurde fantastycznie dzięki dzięki. Jak będę w Poznaniu (ostatnio często bywam) to masz od Mirusia browarka. Niektóre proste rzeczy wydają się trudne. Mam nawet folię czarną carbon.
-
Witam
jesli folia, to musiałaby być dobra Folia UV.
-
Carbon niewiele Ci da. Chodzi o to, że czarna folia jest od strony kleju również czarna a ta strona będzie widoczna przez szybę.
Prawa (właściwa) strona folii i tak będzie pod osłoną lusterka.
A po co UV ? Szyba większość UV zatrzymuje sama a czarna nie powinna się odbarwiać.
-
Cytat:
Napisał
eror
Carbon niewiele Ci da. Chodzi o to, że czarna folia jest od strony kleju również czarna a ta strona będzie widoczna przez szybę.
Prawa (właściwa) strona folii i tak będzie pod osłoną lusterka.
Dobra eror wiem o co chodzi, jakiś plan działania już mam i jak zrobię to się pochwalę, dzięki.