To jest widok strony w wersji do druku
-
"Moje" gniazdo 2xUSB potrzebuje tylko podłączenia dwóch kabelków: masy i napięcia/prądu (przetwornica 12/24V na 5V jest wbudowana, przez to gniazdo ma swoje wymiary ~5x2,5cm).
...zmiana gniazda zapalniczki na USB powinna być więc bezproblemowa...ewentualnie dopasowanie otworu...
-
Wyjmował ktoś kratki nawiewu wraz z gniazdem te z tyłu tunelu?Wydaje mi się, że to jest na zatrzaskach, ale wolę się upewnić.
Nabyłem nowy rejestrator Garmin i dziad chodzi tylko na oryginalnym zasilaczu. Jak podłącze go do zwykłego zasilacza USB (nawet do powerbanka) to zaraz wyświetla komunikat czy połączyć się z pamięcią masową, tak jakbym podłączył do kompa. Niestety kabel przy oryginalnym zasilaczu ma długość 1,7 m i potrzeba mi zrobić gdzieś gniazdko w okolicy schowka.
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
Wydaje mi się, że to jest na zatrzaskach, ale wolę się upewnić.
Masz rację, trzyma się tylko na zatrzaskach. Demontowałem ok. miesiąc temu przy wymianie gniazda zapalniczki na zasilacz USB jak u Kolegów powyżej.
-
Dzięki. Wlutuję się tam w przewody. Tak będzie najprościej i najszybciej. Kur... latam pół dnia z wszelakimi zasilaczami i rejestrator działa mi tylko na oryginalnym :(
-
A nie łatwiej zastosować w Twoim przypadku baypas opisywany min w tym wątku. Podłączysz pod niego gniazdo zapalniczki czy jakiś mały rozgałęziacz tego typu, a całość da się schować w okolicy bezpieczników. Inna sprawa, że ciekawa sprawa z tym zasilaczem.
-
Ale tak sobie szybko i sprawnie przewód schowam pod tunelem i w momencie będę przy schowku bez rozbierania i grzebania się w czymkolwiek.
No dziwne. Ten co mam działa na najzwyklejszym zasilaczu z wyjściem usb nabytym na allegro za kilka zł. Ten to tak jakby wyłapywał przez przewód podłączenie do USB. Na ładowarce z telefonu, power banku, ładowarkach samochodowych z wyjściem usb (2 szt) po podłączeniu zaraz chce połączyć pamięć masową.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Doszedłem do wniosku, że przewód do podłączenia powinien mieć tylko + i -
W związku, że te przewody są "pełne" to pewnie dlatego tak się dzieje. No nie wiem,tak sobie tłumaczę ;)
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
Doszedłem do wniosku, że przewód do podłączenia powinien mieć tylko + i -
W związku, że te przewody są "pełne" to pewnie dlatego tak się dzieje. No nie wiem,tak sobie tłumaczę
Dobrze kombinujesz...
Zasilanie idzie stykami zewnętrznymi, transmisja dwoma wewnętrznymi - te środkowe można ze sobą zewrzeć.
Niejednokrotnie zwarcie pinów transmisyjnych ze sobą pozwala dodatkowo na zwiększenie prądu ładowania.
-
Bo na logikę tylko to mi przychodzi do głowy. Tylko jest to bardzo upierdliwe bo ładuje tylko ori zasilacz i taki mam od telefonu w gniazdko od G1(kiedyś taki był telefon :mrgreen: ) Ale super nagrywa w porównaniu z moimi poprzednimi Prestigio to niebo, a ziemia.
Zamówiony przedłużacz gniazdka jak przyjdzie to po nowym roku się zrobi :)
-
2 załącznik(i)
W załączeniu rysunki poglądowe z ePER dotyczące tunelu/ mebelka środkowego (Fiat Âť CROMA Âť 2T CROMA (2005-2010) Âť 705 WYPOSAŻENIE WEWNĘTRZNE Âť 70504 -> MEBELEK ŚRODKOWY Âť)
Załącznik 30463
Załącznik 30464
...moje drugie gniazdo 2xUSB 2,1A orange (na tył) oraz bypass bezpiecznika właśnie dotarło z dalekiego kraju.
-
Cytat:
Napisał
@r2r
...gniazdo 2xUSB 2,1A orange (na tył)...
Pasuje i wygląda jakby tam był od samego początku. Jestem bardzo zadowolony (a córka jeszcze bardziej) z tego moda.
-
Ja mam ładowarkę USB wtykaną w gniazdko, ale pod podłączeniu rejestrator zachowuje się tak jakbym podłączył go do kompa i się pyta czy połączyć z pamięcią masową.
Dlatego u mnie takie gniazdo nic nie da.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Swoją drogą muszę rozkminić ten tunel środkowy bo ciut lineczki ręcznego mógłbym podciągnąć.
-
W nawigacjach Garmin też są takie cyrki ( nie wiem czy we wszystkich).
Tam dało się to obejść wchodząc w tryb diagnostyczny i dopiero podłączać zasilanie.
Bez odłączania wychodzi się z trybu diagnostycznego i hula.
Niestety przy każdorazowym uruchamianiu nawi trzeba operację powtarzać.
W rejestratorze niestety nie wiem czy jest taka możliwość.
Edit:
Link do tematu na forum Garmina w którym jest opis przeróbki kabelka usb żeby działało ładowanie.
Może się przydać :
>>>LINK<<<
-
Tutaj też wystarczy, że wybiorę NIE dla podłączenia pamięci masowej i chodzi normalnie. Tylko trzeba to robić za każdym razem po zaniku zasilania. Takie pierdzielenie. To ma być i mam nawet nie pamiętać, że to jest :D
Żebym wiedział to MIO bym wziął... chociaż ten Garmin jest bardzo fajny nawet GPS ma i dorwałem ostatni egzemplarz w cenie chińskich Naviteli i Xblitzów, a bije je na głowę chociażby nagrywaniem w nocy.
Mam drugą ładowarkę(chińską) tylko ma złą końcówkę bo mikro, a Garmin ma mini. Ciekawe jakbym obciął mikro, wstawił końcówkę mini i podłączył tylko dwa przewody?
Zresztą co się będę rozczulał. Mam ori ładowarkę tylko zasilanie dam bliżej przewód ładnie schowam i git będzie. Miałem plan dać też przedłużacz końcówki mini, ale po przemyśleniach uznałem, że znowu ten przedłużacz może spowodować cyrki nawet z Garminową ładowarką i uznałem, że najpewniej jak pociągnę bliżej gniazdo z prądem ;)
-
są adaptery/przejściówki z micro na mini USB (lub mini na micro)...więc można spróbować przed cięciem kabla i wymianą końcówki...koszt około 3-5 zł
np.
https://www.tracer.pl/adapter-tracer-mini-usb/-microusb
-
Mam już przedłużacz tylko pogoda raczej do dupy i nijak na spokojnie to wszystko rozebrać.
Jak rozbiorę to zrobię foty co i jak ;)