To jest widok strony w wersji do druku
-
Jakie podziwianie kwiatków? Średnio rocznie około 40kkm, jeden wyjazd to około 1000km a i zdarza się, że takie wyjazdy wypadają co tydzień. Oczywiście 1000km obrócone w jeden dzień po naszych kochanych polskich drogach, nie szaleję, nie wyprzedzam na chama, nie cisnę 150 po jednopasmóce, a jakoś daję radę. Kwestia dobrania prędkości do warunków, możliwości, a co najważniejsze obecności radarów. Spokojnie przez mniejsze miejscowości przelecę sobie bez zamulania, jeżdżę dynamicznie, ale bez przesady, żeby zaraz zamulać czy coś.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
bartek6622
Jakie podziwianie kwiatków?
O co chodzi z tymi kwiatkami? W niedzielę byłem w Karkonoszach, jechałem bardziej niż przepisowo i złapałem rodzinkę przy drodze :)
Załącznik 13290
Kwiatki i inne robaczki też czasami oglądam, niektóre uwiecznię... fotki TMK. Różni ludzie, różne hobby odrywające od pracy i codziennych obowiązków.
-
Cytat:
Napisał
SAR37
Najważniejsze aby "pirat" z tyłu nie wyprzedził i satysfakcja "polaczka" w pełnej krasie! A jakże!
Ja tam takich cwaniacków w golfach puszczam od razu jak widzę, że chcą wyprzedzać. Niech jedzie jak najdalej ode mnie.
Cytat:
Napisał
SAR37
A w kwestii "detajlingu" się nie wypowiem: zbyt dużo widziałem takich "odpicowanych" furek, zredukowanych wypadkiem do miana złomu...
Nie myl detailingu z picowaniem auta. Zapraszam do mojego albumu.
-
Z tego co wyczytałem to przy wyborze oleju 2T ważna jest jego temp. spalania. Powinna być ona jak najbardziej zbliżona do temp. spalania ON czyli 60 stopni, LM 1052 ma powyżej 100 stopni czyli sporo więcej, podobno Orlen lepszy, może ktoś potwierdzić albo zaprzeczyć bo różnie ludzie piszą :-)
-
Cytat:
Napisał
TMK
Kwiatki i inne robaczki też czasami oglądam, niektóre uwiecznię... fotki TMK
Landszafciki i inne kwiatki z robalami fotografujemy o wschodzie lub tuż po nim :cool:
-
Cytat:
Napisał
Witek@
Landszafciki i inne kwiatki z robalami fotografujemy o wschodzie lub tuż po nim :cool:
Żeby tak się dało... 90% fotek robionych na rodzinnych wypadach. W tamtych latach wyjazd rano, później prawa ręką dla córki, w lewej smycz z 50kg wilkiem, plecak 45l plus lustro na szyi :lol:
Dobra, koniec OT zanim nas pogonią z wątku :)
-
trasa Kielce - Nowy Tomyśl
420 km, w jedną stronę autostrady opłaty 55 zł, spalanie 6,8 czas 5h z dwoma przerwami
w druga stronę za darmo bokami, spalanie 5,8, bez opłat czas 6h z obiadem.. więc można zaoszczędzić jadąc neikoniecznie dużo dłużej.. ok 70 zł oszczęności, dobry obiad dla 2 osób i coś na drogę :)
-
Cytat:
Napisał
kox
ja dolewam ok 200ml oleju ELF 2t .
Dodatek do paliwa Milers Eco Max. Kosztuje 60 kilka zł, leje się tego 100ml na bak. Ja dolewam jak mi się przypomni co 2-3 pełny bak.
Ja stosuje mieszanke powyższego tj. Elfa 150ml + 50ml Millersa.
Potwierdzam korzystny wpływ jazdy na takim "dodatku"
-
Ja dolewałem zwykły Mixol za 20pln/bak. Ponieważ ten olej się spala (każdy 2T) to polecam częściej wlać też coś do czyszczenia wtrysków...
-
Panowie czy wy poważnie robicie mieszanki paliwa z olejem? W moim poprzednim samochodzie ( Ford Focus MK2 1.8TDCi) było wyraźnie napisane żeby nie robić żadnych mieszanek, bo grozi to uszkodzeniem układu wtrysowego, dodam że to był czuły common rail podobnie jak i JTD.
-
Poważnie... też byłem sceptyczny ale postanowiłem spróbować i do dnia dzisiejszego systematycznie dolewam takiej mieszanki do baku
-
poważnie piszę. I poważnie piszę o lepszej pracy silnika. U ojca w Leonie II też w instrukcji jest info o zakazie stosowania dodatków do paliw.
-
Cytat:
Napisał
pezet3
Panowie czy wy poważnie robicie mieszanki paliwa z olejem?
Taki żarcik ;)
Dla mnie zabawa rozpoczęła się od przeczytania całego wątku na alfie
Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.
-
Sporo osób na różnych forach poleca olej Ravenol Scooter 2-takt półsyntetyk.
-
Cytat:
Napisał
grzest
Ja dolewałem zwykły Mixol za 20pln/bak.
Ale chyba nie za 20zł (czyli pewnie litrę) na bak?
A ten Ravenol na Allegro jest po 20 zł/l zarówno syntetyk jak i półsynt. Który lepszy?
Jakoś mam opory przed laniem oleju do ON w swojej Cromie z DPF. Rozpocznę testy na skodzie. Stary poczciwy TDI łyknie wszystko (podobno nawet olej od frytek (:-) Może rechot będzie jeszcze milszy...