To jest widok strony w wersji do druku
-
Regulator jest po to, żeby ciśnienie w listwie paliwa było stale 3 bary powyżej ciśnienia w kolektorze, więc to połączenie wężykiem nie może być zatkane! Jeśli zatkałeś regulator to sądzę, że ciśnieniem odniesienia jest ciśnienie atmosferyczne, które jest wyższe od tego w kolektorze. Wyższe ciśnienie wtrysku oznacza więcej paliwa wtryskiwanego -> zalewasz silnik. Jak depniesz w gaz to przepala ten nadmiar paliwa.
Regulator do wymiany (polecam szrot - 50 zł, nowe są strasznie drogie - 300-400 zł) i wężyk łączący z kolektorem do obejrzenia (raczej do wymiany).
edit:
Dodam jeszcze, że komputer nie wie jakie jest ciśnienie w listwie (brak czujnika). Czyli cały czas zakłada +3 bary względem kolektora... a jak jest inne no to całą regulacje mieszanki szlag trafia.
-
Właśnie nie pamiętam czy tak było wcześniej jak był regulator nie zatkany i kapało z niego:] W takim razie jutro lecę na szrot i dam znać po założeniu:) dzięki wielkie za info panowie:)
Dokładnie jak kolega napisał , czuć paliwo przy odpalaniu:)
-
Cytat:
Napisał
egon
To raczej na pewno wina regulatora, po cos on tam jest, a mianowicie zeby regulować ciśnienie na listwie, jak masz go zaslepionego to logiczne, ze nie działa.
ktoś na forum polecił takiego "druta" ;) mimo, że nie jestem do drutowania auta przekonany, to z tego co się orientuję w wersjach poliftowych regulatora na listwie nie ma. prawdopodonie sterownik reguluje pracę pompy na podstawie... no właśnie, na podstawie czego?
-
ale ja mam przed FL wersję:/
-
spoko, próbowałem usprawiedliwiać druciarzy ;)
-
pytanie. chciałem sobie zdiagnozować AirBagi. gdzie znajdę wtyczkę? szukałem w schowku, ale nie ma... z poduszkami mam na pewno jakiś przekręt więc niewykluczone, że złączkę odcięto...
-
Cytat:
Napisał
boch
gdzie znajdę wtyczkę? szukałem w schowku, ale nie ma
poszukaj pod schowkiem ( w nogach pasażera) odchyl ten filc i tam powinna być jedna od poduch a druga od klimy.
-
Aby łatwiej znaleźć dodam że przewody do poduszek lecą w żółtej otulinie
-
I najlepiej wyciągnąć schowek bo jeśli wtyczka jest oryginalnie przypięta do wiązki to inaczej jej nie wyciągniesz..
-
Jak kolega byrrt napisał, jest w schowku po lewej stronie na górze, moja była przymocowana jeszcze, miałem 6 błędów, już ich nie ma kontrolka nie świeci:)
Panowie co dalej? regulator wymieniony a nadal odpala na zimnym dopiero jak mu depnę:/
-
Cytat:
Napisał
hester
Musialem przeoczyc. Dziala dziala !!!!!
Jakim interfejsem Kolega się podłączył? Ja próbowałem ELM327, niestety się nie udało. Jednym z komunikatów było, że potrzeba interfejsu VAG-COM albo OBD-Key, także inny niż ja posiadam.
-
-
Napięcie na sondzie lambda ok (lecz tutaj trzeba by było zebrać wykresy), czasy wtrysków ok, temperatura też ok, położenie przepustnicy też nie wskazuje jakiś dziwnych rzeczy, wyprzedzenie kąta zapłonu się zmienia (tutaj masz 8 stopni), EVAP otwiera się różnie (bo to ekologia). Trochę małe napięcie jak przy działającym silniku i pracującym alternatorze. 12,4V to dość mało, tak bliżej 13V powinno być.
-
Czyli ogólnie rzecz biorąc wszystko ok poza ładowaniem? tak myślałem że trzeba się za altka wziąć:) dzięki wielkie miszko!:)
-
Olex903 pamiętaj, że diagnostyka nie polega na czytaniu i kasowaniu błędów oraz odczytaniu statycznych parametrów rejestrowanych przez ECU.. Tu trzeba wiedzieć co od czego i jak powinno się zachowywać w określonych warunkach..