To jest widok strony w wersji do druku
-
fiat brava 1.6 1999r wyskakuje "no ECU responted" ??????i kompletnie nie wiem co zrobić! może któryś kabel jest naderwany ? całkiem przecięty?? była montowana instalacja gazowa, może gazownik coś uszkodził? i jeszcze jest to samochód po niezłej kraksie wiec może to wpłynęło też na to! potrzebuje pomocy!!!
-
Może to wina sterowników.
Tu są sterowniki od Viakena, dedykowane pod FESa.
http://viaken.pl/bender.php?id=161
-
wgram je ale z moją 1.2 się łączy!
-
po problemie pomógł inny komputer!!! czy wiecie od czego jest błąd P1172 i P1173????
-
a masz liste kodow bladuw gdzies kiedys znalazlem
-
P1172 Mixture 1 stength (multiplicative)
P1172 Self adaptive parameter TRA
P1173 Mixture 1 stength (additive)
P1173 Ratio mixture 1
P1173 Self adaptive parameter FRA
-
tyle to ja wiem;p tylko mi chodzi co to oznacza po polsku
-
Zajrzyj tu: http://fiatklubpolska.pl/forum-ogoln...bd-fiat-10730/
Choć na forum alfy często można zaleźć że są to błędy Lambdy.. Gdzieś też znalazłem, że chodzi o silnik krokowy.. Weź dobrze poszukaj bo w sumie nie mam tu zbytnio czasu, ale błąd jest częsty i łatwo znaleźć jakąś odpowiedz..
-
Cytat:
Napisał
koziol1172
Zajrzyj tu: Kody EOBD - Fiat
tu akurat te błędy są też po angielsku! robiłem wczoraj wykres pracy sondy i po ponad minucie napięcie pracowało w zakresie 885 - 895 "mV"bodajże
-
Przy ciepłym silniku napięcie lambdy powinno pracować w zakresie 0-1V.. Jeżeli stoi w jednym miejscu to sonda do wymiany..
-
Pomiar był na biegu jałowym ale jeżeli tak mówisz to wygląda na to że trzeba rozejrzeć się nad drugą sondą!
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 11:04 ---------- Poprzedni post dodany był o 10:56 ----------[/SIZE]
[/COLOR]SONDA LAMBDA FIAT BRAVO BRAVA MAREA PALIO SIENA (2032861150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy to będzie dobra sonda do mojego 1.2 z 1999r? a ewentualnie mam możliwość wykręcenia sondy z silnika 1.6 czy jest ona taka sama?bo sądząc po tej aukcji to tak
-
Sam mam sondę Getz'a (nie wiem czy to przejęzyczenie w aukcji czy co) ale odradzam.. Niecały rok po wymianie są już z nią czasem problemy.. Kup oryginał Bosh'a - jest sporo droższy ale polata dłużej.. Nr. oryginalnej sondy znajdziesz w ePer
Aha i Ty masz jedną czy już 2 sondy?
-
SONDA LAMBDA BOSCH FIAT BRAVO BRAVA PUNTO (2040754894) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ta będzie zapewne lepsza! co do ilości sond to muszę jeszcze zobaczyć! i zanim kupię to jeszcze raz zrobię pomiar;) wolę zrobić pomiar a później wydać pieniądze! a co do tej sondy z silnika 1.6?wiesz coś na ten temat bo on ma mały przebieg i może od niego bynajmniej na razie mógłbym wykręcić sondę!
-
2 załącznik(i)
Robiłem Dziś dwa wykresy z pracy na gazie i dwa z pracy na benzynie jeden ten większy txt nie wiem gdzie znaleźć pliki *csv na benzynie napięcie z sondy lambda jest niemalże identyczne a jak pracuje na gazie to skacze?????;/ proszę o pomoc specjalistę !ps na początku jak rosło to po zapaleniu ale silnik został już wcześniej rozgrzany i wskaźnik od temp był poziomo!
-
Mam prośbę, piszecie w tym temacie tylko o tematach związanych z INTERFEJSEM!
Nie róbmy bałaganu, problemy rozwiązujmy w odpowiednich działach i tematach.
Posty nie wnoszące nic do tematu będą przenoszone albo usuwane.