To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie będę tego regulował, po co jak na halogenach w ciągu roku jeżdżę tyle, że można policzyć na palcach jednej ręki, pytałem tylko z ciekawości ale dzięki za wszelakie info :D
[size=2][ Dodano: 2011-02-22, 17:14 ][/size]
Marcin91, znalazłeś już jakieś używki godne uwagi?
-
A skoro już o halogenach mówimy to tak od jakiegoś czasu sobie myślę - lukq, Ty masz zdaje się wstawione zamiast nich światła do jazdy dziennej? Tak to wygląda.. Masz na nie homologacje?
-
byrrt, nie to nie ja, ale prawda ktoś miał na forum. Pisał że ma na nie homologację i dał za nie chyba coś koło 120 zł.
P.S
od tego roku we wszystkich nowych samochodach fabryka/koncerny mają obowiązek montowania świateł do jazdy dziennej. ;-)
-
Cytat:
Napisał luca89cn
Marcin91, znalazłeś już jakieś używki godne uwagi?
Znalazłem TAKIE i właśnie się zastanawiam czy ich nie kupić, dostałem zdjęcie każdego z reflektorów i nie wyglądają źle.
-
Cytat:
Napisał Marcin91
Znalazłem TAKIE i właśnie się zastanawiam czy ich nie kupić, dostałem zdjęcie każdego z reflektorów i nie wyglądają źle.
wyglądają przyzwoicie, jeśli zaczepy całe i silniczki w zestawie to bym się nie zastanawiał.
-
Z tego ci widać to postojówkę już masz zrobioną, kable są pociągnięte razem z wiązką od kierunku, nie wyglądają źle, więc tylko brać.
-
Witam
Piszę w tym temacie ponieważ nie chcę zakładać nowego tematu żeby nie robić bałaganu.
Sprawa jest taka że znajomy handluje używanymi częściami samochodowymi i byłem ostatnio u niego i zobaczyłem że ma lampy soczewkowe valeo do bravo więc się go zapytałem czy to jest wersja lamp europejska czy angielska ale on powiedział że nie wie.
Może wiecie jak rozróżnić takie lampy , są może jakieś znaki szczególne??
jedyne co zauważyłem na lampie to napis made in france.
-
nie wiem czy poznasz jak są wymontowane ale wystarczy że włożysz żarówkę podłączysz pod akumulator i zobacz jak wygląda granica światło cień jeśli wznosi się w prawo to wersja europejska a jeśli okaże się że to lampy z anglika to mam manuala jak je przerobić na wersję europejską
-
Remote, tutaj znajdziesz odpowiedź KLIK
-
Skoro się wszyscy rozpisali na ten temat, to ja mam jeszcze takie pytanie. Chciałbym poprawić jakość świecenia w swojej bravie ale ze względu na brak środków finansowych aby kupować soczewki (nie zakładam że za jakiś czas ich nie kupię) na razie chciałbym wymienić żarówki, wyczyścić reflektory. Czytałem że ktoś polecał żarówki OSRAM night breaker ich koszt to ok 50 zł. I czy lepiej zainwestować i kupić zestaw HID za 120 zł czy lepiej te żarówki?? Do zwykłych lamp nie soczewek. A jeśli HIDy to czy 6000k nie będzie za niebieskie?? żeby się nikt nie czepiał później
[size=2][ Dodano: 2011-02-27, 12:27 ][/size]
http://moto.allegro.pl/zestaw-xenony...447236483.html
-
Cytat:
Napisał medevil
Do zwykłych lamp nie soczewek. A jeśli HIDy to czy 6000k nie będzie za niebieskie?? żeby się nikt nie czepiał później
Nie polecam CI ich do zwykłych lamp, kup żarówki OSram takie jak piszesz a na pewno zauważysz poprawę jakości. Ja osobiście mam Philips BV i też sobie chwalę, lecz mam socze.
-
lukq, I pewnie tak zrobię a jeśli nie będę dość zadowolony to wtedy będę szukał używek z Valeo. thx za pomoc:)
-
zanim dorwałem soczewki valeo miałem xennon w zwykłych lampach i byłem zadowolony a jak dorwiesz soczewki to z przekładką nie będziesz miał problemu ps, mam 6000k i zbytnio z takimi palnikami nie rzucam się w oczy misiaczkom
-
obejrzałem te lampy i znalazłem takie oznaczenia
stojąc przodem do auta :
lampa od pasażera :
<-<-
01 1 02 A 04 HCR
->04HCR
17,5 6700 6701
lampa od kierowcy
6700 6701
->
04HCR 04HCR 17,5
->->
02A 01 1
i na obydwóch lampach jest znaczek E2
edit
porównałem też strzałki na moich lampach i strzałki podwójne też wskazują na boki
a i na tych soczewkach na lampie od strony pasażera pisze DX a na lampie od kierowcy pisze SX. I na stronie eper wyczytałem że oznaczenie SX jest dla ruchu lewostronnego a DX dla prawostronnego
-
Remote, poszperałem po necie i ogólnie to jest masakra z tym rozpoznaniem.
Zobacz tutaj --> KLIK (ostatni post)
Chodzi mi o napisy na naklejce :
DTD - pasażer,
GTD - kierowca,
a "angielskie":
DTG - pasażer
GTG - kierowca.
Może znajdziesz naklejkę na nich,bo to też niby jest Valeo.
Wynika z tego że najlepiej będzie włożyć żarówkę i zobaczyć jak wygląda wiązka światła.