To jest widok strony w wersji do druku
-
Mam niebieski adapter i używałem go do osiowanie. W sumie wyłączyłem s&s, alarm pasów, aktywowałem AA i wiele innych pierdół i nie było problemu z osiowaniem. Dopiero jak zacząłem grzebać w ORC to wyszła lipa.
JTN gdzie szukać tych logów. Alfe mam na tel, w opcjach zaznaczone recording log ale już w tools wszystkie opcje niedostępne.
-
Opcje w tools nie muszą być na czerwono i nie są.
Klikasz w "Przeczytaj rejestr błędów i statusu" i wybierasz BCDELPHI_Info
-
Niestety ta opcja nie działa. A teraz pytanie z innej beczki. Jutro jestem umówiony na montaż gazu. Czy błędy w Ecu nie będą przeszkadzały w instalacji?
-
Cytat:
Napisał
luman85
Niestety ta opcja nie działa.
To wina tego, że masz starą wersje alfaobd. U mnie działa jak należy, wszystko zapisuje w logach.
Cytat:
Napisał
luman85
Czy błędy w Ecu nie będą przeszkadzały w instalacji?
Tu ci nie pomogę, gaz dla mnie to tylko do zapalniczki i kuchenki i pieca w mieszkaniu ;)
-
Do kuchenek i pieca tez już nie za długo :-)
-
Czy jest może ktoś w stanie pomóc z aktywowaniem wyposażenia?
Potrzebuję kogoś z kablem/adapterem BT OBD i alfaOBD do aktywowania oryginalnych czujników parkowania i wykonania osiowania proxy w rozsądnej odległości od Krakowa tzn małopolska lub śląskie - tak powiedzmy do 100 km od Krakowa. Ewentualnie podkarpacie ale tu do dogadania
Ktoś pomoże?
-
Cytat:
Napisał
Darlon
Czy jest może ktoś w stanie pomóc z aktywowaniem wyposażenia?
Potrzebuję kogoś z kablem/adapterem BT OBD i alfaOBD do aktywowania oryginalnych czujników parkowania i wykonania osiowania proxy w rozsądnej odległości od Krakowa tzn małopolska lub śląskie - tak powiedzmy do 100 km od Krakowa. Ewentualnie podkarpacie ale tu do dogadania
Ktoś pomoże?
25km na południe od Krk Kalwaria Z. Jak coś pisz na priv.
-
O i super. Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi. Kompletuję części do instalacji na razie i jak wszystko zmontuję i to się odezwę. Jeszcze czekam na odpowiedź o piny na BCM i gdzie się wpiąć z wiązką do CAN
-
Witam mam już oryginał alfaobd i większość błędów udało mi się usunąć. Został tylko u1702 od wspomagania kierownicy. Robiłem reset Ecu ale nic to nie dało. Macie jakieś pomysły które opcje w body mają związek ze wspomaganiem bo nigdzie indziej nie grzebałem.
-
Mój problem został rozwiązany. Wczoraj byłem w Łodzi u JackTheNight. Okazało się że tak namieszałem w BC że miałem ponad 50 błędnych ustawień. Jack walczył z tym prawie 2 godziny ale wszystko wyszło cacy. Nie ma dla Niego rzeczy niemożliwych do zrobienia. Gorąco polecam i jeszcze raz bardzo dziękuję.
-
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Tomasz Iskiernik
Dziękuję, znalazłem na forum punto takowe informacje, o konieczności wylutowania rezystora R14.
Ja mam taki, ale wśrodku jedna płytka. Czy ktoś próbował przerabiać taki typ niebieskiego adaptera.
-
Cytat:
Napisał
krzychu652
Cześć,
chciałbym się tylko upewnić, jak się nazywają w AlfaOBD parametry w sekcji wykresów, które pokazują krótko- i długoterminowe korekty (STFT i LTFT)? Pozdrawiam
Podbijam ponownie, wie ktoś może, które to są parametry w sekcji wykresów? Pozdrawiam
-
Panowie, a da się zrobić jakoś factory reset ustawień body komputera? Dosyć dużo pozmieniałem konfiguracji, przy czym nie zrobiłem żadnego backupu i trochę errorów teraz mam, czy służy do tego może opcja reset ecu?
Edit : ok, chyba sobie poradzę - przeczytałem wskazówki z poprzedniej strony
-
Witam.
Rok temu podpinałem elm327 bluetooth w celu skasowania inspekcji olejowej. Program jaki używam to AlfaObd. Po wymianie podpinam ponownie ale okazuje się że nie łączy się ze sterownikiem. Ponadto elm zaczął się strasznie grzać. Więc wypiąłem go natychmiast. Zakupiłem nowy też na bluetooth pisało w opiniach użytkowników że łączy się z fiatem. Niestety dalej się nic nie łączy. Przed wymianą oleju byłem w serwisie na wymianie płynu hamulcowego, czy jest możliwość że serwis zablokował możliwość samodzielnej diagnostyki
-
Nie możliwości że serwis mógł cokolwiek zablokować.
Kiepski elm albo źle skonfigurowany interfejs w AlfaObd.
-
Dzięki za odpowiedź.
Nic nie grzebałem w Alfaobd. Program zainstalowany jest na telefonie którego nie używam i służy tylko do tego programu. Rok temu działał normalnie zupełnie nie wiem co się stało
-
Witam
Czy Alfaobd + Interfejs diagnostyczny Vgate iCar2 BT3.0 bedzie to dobry zestaw ???
https://allegro.pl/oferta/elm327-ica...ski-8194134208
-
Tak. Dokup jeszcze niebieską przejściówkę i masz komplet z którym zrobisz prawie wszystko.
-
Cytat:
Napisał
Pablo79
U Chińczyka kupisz tego ICar'a taniej w wersji Pro.