To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
koczis
No, nie do końca. Moja córka odczuła boleśnie zbyt późno wymieniane świece, bo zużyta świeca uszkodziła cewkę zapłonową i koszty nieco niepotrzebnie wzrosły (Toyota).
Niewymieniane świece potrafią pęknąć i wpaść do komory spalania, a to niszczy silnik. Ale mówimy tu o przebiegu na benzynie 200.000-300.000 bez wymiany, wcześniej silnik zacznie przerywać, gasnąć na wolnych obrotach, kichać w tłumik. Wymiana świec na benzynie co 30.000 km to naciąganie klienta na koszty.
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Dlaczego w moim sluzbowym aucie olej trzeba bylo wymieniac co 30 tysi, a w prywatnym tej samej marki i modelu co 15tys. Powtarzam to biznes .
Jakie auto może jeździć 2 tygodnie bez oleju ? . . . służbowe :D
-
Cytat:
Napisał
koczis
Jakie auto może jeździć 2 tygodnie bez oleju ? . . . służbowe :D
Dobre:smile: i jeszcze wjeżdża na największe krawężniki
-
śmierdzi trollem, który chyba pod koniec sierpnia poleciał z forum ;-)
tym co to miał wszystkie auta i milijony kilometrów robił :D
-
Cytat:
Napisał
travi
Mój kolega miał Golfa II 1.8 GTI, prywatnego, też jeździł bez oleju. Podczas "wymiany" nic nie wyleciało z silnika.
:) pewenie poprzedni wlasciciel lał miód a jemu tylko pszczoły wyleciały których nawet nie zauważył... :) ....
-
Cytat:
Napisał
travi
Mój kolega miał Golfa II 1.8 GTI, prywatnego, też jeździł bez oleju. Podczas "wymiany" nic nie wyleciało z silnika.
Czyli wniosek jest taki, że olej w silniku jest niepotrzebny. Bierz przykład z kolegi i nie dolewaj do swojego. Opowiedz jeszcze inną bajkę, miło się czyta.
-
Cytat:
Napisał
travi
Bo miał tyle osadu w misce, że zatkał otwór spustowy :D
-
Poczekajcie, jutro od 7 zaś zacznie w każdym temacie pisać. Średnia 53 na dzień [emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Poczekajcie, jutro od 7 zaś zacznie w każdym temacie pisać. Średnia 53 na dzień [emoji23]
Korpo troll? haha
-
Ludzie żyją z takiego pisania po forach i portalach, w cholerę ich jest, wszystko za kasę napiszą... problem największy to uświadomienie, ze to jest i będzie tego więcej... no i kto jest kto...
-
Autorzy spiskowych teorii dziejów to często właściciele Fiatów Tipo, widzę. Organizatorzy tego forum też utrzymują się za kasę z Waszego pisania, jakoś Wam to nie przeszkadza.
-
1 załącznik(i)
Tak spiski.... Wszędzie spiski... Czy jest na sali lekarz?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1d41af5ce0.jpg
-
-
Pierwszy przegląd przy 15.00 km - dane z rozmów telefonicznych z dzisiejszego dnia z serwisem:
- Ganinex Gliwice = szacowany czas pracy 2-2,5h, koszt ~900 zł
- Janeczko Opole = szacowany czas pracy 2h, koszt ~720 zł
-
Cytat:
Napisał
TadekNiejadek
Pierwszy przegląd przy 15.00 km - dane z rozmów telefonicznych z dzisiejszego dnia z serwisem:
- Ganinex Gliwice = szacowany czas pracy 2-2,5h, koszt ~900 zł
- Janeczko Opole = szacowany czas pracy 2h, koszt ~720 zł
Obczaj Partner Bytom, rzut beretem od Ganinexa, a taniej [emoji6]
-
Ja się zastanawiam czy nie wykupić pakie EASY CARE na 5 lat. Przebieg do 75000 km. Przebiegi nie robię duże. Koszt to jakieś 2300 zł.
-
Dla 1.4 95KM W Dabrowie czy Zawierciu było chyba poniżej 500PLN za przegląd 15000km.
-
Cytat:
Napisał PUNTO1.4
Ja się zastanawiam czy nie wykupić pakie EASY CARE na 5 lat. Przebieg do 75000 km. Przebiegi nie robię duże. Koszt to jakieś 2300 zł.
Wydaje mje się, że pakiet można było wykupić do momentu wykonania pierwszego serwisu
-
Pierwszy przegląd mam dopiero pod koniec kwietnia. Zostało mi jeszcze trochę czasu.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Pierwszy przegląd mam dopiero pod koniec kwietnia. Zostało mi jeszcze trochę czasu.
A to luzik, sugerowałem się rocznikiem 2017