Na aliexpress i inne chinczyki pewnie.
To jest widok strony w wersji do druku
Na aliexpress i inne chinczyki pewnie.
Jak na razie do auta ten wyswietlacz hud i radio z navi co bylo obarczone najwiekszym ryzykiem. Teraz beda kamery do tej navi throttle controller no i te ledy. Oczywiscie ali
Np. Tu jest http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/co.../33#post317903 (post nr 495)
Tylko na razie działa normalnie, nie jako hud. Obrócę go jak nabiorę weny twórczej, chciałbym przebudować ten kabel usb i obudowę zrobic bardziej "fabryczną"
20h po odbiorze z salonu update no 1 - szyba gangstera:tongue
Jutro cd.
:) wymienilem na letnie fabryczne alu i opony :) mam nadzieje ze nie spadnie juz snieg :)
Podobnie jak przedmówca, szybki pit stop i wymiana kółek na setup fabryczny alu z letnimi :)
Zrobilem podejscie do budowy czujnika martwego pola. Idea jest taka ze w na rogu zderzaka (juz jest zalozony moze dam drugi calkiem na boku) jest czujnik cofania spiety z centralka ktora po malym rozbebeszeniu bedzie sterowac albo linijkami diodowymi albo diodami rgb umieszczonymi na slupkach w poblizu lusterek. Kolor lub wysokosc linijki(analogicznie do czujnikow cofania) pokazuje jek daleko cos jest w martwym polu. Testy wykazaly ze czasem wychwytuje bariery energochlonne ale ogolnie jest przydatne. Cala trudnosc teraz to estetyka wskaznikow. Moznaby wsadzic w lusterko ale chyba nie ma tylu wolnych pinow we wtyczce do drzwi. Na razie mam wyprowadzone sygnaly na ledy z centralki. Uklad dziala caly czas i przydaje sie tez przy manewrach parkingowych
W 101 napraw pokazywal detektory martwego pola montowane w slupkach przy szybie czolowej ale tylko zapalaly sie na pomaranczowo gdy czujnik (z tylu) wykryl auto. Przydatne rozwiazanie szkoda ze fiat nie oferuje tego.
Moje miało dziś śmigus dyngus za całe 8zł :tongue
Mam kolegę co Ignisa "myje" max za 4zł :smile:
Mnie się to jeszcze nie udało :cool:
No właśnie tak to będzie działać ale z tą roznicą że wskaźnik będzie graficznie pokazywał odległość (zdecydowałem się na linijkę diodową). A montaż chcę aby był bezinwazyjny bez żadnego wiercenia w plastikach itp.
Są gotowe zestawy ale po primo jest tylko jedna lampka na stronę a po sekundo wołają za to ok. 300 PLN podczas gdy czujniki cofania (a jest w zestawie więcej gratów i są w kolorze mojego nadwozia) kosztują 40.
Załącznik 31625Załącznik 31626Załącznik 31627Załącznik 31628 Ja dziś tipkowi zmieniłem buciki na letnie.