A co odprężony ? :D
To wiele zależy od tego po jakich drogach się jeździ.
To jest widok strony w wersji do druku
1.4 t-jet z fabrycznym LPG
Koszt przeglądu po 30tys. UWAGA 1336 zł ...
Najbardziej zabiła mnie cena filtra gazu fazy lotnej w ASO 300zl...
A ja mam umówiony przegląd za 2 tygodnie bo akurat wtedy stuknie mi 30.000km.
Serwis to GEZET Zielona Góra. Silnik 1.6Mjet. Ciekawe ile policzą za sam serwis na własnych częściach. Niestety ciężko było uzyskać informację na temat kosztów. Prawie tydzień czekałem na telefon zwrotny w tej sprawie i się nie doczekałem. Umówiłem się mimo wszystko, bo serwis i tak zrobić trzeba.
Póki co sam kupiłem olej (zalecany przez producenta rzecz jasna) wraz z filtrem, oraz filtry powietrza, paliwa oraz kabinowy.
Przemiła Pani pytała, czy jest coś szczególnego do zrobienia w aucie, więc zgłosiłem problem z tarczami/klockami (nie biorą całą powierzchnią), oraz stukanie w drzwiach.
Ciekawe jak podejmą do tematu ;-).
Co do łączników: w alfie fabryczne wytrzymały ok 80 tys. Wymienione na wzmocnione lemfordery ktore starczyly na jakies 50 tys. Nie ma reguły. W tipo przyczyną może być miękki zawias bo wtedy stabilizator ma wiecej do roboty przy przechyłach nadwozia. Pomijam fakt że ten element bez trudu moznaby było zaprojekrować i zbudować tak żeby starczył na całe życie auta.
Taki "przegląd" można zrobić w Bielsku-Białej, z tym że praktycznie poza myciem i skasowaniem informacji z pulpitu nic nie robią z autem.
Ot taki mały haracz za podbicie gwarancji.
Mi nawet samochodu nie umyli, ale to i dobrze, bo i tak cały dzień lało więc szkoda by było ich roboty.
Ja za miesiąc jadę na drugi przegląd i nie wiem czy nie ostatni w ASO. Przebieg 9100 km . Jestem ciekawy czy będą nalegać na wymianę świec przy takim przebiegu ;).
Słuchajcie. Zbliża mi się przegląd 30 000. Dzwoniłem do ASO, podałem VIN i zapytałem o cenę przeglądu bez swoich materiałów. Usłyszałem 990pln. Może być taka cena? Niby cena pochodzi od Fiata A nie od ASO
Zadzwoń do 10 aso po całej Polsce, zwłaszcza do tych co tu podane z niska cena to bedziesz miał obraz kto kogo i gdzie w ciuła robi...
Katowice ok 800 zlCytat:
Napisał tedybear Zobacz post
Słuchajcie ile kosztuje przegląd po 30000 jak Niue mam nic i wszystkie części z ASO ?
Dąbrowa Górnicza 740 zl
Z tych cen odlicz ok 180 zł za wymiane swiec, bo podawali mi do auta z LPG a tam Tartarini zaleca wymienic swiece
Czyli da sie zrobic przeglad z czesciami z ASO filtry kabinowy powietrza oleju i olej selenia za 560 zl. Troche drogo wycenili ci bo w drugim serwisie u mnie w okolicy cena roznila sie 60 zl