Zwykły Elm327 powinien mieć ustawiona prędkość 38 tys a nie 115, dlatego ci nie połączy sie
To jest widok strony w wersji do druku
Nie do końca, o czym kilka razy pisałem na forum. Jest jeszcze coś takiego jak "liczba kuponów". Po zejściu do 0 informacja Service zniknie i nie będzie powiadomień. Liczba kuponów jest zmniejszana o 1 przy każdym resecie serwisu, jak dobrze pamiętam maksymalna wartość to 9. W każdym momencie można zmienić wartość liczby kuponów na większą od 0.
Ale jeżeli liczba kuponów jest "0" to komputer nie pozwoli wykasować ,tylko trzeba przywrócić ilość kuponów ,więc nie wiem do czego się odnosi twoja wypowiedź skoro kolega pytał czy da się przywrócić .Napisałem, że się da ,ale tylko komputerem nie pisałem jak to trzeba robić bo skoro ma Tipo nie przypuszczam ,aby miał już tyle wymian robionych ,aby brakowało kuponów. Ponadto gdyby miał już tyle wymian tonie pytał by się jak to robić.
W zegarach jest informacja Service? jeżeli jest, to co pokazuje? Jeżeli nie, to trzeba sprawdzić i ustawić parametr "Liczba kuponów".
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeżeli jest 0, to nie ma menu Service w zegarach.
Co do wyzerowania, to nie ma problemu, żeby tego dokonać. Wystarczy, że ktoś raz po raz resetował przegląd.
Najpierw to muszę się połączyć z autem 😂
Prośba do tych, którzy łączą się przez AlfaOBD o pokazanie screen'a z ustawień zaawansowanych.
Chciałbym zobaczyć na jakich ustawieniach się łączycie, mi już brakuje pomysłów...
Ustawienia z Windowsa 7 oraz MES-a:
Załącznik 38777
Załącznik 38778
Załącznik 38779
Załącznik 38780
Załącznik 38781
Oraz z Alfa OBD:
Załącznik 38782
Panowie,
najpierw odpowiem na pytania z kilku postów powyżej:
- tak, poinformowałem sprzedawcę, że interfejs ma działać z autami w grupie Fiata. Podałem model, silnik, rok produkcji.
- prędkość testowana od 9600 do 115200
Teraz do rzeczy: dzisiaj spędziłem "trochę" czasu w garażu.
Testy, różne ustawienia, różne programy, różne wersje (demo/trial/full).
I na koniec najlepsze: udało się połączyć najpierw Multiecuscan 4.6R1, a później 2 wersje AlfaOBD, ale...
...bez niebieskiego adaptera - choć sprzedawca twierdził, że musi być podłączany każdorazowo.
Multiecuscan domagał się podłączenia adaptera przy próbie jednego połączenia (nie pamiętam, którego), niestety pomimo jego podłączenia komp nie połączył się.
Nie wiem czy to ignorancja moja czy sprzedawcy, najważniejszy jest sukces i to, że znalazłem tutaj chęć pomocy z Waszej strony.
:kawka::kawka::kawka:
Niebieski jest tylko do kilku modułów, normalnie łączysz bez niego
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Niebieski adapter jest tylko do radia i klimatyzacji, z resztą łączysz się bez żadnych adapterów.
czy żeby się połączyć z multiecuscan potrzebny będzie ten 5 cyfrowy kod? Pytam bo po prostu nie mam tego kodu, prawdopodobnie go nie dostałem jak kupowałem auto w salonie, lub zgubiłem ale raczej to pierwsze. Wiem, że AlfaOBD życzy sobie ten kod
Nie ma dla Tipo wydawanych kodów, w alfie po prostu olewasz prośbę o kod
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Bzdury. Już druga czy kolejna osoba sądzi że trzeba podać kod aby się połączyć z Body computerem, czy wy jesteście ślepi czy co i
nie widzicie przycisku "podłącz":
Załącznik 38834
Podobnie w wersji na smartfona :
Załącznik 38835
Klikasz Podłącz i się łączy z Body.
Kod podaje się wtedy jak chcemy zaprogramować kluczyki do auta i wtedy przyciskamy "Zaloguj się z CodeCard".
Ale dla Tipo i w ogóle dla aut od jakiegoś tam rocznika kodów ASO nie daje pry wydawaniu auta, baaaa nawet za kasę
ASO nie poda kodu, bo go nie zna już. Teraz ich oprogramowanie Witech 2 automatycznie pobiera kod z serwera Fiata
nie pokazując go. Także aby mieć kod trzeba go wyciągnąć z Body Computera, są firmy w tym specjalizujące się.