To jest widok strony w wersji do druku
-
Widzę, że nalewanie oleju ponad stan staje się już normą. Ja też ostatnio w Carserwisie na Łopuszańskiej przyjechałem na samą wymianę oleju 500-ką i zalali sporo ponad Max. Przywiozłem 3l oleju, a mechanik oczywiście na pewno wlał od razu wszystko, zamknął maskę i nara. Sprawdziłem dopiero na 2 dzień i musiałem jechać do nich jeszcze raz żeby spuścili nadmiar. Strata czasu i zmarnowane 0,5l dobrego oleju. Żeby nie gwarancja i wymogi leasingu nigdy bym do ASO nie pojechał. Zwykli partacze mający wszystko w dupie (z nielicznymi wyjątkami).
-
Z tego co wiem UE nie pozwala ograniczać gwarancji, jeśli serwisuje się auto poza ASO. Sam z tego nie skorzystam, bo wziąłem pakiet serwisowy przy kupnie auta, ale jeśli ktoś ma zaufany warsztat to niech doczyta coś więcej na ten temat i zdecyduje, co będzie dla niego najlepsze.
-
Cytat:
Napisał
rafalg
Z tego co wiem UE nie pozwala ograniczać gwarancji, jeśli serwisuje się auto poza ASO. Sam z tego nie skorzystam, bo wziąłem pakiet serwisowy przy kupnie auta, ale jeśli ktoś ma zaufany warsztat to niech doczyta coś więcej na ten temat i zdecyduje, co będzie dla niego najlepsze.
Tak, to prawda. Jednak w praktyce, w razie serwisu poza ASO i jakiejś poważnej usterki, prawnicy FCA znajdą 1000 powodów, żeby unieważnić gwarancję. Sprawa jest do wygania, ale bez sądu i dobrej papugi będzie trudno. Dlatego większość nie chce kopać się z koniem i godzi się na płacenie haraczu w ASO.
-
Dziś pierwszy przegląd na 15.000km, cena 68zł. w cenie mycie auta ;)
Oleje i filtry wymieniłem sobie sam.
Dodatkowo w ramach gwarancji wymieniony został prawy łącznik stabilizatora.
Serwis robiony w FCA Bielsko-Biała, bardzo miła i konkretna obsługa.
-
A oprócz mycia to co jeszcze zrobili?
-
Skasowali komunikat o ilości dni do serwisu, jak to ktoś kiedyś pisał jest bardziej "tani haracz" za podbicie gwarancji, jak pisałem resztę robiłem sobie sam.
-
Czy serwis ASO jest w stanie zakwestionowac wlasne czesci oryginalne Fiata dostarczone do przeglądu? Pierwszy robilem na czesciach ASO
-
Pytałem o to Bielsku, i dostałem odpowiedź: nie, o ile są to części i płyny zgodne z normą Fiat.
Jak dupochron na fakturze jest dopisek że materiały klienta.
-
Słuchajcie ile kosztuje przegląd po 30000 jak Niue mam nic i wszystkie części z ASO ?
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Słuchajcie ile kosztuje przegląd po 30000 jak Niue mam nic i wszystkie części z ASO ?
Filtr oleju i powietrza licz ok 80-100 komplet, olej 50 zl za litr (aso bydgoszcz)
-
Dodatkowo jak sobie życzysz to filtr kabinowy który kosztuje w ASO prawie tyle co filtr oleju i powietrza.
Ale można go wykluczyć z przeglądu, przynajmniej w Bielsku.
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Dodatkowo w ramach gwarancji wymieniony został prawy łącznik stabilizatora.
Przy 15 tys km!? No nie może być! Zaraz będzie ban za sianie herezji!
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Przy 15 tys km!? No nie może być! Zaraz będzie ban za sianie herezji!
Nie spinaj sie jak baranie dżądra ;)
-
Nie spina co ironia.
Jak napisałem, że przez 45 tyś. km. wymieniali mi 3x i generalnie u nas wytrzymuje po 15 tyś. to ataki i personalne wycieczki. A kolejny piszę o wymianie przy jakimś śmiesznym przebiegu i jakoś dramatycznych odzewów brak.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Katowice ok 800 zl
Dąbrowa Górnicza 740 zl
Z tych cen odlicz ok 180 zł za wymiane swiec, bo podawali mi do auta z LPG a tam Tartarini zaleca wymienic swiece
Silnik 1.4 Bi-Turbo 95 KM ;)