To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo a LPG -
Mnie za to trochę śmieszy, że widzicie taką różnicę między tymi silnikami:P Przypominam sobie jak na forum skuterowym się spuszczali, że komuś pojechał niby 5km\h szybciej z górki przy wietrze w plecy... Tipo to nie jest auto sportowe i nie powala jakoś strasznie osiągami zarówno tjet jak i 95km, nawet najmocniejszego multijeta bym objechał golfem TDI, którym jezdziłem 15 lat temu, więc naprawdę nie wiem skąd te mokre sny o tjecie i wyśmiewanie 95km.
-
Maniek_wroc Dzięki z odpowiedz Też przejechałem ten 1000 na benzynie. No niestety :;(: ostatni etap rzeczywiście dla mnie nie jest 8-[
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
15 lat temu, więc naprawdę nie wiem skąd te mokre sny o tjecie i wyśmiewanie 95km.
Ja nie wysmiewam. Ale roznica naprawde jest duza. Tipo z tjetem nie nadaje sie na tor itp.ale po prostu w zadnych warunkach nie ma brakow mocy. Wolnossakiem jezdzilem przez 8 lat w samochodzie lzejszym o 200 kg. Porownanie zatem mam doskonałe.
-
Słyszałem wczoraj w wiadomościach w radio że rząd planuje znieść całkowicie akcyzę na gaz do samochodów. Co wy na to? cieszycie się? Ciekawe na ile to jest prawdą.....
-
jak masz CNG to się ciesz
-
Cytat:
Napisał
Batman
Maniek_wroc Dzięki z odpowiedz Też przejechałem ten 1000 na benzynie. No niestety :;(: ostatni etap rzeczywiście dla mnie nie jest 8-[
A jak sie maja krótkie przebiegi do układania silnika. Powiedzmy 1,5 km gaszenie i później tak samo kilka razy. Oczywiście do 3000 obr/min
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
A jak sie maja krótkie przebiegi do układania silnika. Powiedzmy 1,5 km gaszenie i później tak samo kilka razy. Oczywiście do 3000 obr/min
1.5km to rowerem albo na piechotę. I nie przesadzaj z tym "do 3000". Męczenie na zbyt niskich obrotach jest znacznie gorsze niż to, gdy czasami użyjesz całego użytecznego zakresu obrotów np. do wyprzedzenia TIRa.
-
Nie będę pisał co i jak rowerem bo dla mnie to przyjemność. Natomiast zakupów w rekach mi się nie chcę nosić
-
Ja tak dieslem jeździłem prze 9 lat i jakoś przeżył :cool:
-
Cytat:
Napisał
kjk
1.5km to rowerem albo na piechotę. I nie przesadzaj z tym "do 3000". Męczenie na zbyt niskich obrotach jest znacznie gorsze niż to, gdy czasami użyjesz całego użytecznego zakresu obrotów np. do wyprzedzenia TIRa.
Nie wspominając o spalaniu. Jeździłem na początku tak do 3 tys to spalanie po mieście 10. Teraz cisnę do 4/ 4,5 tys praktycznie cały czas do uzyskania żądanej prędkości i spalanie niecałe 9 :cool:
-
Ale mi chodzi tylko i wyłącznie o układanie silnika i czy krótkie dystanse mają coś do tego
-
Daj se na luz, po prostu korzystaj tak jak potrzebujesz...
-
Jezdzisz po prostu caly czas na zimnym lub lekko cieplym silniku, ja osobiscie staralem sie zrobic jedorazowo wiecej km, nie zawsze trzeba jechac najkrotsza droga ;)
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Słyszałem wczoraj w wiadomościach w radio że rząd planuje znieść całkowicie akcyzę na gaz do samochodów. Co wy na to? cieszycie się? Ciekawe na ile to jest prawdą.....
tylko chodzi o gaz CNG i LNG czyli ziemny
-
rozglądam się za tipo sw 1.4 120 LPG. obecnie mam samochód innej marki z 2016r który chcę zmienić na tipo tylko i wyłącznie ze względu na LPG. Obecny samochód spala mi 5.5 L/100 (tankowane z dystrybutora). ile tipo z ww silnikiem przy prędkości do 106kmh spali w trasie? tak jak pisałem. obecny samochód nie jest zły. zmiana tylko i wyłącznie ze względu na paliwo LPG