A to widzisz, ja przeglądam dużo ostatnio ofert pracy zdalnej w IT (aktualnie stacjonarnie od kilku dobrych lat), co prawda mi się nie pali. A to w związku ze zmianą miejsca zamieszkania, ale to dopiero za rok.
To jest widok strony w wersji do druku
Powiem Ci Miszko ze sporo załatwiania jest ale fajnie tak obserwować postęp prac i brać w tym udział.
To się mocno rozczarujesz, jeżeli chodzi o pracę zdalną. Sam tak szukam i... lipa, psze pana. Czytuję prasę branżową i widzę peany nad pracą z domu, że work-life balance i takie tam nadęte hasła a jak przyjdzie co do czego, to sorry ale home office nie praktykujemy. Jedynie poprzedni pracodawca, Credit Suisse na to jakoś przystał, wcześniej Tieto (teraz jeszcze mocniej - połowa kolegów, pracuje z domu trzy-cztery dni w tygodniu), Atos z Bydgoszczy proponował pracę prawie całkowicie zdalnie, ale... mało firm to proponuje.
Albo ja źle szukam i nie jestem programistą (bo oni to proszę bardzo - nawet niedawno wpadła mi nietrafiona oferta, mozliwośc pracy z domu a jak chcę to się do Wiednia mogę przenieść).
Na szczęście, mnie a Pragę dzieli 4h drogi autem od domu...
Hm, drugi dzień jest chłodno, drugi dzień Fiat budzi się do życia, jakby miał rozładowany akumulator (aku nowy). WTF? Było ciepło - było OK. Gazownik mówi, że reduktor i wtryski są OK. No to ja nie wiem, co dalej... dzisiaj Fiacior wyląduje w serwisie z wymianą łozyska i oleju oraz z przeraźliwie piszczącymi hamplami to powiem im, żeby poszukali przyczyny. Przyuwazyłem też, że obroty jakby falowały - ale na obrotomierzu nic się nie dzieje. Błędów brak..
Trza się było trzymac Forda...
A wiem, że się mocno rozczaruję. Dlatego jeszcze siedzę tutaj gdzie pracuję aktualnie, aby uzbierać środki ;)
Szukałem po zagranicznych stronach, są czasami fajne oferty. Rozmyślałem o ogłaszaniu się, mam kontakty jakieś to też poszło by w świat. Aktualnie pracuję, więc człowiek się trochę leniwi, skoro co miesiąc wpada kasa na konto, ale czas leci, bo został rok. Co do Atosa to też myślałem im wysłać, a dostałeś coś tam ciekawego zwrotnie? Słyszałem (co prawda nie wiem czy to prawda), że Atos to taka Biedronka dla IT.
Ja szukałem na:
TestedFreelancer
https://nofluffjobs.com/
https://www.wfh.io/
IT Jobs, Engineering Jobs, Healthcare Jobs⌠Find your next job with JobServe
7N (teraz widzę już nie ma strony PL, zrobili redirect na 7n.com)
A to Ty odpalasz na gazie?
Zazdroszczę. U nas taka sytuacja, że możemy się budować, bo mamy działkę lub przejmujemy "w spadku" dom z działką w zamian za pustą działkę, przy czym dom do remontu - nie kompletnego, do wymiany instalacja CO i CU, zrobienie łazienki, kuchni, podłogi w kilku pokojach i korytarzach i odmalowanie ścian. Okna, dach, inst. elektryczna itd. wszystko w normie.
No i dylematy się zaczynają...
Nooo, generalnie jak się dość dobrze trafi, to w Polsce mozna całkiem dobrze zarobić.
Tak, Atos to taka kurza ferma i biedra w IT ;) Tak samo IBM w Polsce, ja pracowałem w nim w Czechach i dziękuję ;) Z ciekawości posłałem i swoją aplikację i już trzeci miesiąc widzę "under recruiter review". A kontaktu od nich nie ma żadnego ;)Cytat:
Szukałem po zagranicznych stronach, są czasami fajne oferty. Rozmyślałem o ogłaszaniu się, mam kontakty jakieś to też poszło by w świat. Aktualnie pracuję, więc człowiek się trochę leniwi, skoro co miesiąc wpada kasa na konto, ale czas leci, bo został rok. Co do Atosa to też myślałem im wysłać, a dostałeś coś tam ciekawego zwrotnie? Słyszałem (co prawda nie wiem czy to prawda), że Atos to taka Biedronka dla IT.
Ja na razie nie suzkam, praca szuka mnie sama :D
Nie, na benzynie. Ale objaw jest taki, jakby puszczał wtryskiwacz albo reduktor (dlatego mówię, że auto jak jest chłodno/lub mokro ma problem). A od wczoraj bardziej przypomina to sytuację z akumulatorem ze zwartą celą. A na kompie błędów brak. Za potencjalne lekkie falowanie może odpowiadać sonda, bo auto co jakiś czas na chwilę wyrzuca bład poprawy jakości spalin, który znika po chwili.Cytat:
A to Ty odpalasz na gazie?
Murowany z cegły, nie ocieplony, ale ściana 2W z pustą przestrzenią między. Grube mury, ale pomysł taki (w przyszłości), aby przebić się gdzieś i wpuścić tam wtryskowo ocieplenie. Niestety nie znam skuteczności tej metody, jeszcze nie rozeznałem się. Co do okolicy to mój rodzinny dom, więc znam wszystkie za i przeciw.
Remont z tej uwagi, że po prostu chcemy zrobić na tip-top pod siebie, od biedy wymiany wymaga kuchnia i łazienka (są 2, ale druga w stanie bdb), ale jak już robić remonto to po grubości i chcemy dołożyć podłogówkę, wymienić podłogi, odmalować ściany.
Jeszcze do kupienia są drzwi do garażu, takie automatycznie podnoszone, mamy dobry kontakt do ludzi co robią na zachód i mają swoje usługi w bdb cenie, teraz są zwykłe drewniane otwierane ręcznie. Liczyliśmy i koszt remontu jest mniejszy no i obyłoby się bez kredytu, przy budowie już by było się trzeba posiłkować.
No i gdzie tu dylemat? Brać i już :)
Brać brać. Ja żałuję, że to nie ja się zdecydowałem na dom, który babcia chciała nam dać (rodzice nie chcieli a nas w domu trójka). Tera siostra tam mieszka (stary zburzony, wybudowany nowy) ;)
==
Fiacior w serwisie - problem z odpalaniem jest zdaje się spowodowany zacinającym się rozrusznikiem. Auto w serwisie, diagnozują się jeszcze piszczące i stukające hample, tudzież wymiana oleju...
Dzis zrobilem taki filmik :D
https://www.youtube.com/watch?v=wJuHG8Jk464
Kupiłeś czy demówka? Opisz coś więcej.
BTW Wyładniałeś ;D Hehehe.
A tak znalazłem przypadkiem...
Załącznik 24185
na troche dostalem do pojezdzenia, niestety na razie mnie nie stac na zakup - ta sztuka ktora mialem wyceniona jest na 37.000âŹ
Ale bardzo ale to bardzo mi sie spodobala. Wyglad wiadomo jest ok, ale jakosc wykonania wnetrza jest kosmos - fajne materialy wszystko ladnie spasowane, bardzo eleganckie wnetrze. Zadnej tandety.
Ogolnie widze siebie w tej Alfie w przyszlym roku, max za dwa lata :D
BTW: mniej pije wiecej jem to i ladniejszy jestem :D
Jeździł bym :-D <3 Citroen Mehari B-)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...fcafc40822.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...80e0e07de5.jpg
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Właśnie sobie przypomniałem, gdzie zgubiłem Fiata - od ponad dwóch tygodni stoi w serwisie z powodu łożyska.
No cóż, po wakacjach chyba Fiata sprzedam i kupię se coś prostszego i mniej kłopotliwego.