To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam, Panowie jesteście chyba jedyną drogą która może mi pomóc, zakupiłem na aukcji ELM 327 OBD2 Bluetooth MICRO PL ELM327 BT +Wyl Box w celu usunięcia błędy poduszek ze swojej Cromy 2006 1,9 JTD 150KM, po podłączeniu interfejsu do samochodu i sparowaniu wyskakuje mi że nie nawiązano połączenia. Więc postanowiłem połączyć go z telefonem, a w zasadzie dwoma, jeden to Goclever Quantum 400 plus :) oraz Samsung SIII, na obu jest to samo, a mianowicie wyskakuje że wszystko jest połączone ale "brak połączenia z OBD". powiedzcie że wiecie co z tym fantem zrobić
-
z tymi urządzeniami bluetooth to już tak jest. działają albo nie. wiem, bo sam kupiłem coś takiego. przeczuwając problemy zdecydowałem się na zakup na aliexpress, więc nie zapłaciłem 90 tylko 20 zł. sprawdź czy urządzenie w ogóle działa, w tym celu zainstaluj apkę Torque. u mnie działa, natomiast AlfaOBD już niespecjalnie tzn. urządzenie jest wykrywane, ale nie można nawiązać połączenia. na szczęście mam alternatywny interface po kablu USB więc nie ma tragedii ;)
-
Cytat:
Napisał
boch
w tym celu zainstaluj apkę Torque.
w tej aplikacji jak są te 4 niebieskie ikonki to te 2 środkowe świecą się na niebiesko, lewa miga albo czasem się świeci, a to autko po prawej miga. wyskakuje brak połączenia z OBD
-
Cytat:
Napisał
egon
Tak połączysz się bez problemu.
Mi się udało to i tobie powinno ;)
Kurcze jakieś zamatane to oprogramowanie do vagów, ale z abs-em się połączyłem :dlon: Dzięki ;D
-
Witam! Panowie, mam potrzebę wykonania diagnostyki silnika Cromy 1.8 16V 06'. Wszyscy piszą o silnikach diesla, po za jednym przypadkiem silnika 2.2. Na temat 1.8 nic nie znalazłem. Dlatego proszę o poradę czy będę mógł sprawdzić silnik za pomocą ELM 327 OBD2. Ewentualnie doradźcie jakiś zestaw diagnostyczny. Z góry dziękuję.:dlon:
-
ELM 327 jak najbardziej. do tego program diagnostyczny Multiecuscan i masz komplet.
-
Witam !
Nie ważne czy to benzyna czy diesel.Korzystałem z wersji FES 3,5 i uwzględniał wszystkie wersje.Teraz korzystam z MES 2,2 z kablem
Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
i jest to samo a nawet jeszcze więcej.Dzisiaj wykasowałem serwis w Punto II FL benzyna.Mam jeszcze Cromę i przy wymianie oleju też da się to zrobić tym kabelkiem i MES-em w pełnej wersji
Pozdrawiam
-
Dziękuję za pomoc:uklony: Kabelek zamówiony.
-
Do ABS ,wspomagania elektrycznego i ksenonów jeszcze przejściówka nr 1
-
Podłączę się do tematu. Mam Fiata Doblo 1.9 JTD 105 KM z 2004 roku.Jestem trochę zielony w temacie. Jak mogę sprawdzić jaki mam sterownik?? Z góry dzięki za pomoc.
-
Na sterowniku jest naklejka .
-
Przy bezpiecznikach z silnika czy gdzie ??
-
-
Za dużo to mi ten obrazek nie mówi. Muszę ściągnąć plastik osłaniający silnik czy dostanę się od bezpieczników silnika ?? Proszę o cierpliwość bo jestem nowicjuszem
-
Panowie mam problem aby połączyć się z centralką ABS w swoim Bravo rocznik 2001. Jakiś czas temu łączyłem się bez problemów. Ostatnio w momencie przekręcania kluczyka w aucie zapanowała ciemność i dopiero odpięcie klemy na akumulatorze przywróciło auto do życia. Od tego czasu niebieski kabel od Viakena z przełącznikiem nie może się połączyć z ABS'em. Dodam, że z silnikiem i poduszkami łączy się bez problemu. Co może być przyczyną? Można jakoś zrestartować centralę ABS? Sam ABS działa bez zarzutów.
Przepraszam, jeżeli to zły temat.
-
Witam Panów
Fiat albea 1.2 16V z 2004 roku.
Do podłączenia się z komputerem samochodu potrzebuję jedynie tego: EUROSCAN elm 327 1.4 PL audi opel renault fvat 24H (5070563047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. + program Multiecuscan ?
czy tym interfejsem przebadam też skodę fabię z 2004 posiadając na laptopie odpowiednie oprogramowanie?
Chciałbym zamówić to co mi potrzebne, bez specjalnego domawiania bo szkoda trochę na to czasu:)
Pozdrawiam
-
witam jestem nowy i mam problemy z mery abs jak wiadę wdziurę airbak kontrolka awarja silmika [marchewa] diagnoza w warsztacie wszystko ok 50 zł w błoto a kątrolki świecą się dalej .
-
1. Na tym forum piszemy po polsku
2. Jak kontrolki świecą dalej, to nie jest ok i warsztat Cię oszukał.
-
Witam wszystkich, drobne pytanie, czy jest tu ktoś z okolic warszawy, najlepiej legionowo, nowy dwor maz, kto posiada interfejs i zgodziłby się podpiąć moją hienę 1.6 16v 98r? Mam problemy z nierówną pracą silnika, wysokim spalaniem i zapachem benzyny z wydechu.
-
zapewne sonda lambda...można ją sprawdzić multimetrem