Szatański przebieg :) ;)
Załącznik 40195
To jest widok strony w wersji do druku
Szatański przebieg :) ;)
Załącznik 40195
No i dotrwał bez remontu....(chyba). Ja na chwilę obecną mam dychę więcej-bez remontu oczywiście....:lol:
Remoncik już był, teraz roznice z gazu odkładam na następny haha (żarcik) choć eLPidżi też drożeje ale przy Pb i tak taniocha ;)
Żeby nie było tak kolorowo to mam prwnien temacik ;) może ktoś coś? Tydzien temu zmienilem koła na letnie alu z nowymi oponami Uniroyal Rainsport 5. Wraz z tą wymianą pojawiły się stuki z zawieszenia/kół? Autko na początku marca miało przegląd techniczny i na ścieżce dobrze zostało sprawdzone, więc myśle że technicznie zawieszenie powinno być ok. To co w takim razie stuka? Czasem przy przejezdzaniu przez wysoki próg zwalniający, czasem na skręcie i nierówności...łączniki wymienione ok 20 tys km temu na Meyle HD. Jak ma ktoś jakies sugestie to z góry dzieki ;)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Miał ktoś może problemy w Tipo z poduszkami amortyzatora czy szukać gdzie indziej?
...może łożysko amortyzatora, miałem podobny problem w Stilo.
Stuka czy trzeszczy jak stary tapczan? Pytam serio.
Pojedyncze stuknięcia
Felgi proste? Żadne koło nie popuściło na śrubach?
Może śruba łącznika nie dokręcona?
W przypadku łącznika nakrętkę odkręć, zrusz śrubę i zakręć ponownie nakrętkę.
Załóż jeszcze raz te wcześniejsze koła (tylko przednie wystarczą ) i zobacz czy problem zniknie , jak tak to koła są winne i wykluczysz zawieszenie .
Dzisiaj podjade na stacje diagnostyczną sprawdzic amory raz jeszcze i elementy zawieszenia spod auta a potem będę jak cos winy w kołach szukał ewentualnie
Zawias i amory sprawdzone - OK, dzisiaj raz z rana stuknęło, teraz juz nie. Wychodzi że go w kościach łamie jak jest zimno ;) :)