To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Pierwsze wrażenie -
Na podstawie info od naszego kolegi z forum zrobiłem listę rzeczy które trzeba sprawdzić wraz z siatka auta aby zapisać grubość lakieru.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Sprawdzaliscie swoje auta przed odbiorem miernikiem lakieru?
Reakcją się nie przejmuj. Bierz i sprawdzaj.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Na podstawie info od naszego kolegi z forum zrobiłem listę rzeczy które trzeba sprawdzić wraz z siatka auta aby zapisać grubość lakieru.
Mozesz wrzucic tutaj ta liste albo podlinkowac na pewno sie przyda nie tylko mi :]
-
Wydzieliłem do tematu listę, którą przygotował Firefighter - była utknięta w jednym dużym temacie. Teraz jest jako podpięty pojedynczy post.
http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/od...wdzenia-36693/
-
Zapoznałem się z listą jest obszerna :lol: A co w przypadku gdy zmierze lakier i okaże sie ,że coś jest nie tak jak powinno być. Czy mam prawo żądać aby samochód dano mi obejrzeć od dołu w salonie?:roll:
-
Ja polecam obejrzeć samochód od dołu bez względu na stan blacharski ;)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
okaże sie ,że coś jest nie tak jak powinno być.
Może się okazać, ze jakiś element był 2x malowany. Norma Fiata (FCA) istenieje taka i dopuszcza taki scenariusz.
Czyli na teście QA dojrzeli jakiś błąd, wraca do malowania powtórnego. Ktoś kiedyś na forum miał taki przypadek z modelem 500.
-
Wiem ze mogl byc 2 razy malowany ale to raczej nie beda wartosci powyzej 500
-
Witam.
Przymierzam się do zakupu Tipo. Nie mam jeszcze sprecyzowanej wersji silnikowej, ani wyposażenia, ale po przeczytaniu wątku pojawiło się kilka pytań
1. Jakie dmc ( dopuszczalna masa całkowita ) przyczepy posiadają Tipo w różnych wersjach silnika? Od lat ciągnę na wakacje przyczepę kempingową i jest to dla mnie bardzo ważne.
2. Czy ktoś z kolegów montował hak holowniczy w ASO jako wyposażenie dodatkowe? Czy są już np. niezależne Steinhoffy do w sumie nowego modelu jakim jest Tipo?
3. Czy 1,4 z małym momentem obrotowym daje radę coś pociągnąć?
4. Czy wersje wyposażenia np. Tipo, Pop itp. są sztywne?. Czy można je dodatkowo konfigurować? Np. wybrać T-jeta do wersji Tipo?
5. Czy któryś z kolegów kupił używane Tipo? Roczne, czy dwuletnie auta są sporo tańsze, ale z kolei dlaczego ktoś sprzedaje roczny samochód?
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
alexander_Felix
Ile kosztowały Cie czujniki? Ciągle walczę z moim ASO w Warszawie...
U mnie u dealera z W-wy 1200 zł, lakierowane, z wyświetlaczem odległości i diodami zamontowany nad lusterkiem wstecznym. Zamontowane do HB pop.
Wysłane z mojego XT1635-02 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Lombardi
2. Czy ktoś z kolegów montował hak holowniczy w ASO jako wyposażenie dodatkowe? Czy są już np. niezależne Steinhoffy do w sumie nowego modelu jakim jest Tipo?
Ja mam ze Słupska. W ASO, razem z montażem około 1kzł.
Cytat:
Napisał
Lombardi
3. Czy 1,4 z małym momentem obrotowym daje radę coś pociągnąć?
Lekką przyczepkę bagażową albo rowery na platformie bez problemu. Jednak wydaje mi się że ciągnięcie domu na kołach silnikiem 1.4 95KM to nie najlepszy pomysł.
Cytat:
Napisał
Lombardi
4. Czy wersje wyposażenia np. Tipo, Pop itp. są sztywne?. Czy można je dodatkowo konfigurować? Np. wybrać T-jeta do wersji Tipo?
Wejdź sobie na Fiat - katalogi i cenniki i przestudiuj stosowny dokument a będziesz wszystko wiedział.
Cytat:
Napisał
bahamut24
5. Czy któryś z kolegów kupił używane Tipo? Roczne, czy dwuletnie auta są sporo tańsze, ale z kolei dlaczego ktoś sprzedaje roczny samochód?
A widzisz jakiekolwiek ogłoszenia o sprzedaży używanych tipo 1-2-letnich??
-
Cytat:
Napisał
kjk
A widzisz jakiekolwiek ogłoszenia o sprzedaży używanych tipo 1-2-letnich??
Nie dużo tego ale są:
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...tml#4cc1968fd6
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...tml#4cc1968fd6
-
Cytat:
Napisał
kjk
odnośnie katalogów i cenników, czy ktoś z państwa widzi na oficjalnej (dodam niedawno zmienionej) stronie fiata jakiś link do cenników, bo na starej stronie oczywiście był, zresztą podany wyżej przez kjk.
-
Cytat:
Napisał
manio20
odnośnie katalogów i cenników, czy ktoś z państwa widzi na oficjalnej (dodam niedawno zmienionej) stronie fiata jakiś link do cenników, bo na starej stronie oczywiście był, zresztą podany wyżej przez kjk.
Hmm... U mnie widać: http://cenniki.fiat.pl/download/fiat...ennik_2017.pdf
Cytat:
Napisał
bravaj
Faktycznie, coś tam jest, ale to śladowe ilości w skali kraju.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Ja nie pytam o konkretną stronę tylko o link do niej z poziomu strony głównej fiata: fiat.pl, nie wiem może jestem ślepy ale nie widzę żadnego linku do cenników, jest tylko konfigurator czy jakiś kalkulator finansowy