a zrobiłeś tą ryse na samochodzie.. bo nic nie słychać i jestem ciekawy
To jest widok strony w wersji do druku
a zrobiłeś tą ryse na samochodzie.. bo nic nie słychać i jestem ciekawy
Nie mam garażu niestety a pogoda nie rozpieszcza. Będzie trochę cieplej to za rysę też się wezmę.. W ten weekend zabieram się za napinacz osprzętu, w następny weekend reszta silnika.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Byrrt ja trzy dni temu też zmieniłem siłowniki i tak samo jak Ty byłem zaszokowany że klapa po niewielkim uchyleniu może sama się podnosić do góry ;)
Byrrt z kopyta rusza z pracą :)
Mnóstwo osób podkłada kija, żeby na głowę nie spadło ;d
Hehe z kopyta to może nie no ale fakt powoli ruszam.. Zima zupełnie nie sprzyja grzebaniu przy aucie..
Jakoś sobie tego nie wyobrażam hehe.. Puki klapa licho ale się trzymała nie było problemu ale teraz już nastał czas na wymianę siłowników ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Męczące jest zapewne takie podkładanie pod klapę :)
Czy ja wiem.. ja wole na dworek .. jak były te 4 dni takie + 8 stopni to się grzebało..
Ja mam 1 , ogrzewany ( za ciepło nie jest, ale zimno też nie) tylko za mało miejsca ;(
A ja robię pod blokiem i wszyscy się pytają "znowu coś się zepsuło" a to mnie denerwuje. Czekamy na jakieś foto relacje jak tam wymiany :)
Na dworze najlepiej , pod warunkiem ze jest ciepło :)
A więc pierwsza wymiana za mną - nic prostrzego więc czysta przyjemność :)
Stary i nowy napinacz:
Załącznik 7624
Stary jest trochę w oleju bo cieknie mi tam chyba z tej nieszczęśliwej pokrywy zaworów - cały silnik po uszczelnieniu tego badziewiu będę mył więc spokojnie.
Po wymianie jest o wiele wiele ciszej - nie ma już tego miauczenia w takim stopniu chociaż jeszcze delikatnie chyba hałasuje alternator więc za tydzień się z kim z kolegą zabiorę może.. Łożyska już namierzyłem gdzie kupić i ile kosztują więc nic tylko zakasać rękawy. W sumie ciekawe że takie łożysko tylko delikatnie chrobocze a jak już pracuje to takie wycie powoduje.. :)
Żeby z tym altkiem też tak łatwo poszło;-)