To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Ja się ostatnio nie udzielam na forum specjalnie bo czasu brak.. Z peugeotem ogólnie problem był bo hałas który mi towarzyszył od kupna okazał się wyrobioną podporą łożyska półosi. Ok, ta została wymieniona na nową z ASO (500, razem z łożyskiem i robocizną prawie 700zł :/) ale sytuacja powtórzyła się po miesiącu! Auto oddane na reklamację, łożysko wklejono na klej + dodano nową płytkę oporową. Siara? No jasne że siara ale mamy w polsce takie prawo że warsztat może trzymać auto praktycznie ile chce. Ma 2 tyg na rozpatrzenie reklamacji i potem nieokreślony czas na naprawę. Rozmawiałem nawet z salonem Peugeota oraz Rzecznikiem Praw Konsumenta. Narazie jest cisza i spokój..
-
czyli auta nie masz, tak? ja moim na razie jeżdżę, ostatni tydzień to 900 km po szosach, autostradach, Karkonoszach i korkach w czeskiej stolicy. średnie spalanie z Trip Computer to 4,8L/100 czyli całkiem nieźle. ale... przed zimą będę chciał oddać wtryski na myjkę ultradźwiękową. mimo, że korekty po kuracji olejem 2T poprawiły się zauważalnie, to jednak chciałbym mieć wszystko na tip top. jak wtryski będą ok, to można będzie pomyśleć nad ponowną reaktywacją EGR, którego póki co, programowo nie wyłączałem. wedle moich obserwacji, silnik przy aktywnym EGR nagrzewa się szybciej. jednak wymiennik ciepła robi swoje. a dziś auto umyte, nawoskowane i odkurzone w środku. przyszło też kilka gratów do auta, m.in. oryginalna osłona pod kierownicę z wycięciem na tempomat, oryginalna zaślepka na śruby podłokietnika (niestety w kolorze jasnej tapicerki) - już pomalowana czarnym lakierem w spray'u. wygląda spoko, lakier mógł być jednak grafitowy. teraz poluję na oryginalną, stilonowską manetkę tempomatu na allegro w jakiś rozsądnych pieniądzach ;)
-
Nie no autem smigam tyle że z klejonym łożyskiem w podporze.. ;)
-
Gdzie można oddać stary, 30-letni samochód na chodzie?
-
-
Cytat:
Napisał
pawelstolik
Gdzie można oddać stary, 30-letni samochód na chodzie?
Ale to chyba nie Fiat? :P:crazy:
-
2 załącznik(i)
W piątek wraz z pomocnikiem wymieniłem kompletne zawieszenie w swoim Audi. A powodem był luz na jednym wahaczu. Wolałem wywalić wszystko, autem jeszcze zamierzam pojeździć.
Cały zestaw nówka. Wszystkie wahacze na przodzie (SKV), nowe amortyzatory (Kayaba), nowe tarcze (Bosch, fi312mm), nowe klocki (Bosch). Z tyłu konstrukcja prostsza i jedyne co się wymienia to amortyzatory. Tarcze na tyle wymieniłem już wcześniej. Auto śmiga zajebiście ;) Jest twardsze, w końcu cały zestaw nowy, ale prowadzi się zajebiście.
Cała operacja zajęła w 2 osoby niecałe 6h. Naprawdę miło się robiło, wszystkie śruby puszczały bez protestów.
Załącznik 21024Załącznik 21025
-
-
Zestaw wahaczy ile kosztował? 1000zl?
Podejrzewam że wiesz, ale napomknę że śruby dokręca się po opuszczeniu auta, pod jego ciężarem.
Szybko wam poszła wymiana 😉
-
Ostatnio znalazłem, Lipton Wybacz.
[Youtube]https://youtu.be/8ZPZ5bSRsa4[/youtube] trochę mi szkoda Mani...
-
Mi do dzisiaj szkoda.....
Zobaczymy jak będzie dalej :cool:
-
chcialem tylko wyrazic swoj zachwyt nad fiatem pandą z 2010 r (moze wszystkie sa takie)
samochod idealnie sprawdza sie w polnych/ lesnych / wyboistych drogach
ludzie zosatwiali swoje smieszne terenowki a my firmową pandą pokonalismy trasę bo ciezko bylo to nazwac drogą
przeswit i komfort podrozy jest extra
polecam jako samochod do nauki jazdy
ps. jej v-max udokumentowany to 180km/h
silnik 1.1 benzyna ok 60-70 KM
-
1.1 miało 54 KM. To nie była czasem wersja 4x4 Pandy? Czy zwykła służbówka?
-
Ja sobie w peugeocie wymieniłem klocki z przodu. Czas operacji 26 minut koszt nieduży 60zł.
-
Hej. A w mojej Cromali zostały wymienione popychacze hydrauliczne bo stukały a przy okazji wymienił mechanior oleum+filterek w silniku i 1106 zeta mnie to kosztowało, teraz jest cisza i to jest bezcenne :yahoo: