To jest widok strony w wersji do druku
-
Hej!
Potrzebuje porady a raczej rozwiania wątpliwości.
Nakręciłem się strasznie na radyjko z androidem (po lekturze tego wątku w grę wchodzi tylko Witson bo jest w miarę sprawdzony przez klubowiczów}
https://pl.aliexpress.com/item/32854...archweb201603_
z dostawą z Niemiec.
Na kilku aukcjach na ali wyczytałem że niektóre modele nie pasują do Tipo z Uconnect 5' z funkcją TRIP i Uconnect 5' z NAVI.
Ja posiadam u siebie Uconnect 5' z funkcją TRIP.
Czy bez problemu mogę podmienić moje radyjko na tego Witsona z linku?
Jak teraz wygląda temat z migającym przebiegiem kilometrów?
Czy posiada ktoś taką kamerkę z linku poniżej?
Jak się sprawuje w zależności od pory dnia dzien/noc?
https://pl.aliexpress.com/item/32960...f-4077727f2324
Jak wygląda temat z funkcjami głosowymi z kierownicy?
-
Żadne radio od chińczyka nie działa z wyświetlaczem między zegarami, migania licznika nie będzie ale nie będziesz miał opcji Trip A i Trip B w radiu.
Kamerkę mam podobną, działa dobrze ale jakoś nie jest jakaś oszałamiająca.
Funkcje głosowe tylko za pomocą asystenta google, można wywoływać asystenta przyciskiem z kierownicy.
-
Kamerkę masz z doświetleniem led? 4 diody czy więcej?
Gdzie ulokowałeś antenę gps i dodatkowy mikrofon?
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Ja mam kamerkę bez doświetlania i daje radę w nocy. Gps schowałem za radiem, a głośnika i mikrofonu nie założyłem, jest w radiu i to według mnie wystarcza.
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Kamerkę mam z czterema diodami (nie żadne IR tylko zwykłe diody LED), ale one niedużo dają, tzn kamerka sama w sobie całkiem sobie radzi w nocy.
Antena GPS jest bezpośrednio za radiem schowana, nie gubi sygnału, tylko polecam na taśmę przymocować dwustronną :D
Co do mikrofonu to na lewym słupku mam założony.
-
Koledzy i koleżanki posiadający Chińskie radio Mam pytanko : Czy oryginale czujniki parkowania działają po zamontowaniu Chińczyka
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Koledzy i koleżanki posiadający Chińskie radio Mam pytanko : Czy oryginale czujniki parkowania działają po zamontowaniu Chińczyka
Chińczyk zarzekał się że nie działają, nie wiem jak są podłączone te czujniki, jeśli nie leci to przez radio to pewnie działają ale wyświetlane mogą być tylko na wyświetlaczu między zegarami.
Chyba że wyszła nowa wersja canbus decodera ale wątpię.
-
ori czujniki parkowania przecież działają tylko między zegarami. U mnie po włączeniu wstecznego odpala się kamerka na radiu i czujniki między zegarami.
Radio mam ori uconnect5 z navi
Czyba że chodzi o pikanie, bo to idzie przez audio samochodowe więc pewnie przez radio, ale jak wpięte to nie wiem.
-
Cytat:
Napisał
VANT
ori czujniki parkowania przecież działają tylko między zegarami. U mnie po włączeniu wstecznego odpala się kamerka na radiu i czujniki między zegarami.
Radio mam ori uconnect5 z navi
Czyba że chodzi o pikanie, bo to idzie przez audio samochodowe więc pewnie przez radio, ale jak wpięte to nie wiem.
Za czujniki cofania odpowiada właśnie Uconnect. Wyciągasz Uconnect i praktycznie z dodatkowych gratów, typu czujniki cofania, kamera cofania itp. nic nie będzie działało. Odłącz zasilanie od radia, a się przekonasz.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Za czujniki cofania odpowiada właśnie Uconnect
Nie zupełnie jest tak jak mówisz albowiem za czujniki cofania odpowiada moduł PAM natomiast odtwarzanie dźwięku jest poprzez głośniki Uconnect . W Chińczykach jest dodatkowy buzer wpięty do CanBusa który wydaje dźwięki.
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Nie zupełnie jest tak jak mówisz albowiem za czujniki cofania odpowiada moduł PAM natomiast odtwarzanie dźwięku jest poprzez głośniki Uconnect . W Chińczykach jest dodatkowy buzer wpięty do CanBusa który wydaje dźwięki.
chyba masz rację, był taki głośnik do wpięcia, którego nie używałem, bo opis z chińskiego mówił że do jeepa jest
-
Gdyby ktoś szukał radia PX5 4/64GB to właśnie zamówiłem z linku poniżej. Zawsze to jakaś gwarancja w razie czego i bez ryzyka cła.
https://www.radio2din.com/product-pa...egea-2015-2017
Kupon rabatowy: radio2din - na 20 zł zniżki
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
coś jest jednak z tym uconnect bo u mnie po aktualizacji fw radia do najnowszej wersji na początku przy cofaniu między zegarami pokazał się komunikat że Park Assist jest niedostępny i przekreślony głośnik.
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Jest potwierdzenie na forum Renegade ;-) Gość jeździł z wyjętym Uconnect, bo czekał na nowy. Dodatkowe systemy nie działały, w tym czujniki cofania, a i przy aktualizacji radia, jak już wspomniano, pojawiają się błędy.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Jest potwierdzenie na forum Renegade ;-) Gość jeździł z wyjętym Uconnect, bo czekał na nowy. Dodatkowe systemy nie działały, w tym czujniki cofania, a i przy aktualizacji radia, jak już wspomniano, pojawiają się błędy.
możesz rozwinąć temat tych błędów, bo rozumiem ze nie tylko ja to zauważyłem. Czy pojawia sie tylko raz czy wraca ??? I czy jest na to jakaś rada ?