To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
marv
Podpinam tak jak ty wsiadam do auta kabel do auta potem komĂłrka i wĹÄ
czam zapĹon no i odpalam alfaobd ale nic nie wykrywa. PiszÄ na gĹĂłwnej stronie interfejs nie podĹÄ
czony a jak wejdÄ juĹź do jakiegoĹ moduĹu teĹź lipa tam mam zaznaczone automatyczne ĹÄ
czenie po jego wyjĹciu pisze "odĹÄ
czony od urzÄ
dzenia szeregowego usb"
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No to lipa nie umie się połączyć mam stary kabrl elm327 v1.4 może dlatego. Zamówiłem od viaken elm327 bt.
Zakupiłem od Viakena ELM 2120 z przejściówkami do fona i takie same info jak u ciebie ,wersja alfaobd 2176. Walczę z tym jak to ożywić . Telefon na antku 6.0 marshmallow
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
NIE żebym zachęcał do piractwa ale możesz śmiało spróbować pobrać wersję Mes 4.6R1 w wersji "pelnej" z forum przetestować dzień/dwa i w zależności czy będzie Ci pasować to zakup docelowo legalnej, jeśli będziesz zadowolony z obsługi i funkcji programu. A jeśli mes się nie spodoba kasujesz i po sprawie.
Dzięki kolego, kabel dziś dotarł, faktycznie do tipo wystarczy niebieska przejściówka. Mes z forum ogarnął tipo bez problemu. Dziękuję za podpowiedź.
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Zakupiłem od Viakena ELM 2120 z przejściówkami do fona i takie same info jak u ciebie ,wersja alfaobd 2176. Walczę z tym jak to ożywić . Telefon na antku 6.0 marshmallow
Właśnie przyszedł mi interfejs ELM327 v3 Bluetooth MS HS CAN FORD STN1170. Na telefonie mam aplikacje AlfaObd 2.1.7.6 i łączy się bezproblemowo. Poddałem się na tym starym Elm327 v1.4
-
A jaki dokładnie kupiłeś? Ten? :
https://www.viaken.pl/pl/polski-elm3...scan-2014.html on podobno działa z przejściówka na telefon. Ja miałem taki : https://archiwum.allegro.pl/oferta/i...117327488.html i nie dało się podłączyć. Teraz kupiłem ten : https://www.viaken.pl/pl/polski-elm3...scan-2015.html i śmiga aż miło na AlfaOBD poprawnie łączy, robi osiowanie proxy bez problemu. Testowane na Punto Evo.
-
Koledzy mam pytania:
1. w alfa obd w jakiej funkcji znajdę informację o stopniu procentowym naładowania akumukatora? W multiecuscan jest w dziale nadwozie i mam wgląd ale w alfie nie mogę się doszukać.
2. W multiecuscan się z tym nie spotkałem ale w alfa obd widzę że w niektórych działach woła "wprowadź dane z code card (5 cyfr) O co chodzi tak w dużym skrócie?
Ps u mnie viaken 1170 usb v3
-
Cytat:
Napisał
marv
Właśnie przyszedł mi interfejs ELM327 v3 Bluetooth MS HS CAN FORD STN1170. Na telefonie mam aplikacje AlfaObd 2.1.7.6 i łączy się bezproblemowo. Poddałem się na tym starym Elm327 v1.4
Podłączyłem do Sony na antku 5 i od razu sukces ,a Huawei P8 powiadamia mnie ,że odłączony koncentrator USB ? Zapytałem w serwisie telefonów i info podali ,że widać P8 ma niestabilne napięcie na gnieździe i stąd brak komunikacji ,ale im nowszy telefon tym tak podobno ma z czasem . Dałem zregenerować Sony ,bo się łączy i ma lepszy aparat niż P8 .
-
Huawei ogólnie ma coś nie tak z OTG
Np kamery po isb na Huawei nie śmigają, a na innych telefonach nie ma problemu, może tutaj jest problem
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
U mnie na Huawei P20 Pro OTG dziala prawidłowo.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
U mnie na Huawei P20 Pro OTG dziala prawidłowo.
Miło słyszeć, że bangla, na P6, P7, P8 P10lite byly problemy, w swoim p20lite nie sprawdzałem, bo kamerka mi się zapodziała [emoji854]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Załącznik 38161
Czy taka wartość odczytana poprzez OBD to wartość ładowania akumulatora? Czy w jakimś programie można w Tipo wyswietlic procentowe naładowanie akumulatora?
-
Wartość napięcia w sterowniku sinika na wejściu.
raczej nie ma programu do % wartości ładowania akumulatora.
-
W multiecuscan w sterowniku NADWOZIE masz procentowo podgląd w stopień naładowania akumulatora, masz też napięcie.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
W multiecuscan w sterowniku NADWOZIE masz procentowo podgląd w stopień naładowania akumulatora, masz też napięcie.
Ale to procentowe naładowanie będzie pokazywało tylko w wersji z IBS czyli z czujnikiem na akumulatorze.
-
Mam pytanie czy da rade zrobić osiowanie proxy darmowa wersja mes lub alfaobd?
-