To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Cytat:
Napisał
tedybear
i te wszystkie obszycia kiero itd. itp. u dilera robisz?
Diler demontuje kierownicę i gałkę i oddaje do profesjonalnego tapicera samochodowego który z nimi współpracuje :) Widziałem zdjęcia już robionych tak Tipków i powiem tak: Różnicy nie widzę poza tym że na 100% koleś co obszywa daje lepszej jakości skórę :P
-
ja mam zamówioną już oryginalną listwę progową z napisem TIPO - najciekawsze jest to że oryginalna, wyprodukowana dla FCA POLAND, handluje nią jakaś babeczka z serwisu Fiata z Sieradza, w oryginalnym katalogu gadżetów do TIPO jej nie ma. Dałem zagwozdkę mojemu dilerowi i zobaczymy czy mi ją sprowadzi i za ile :)
Do tego organizery na przednie fotele - jeżdżę z dzieciakami więc schowki się przydadzą i ichwyt na tablet ale taki co montuje się między zagłówkami czyli jest po środku i mata z gumy do bagażnika z tyłu
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
mam pytanie - co myślicie o pokrowcach na fotele?
http://www.pokrowce.com.pl/pokrowce-...bowych-k1.html
Polka firma niby dobra - jak wiecie mam bordowe autko AMORE więc może któreś z bordowych pokrowców? CZy to będzie totalna wioska?
ja wiem ze o gustach się nie rozmawia ale może coś podpowiecie?
-
A w życiu pokrowców do TIPO :) Nie rób wsi :P Pokrowce to ja mam w Cinquecento Young żeby skaj na brzegach fotel mnie w dupę nie parzył w lecie a w zimie żeby jajka nie przymarzły :P ;)
-
może masz racje :)
rozmarzyłem się i wyleciałem na wioskę :)
a ma ktoś z Was już tę gumową matę do bagażnika? ciekawe jak ona spasowana jest?
-
Cytat:
Napisał
tedybear
ja wiem ze o gustach się nie rozmawia ale może coś podpowiecie?
Z tego co widziałem na filmach to na fotelach TIPO jest nawet widoczny zamek...nie zamówiłbym osobnych pokrowców. Wolę zajechać te, które są i najwyżej jak będą już umierać iść do tapicera, zmienić lub cokolwiek innego. Zrobisz jednak jak uważasz.
-
Macie rację - to wioska. więc koniec tematu pokrowców
-
Cytat:
Napisał
tedybear
a ma ktoś z Was już tę gumową matę do bagażnika? ciekawe jak ona spasowana jest?
TIPO nie mam, ale co do mat to się wypowiem i może ktoś ma tej firmy to proszę o wypowiedz.
Ja mam w swoim obecnym autku matę plastikową z niby matą antypoślizgową - dostępne na znanym serwisie aukcyjnym do wszystkich modeli aut i jest na niej wybity wzór jak na blachach po 3 paski na przemian z kwadratem gumowanej maty, która po pewnym czasie u mnie zaczęła odłazić i kruszyć się, a cokolwiek jest przewożone to lata po bagażniku i nie polecam tego.
http://autosiatki.pl/img/wykladzina-bagaznika-big.jpg
Zamawiałem też dla teścia matę do bagażnika polskiej firmy REZAW-PLAST tego typu
http://www.rezaw-plast.pl/images/obr...ginal/3860.jpg
Na znanym portalu aukcyjnym można odszukać matę do tipo.
Ja kupowałem dla teścia do volvo i pasuje idealnie, nie śmierdzi, jest to prawdziwa guma i naprawdę jak coś było położone to pozostało w tym samym miejscu... nie jest to taśma klejąca, ale dużo lepsza niż moje plastikowe badziewie i do tipo też zakupię sobie matę tej firmy - pisałem do producenta maila i wiem, że za 1,5 tygodnia wprowadzą matę do bagażnika do wersji HB. :lol:
Proszę o wypowiedz innych osób - może ktoś posiada matę tej firmy?
-
Właśnie mi w pokoju na podłodze leży (bo Tipo odbieram jutro z montażu gazu:P) dokładnie taka mata jak na zdjęciu, które wrzuciłeś. I dodatkowo komplet dywaników z tej samej serii.
Nie śmierdzą, jak przyłożyć nos do samej powierzchni to jakiś zapach mają ale na pewno nic nieprzyjemnego - na pewno nie jak chińska guma:).
Jak się uda to jutro może jakieś zdjęcia porobię tych mat w samochodzie.
Jak na razie wyglądają całkiem przyzwoicie
-
Ja mam tą matę całą gumową za 60 zł.Nie śmierdzi i dopasowana jest idealnie.
-
Cytat:
Napisał
MICHO
A w życiu pokrowców do TIPO
Dlaczego? Najlepiej takie misiowate, futrzaste. Do tego takie samo futro na kierownicę i drążek biegów. Kiedyś co drugi taksówkarz w 125p takie miał. ;-)
-
Uniwersalne pokrowce odpadają bo pasów nie ma jak zapiąć na tylnej kanapie. Przyglądałem sie temu
-
Tapicerka jest na tyle solidna i mocna, że nie trzeba jakichkolwiek pokrowców zakładać na siedzenia.Pewnie będziecie jedynymi kierowcami(może jeszcze żona ;) ) więc będziecie dbać i chuchać :)
-
[QUOTE=kjk;264599]Dlaczego? Najlepiej takie misiowate, futrzaste. Do tego takie samo futro na kierownic
i do tego musowo czapka albo czapa jak noszą Panowie ze wsi
-
No moim tylko ja będę jeździł jako kierowca i ewentualnie dwa trzy razy w roku mój chrześnik jak jedziemy z koncertu bo ja wtedy na ogół śpię nawalony na tylnej kanapie. Syn ma dopiero 13 lat więc jeszcze trzeba poczekać na zmiennika :) Żona robiła prawo jazdy ale poddała się po trzecim egzaminie praktycznym ... i tak bym jej nie dał Tipo :P
-
6 załącznik(i)
Także ja już komplet akcesorium mam do TIPKA swego
Listwy progowe
Organizer na fotele
Mata do bagażnika
Uchwyt na tablet między fotelami z przodu - mam dwójkę dzieci - na podróż tablet - bajka - i jest spokój. Do tego rozdzielacz dźwięku mini jack na dwie pary słuchawek i cisza i spokój w aucie przez kilka godzin
videorejestrator Mio MiVue 538 - zastanawiałem się co kupić i miałem dylemat - ale często jestem na YT i oglądam Car Crash Compilation - jak Rosjanie jezdza autami i tam często i gęsto występuje właśnie Mio. I tak po obejrzeniu kilkudziesięciu filmików stwierdzam, że to dobry wybór i ma tryb parkingowy
Załącznik 26242Załącznik 26243Załącznik 26244Załącznik 26245Załącznik 26246Załącznik 26247