Wiem że chodziło o bagnet ale tam nie ma podzialki w mm dlatego pytałem 😂
To jest widok strony w wersji do druku
Kolega opisywał orientacyjnie wielkości na bagnecie. Zawsze określenie 2mm, lub 5mm w jakiś sposób obrazuje apetyt auta na "olywę"
Ja osobiście trzymam na bagnecie poziom pod MAX zawsze. Ktoś kiedyś ładnie na forum napisał, że pojemność miski olejowej = pojemności słoika z flakami z biedronki, i to mi się bardzo spodobało. Więc ilość pod max zabezpiecza silnik przed nagłym chlupaniem oleju w misce np. przy nagłym hamowaniu, lub szybkiej jeździe w ostrym zakręcie (duże przeciążenie boczne). A przy okazji jest przydatne przy hydraulice zaworowej....
odnosnie poziomu oleju. U mnie w 1.4 benzyna idealnie odmierzone 3l po wymianie filtra i spuszczeniu starego oleju - daje 100% pojemnosci czyli caly zakratkowany plaski element pokryty olejem.
U mnie też ale po 2 miesiącach jazdy po mieście 20% bagnetu ubyło... Motul 5w40 x clean
Co wy wiecie o braniu oleju przez silnik :wink:
Od 9:40'
https://youtu.be/VAsKLRRuSPI?t=581
Czy ktos wie ile ml oleju sie miesci miedzy min a max na bagnecie?
1.4 95
Wg mnie 0,7 l
Już był o tym temat... Ok 0,6L
Tylko 0.6? Dziwne bo po 1500 km wlałem 0.3 litra oleju a była trochę więcej niż połowa na bagnecie. Na następny dzień jak sprawdziłem to jeszcze do MAX brakowało z 1mm.
Standardowego litra nie ma napewno
po 3tys jazdy na motulu niestety pobór identyczny jak na selenii... a moze nawet wiekszy. Sprawdze po zimie ile jeszcze zejdzie. Na selenii od nowosci do pierwszego przeglądu po 10tys 0,5L brakowało. Teraz po 3 tys na motulu 200ml...
Witam.
Wiecie dlaczego we Fiacie nie montują wzkaźnika poziomu oleju..???
- Bo non stop by świecił...hehehe
Tak na poważnie jeżdże na Valvoline, oleju bierze mi około 125 ml/1000km .Stosuje filtry Sędziszów. Powiem krótko obecnie 55tyś, auto super.
Panowie jak komuś znika oliwa w wiekszych ilosciach to proponuje zmienić olej na 5w50 rowe który jest rekomendowany przez PRODUCENTA OLEJU jeśli w instrukcji podane są następujące wymagania Fiat 9.55535-S2/T2.
Zmiana oleju na nic zda się.
Luźnego pasowania tłok/cylinder olej nie uszczelni, ewentualnie miód [emoji38]
Ogar uszczelni
5W50 ma większą lepkość [grubszy film olejowy] w temperaturze roboczej, nie mylić z gestością:tongue Za to teoretycznie ma większe opory. Możliwe że zużycie oleju będzie na takim oleju mniejsze.