Tak to wyglądało. Przy następnej aktualizacji dam na pedrive tylko licencję i .zip - to powinno wyjaśnić sytuację.
To jest widok strony w wersji do druku
Tak to wyglądało. Przy następnej aktualizacji dam na pedrive tylko licencję i .zip - to powinno wyjaśnić sytuację.
Możesz teraz tak spróbować, nawet radio nie wykryje że są mapy 1060 na pendrive, jak będzie zip i licencja.
Nie ma znaczenia że wgrałeś zip na pendrive :)
Nieraz zdarza się, że się wgra rozpakowane mapy i wychodził błąd, ale wystarczyło wgrać jeszcze raz, lub zmienić pendrive
i wtedy aktualizacja przebiegała pomyślnie.
Zresztą zbędna dyskusja, w instrukcji aktualizacji wyraźnie jest napisane, że zip trzeba rozpakować i te rozpakowane
pliki wraz z licencją wgrać na pendrive.
Także my wiemy jak się to robi, aktualizowaliśmy mapy już z 10 razy, ale subskrypcja darmowych map się
skończyła, i wprowadzili aktualizacje mapy zależną od VIN auta, do tego jeszcze wprowadzili kodowane mapy,
dlatego plik licencji jest generowany każdy inny pod konkretny VIN auta.
Jak zawsze JTN krótko i na temat. No to chyba już wiadomo, że Ci co nie mają licencji jeżdżą na 1055.
Nie do końca mam licencje do końca roku a wgrać nie mogę wcześniej wszystko bezproblemowo się aktualizowało.
Nawet jak darmowe aktualizacje były, to znajdywały się osoby co miały problemy z wgraniem map. Bywa nieraz.
Wgrywali po kilka razy, nie udawało się, ściągali kilka razy mapy, zmieniali pendrajwy aż wreszcie się udało.
Na twoim miejscu bym podjechał do ASO i sprawdził czy faktycznie masz nadal ważną subskrypcje, bo skoro mapa
ci nie wchodzi to subskrypcja się skończyła , albo używasz złego pendrajwa, albo pliki są źle wgrane na pendrajwa, ściagałeś drugi raz mapy ?
Oraz czy na pewno ściągasz licencję i mapy ze strony mopar dla swojego VIN auta ?
Do tego jest jeszcze aktualizacja firmware, który usuwał problem z instalacją map, oczywiście mowa o ważnej subskrypcji :)
Także jak widzisz powodów tego, że nie instaluje ci się mapa może być wiele, niestety.
Próbowałem z 6 razy, również na tym penie, dopiero opisane wcześniej czynności przyniosły oczekiwany efekt. Najważniejsze, że mapy aktualne.
U mnie nie udało się zaktualizować map do 1060 (obecnie 1055).
Tak jak JackTheNight napisał, zmienili sposób weryfikacji sprzętu na którym chce się instalować/aktualizować mapy (a dokładnie to dodali tą funkcjonalność).
Bawiłem się w rozpakowywanie pliku ttpkg i modyfikacji kilku plików xml. Niestety bez sukcesu.
Pozostało używanie AA/CarPlay lub odnowienie licencji.
Ja w 95% i tak korzystam z AA i GM. Były aktualizacje TomTom-a dostępne, dało się aktualizować to aktualizowałem. Jedynie z czego korzystam z Tomtom-a cały czas to powiadomienia w tle o fotoradarach.
na tipo mojej żony (abonament tomtom 3 lata), problem mapy 1060 rozwiązany !
mój sprzedawca zaktualizował uconnect live. (tof belgia)
Cześć
Po problemach z 1060 dzisiaj pobrałem 1065. I o dziwo weszła bez problemu jaki był przy 1060. Ten sam pen, takie same parametry i od razu zatrybiło.
Wgrana, sprawdzona, działa.
Uconnect 2.2.20 po aktualizacji też chodzi, więc jest OK.
Zadowolony zgłosiłem do fiata, że problem zniknął i mogą zamknąć zlecenie i usłyszałem (co mnie bardzo rozbawiło), że widocznie fiat zrobił mapę i licencję specjalnie dla mojego tipolota.
tak, że tego... Działa i o to chodziło od grudnia 2020r.
Może Kolega wystawi pliki - sprawdzimy czy nadal szyfrowane.
onetek ja już pobieram 1065 , ale na pewno szyfrowane :) za 15 minut będą już pobrane :)
Już sprawdziłem są kodowane, jutro zapuszczę je, ale na pewno nie pójdzie aktualizacja :)
1065 na pokładzie, bez uwag przy ważnej licencji.
No, a u mnie jak już subskrypcja nie ważna, niestety
podobnie jak 1060, mapy 1065 nie wchodzą.
Czyli tak ja przeczuwałem w poście wyżej :)
A jakby napisać w radio vin z aktywnej subskrypcji? Np alfą?
Załącznik 39867
Też jestem ciekawy. Osobiście zmieniałem radio z bieda wersji i w radiu mam inny vin niż samochodu. Ktoś musiałby udostępnić swój vin z aktywną subskrypcją no i pliki map.
Alfa nie zmieni się vinu radia - już to sprawdzałem.
Onetek po zrobieniu osiowania proxi zapisze się w radiu twój VIN auta w którym robi się osiowabie - też sprawdzone.
Aby wgrać mapy, trzeba by było nasze radio wsadzić do auta w którym jest subskrypcja aktywna, zrobić osiowanie aby vin auta zapisał się w radiu i wtedy wgrać mapy. Po przełożeniu radia do naszego auta, robimy osiowanie, zmienia się vin na nasz oryginalny i cieszymy się nowymi mapami.
A nawet możnaby prościej, zrobić osiowanie w aucie w którym jest aktywna subskrypcja, wyjąć radio wsadzić do swojego auta i zrobić wgranie map. Po wgraniu map zrobić w swoim aucie osiowanie i już, kto chętny?
Kto ma aktywna subskrypcję w Łodzi?
Podesłałem Ci na priv loga - mylisz się. Sam ogarniałeś temat i w radiu mam vin z auta dawcy a nie od mojego samochodu.