To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Chcą około 1000pln za przegląd.
...to jakas masakryczna kwota...mi na marca 2019 wychodzi przeglad...zastanowie sie nad samodzielnym wyk.przeg.wymiana oleju i filtrow jak dla mnie to nie problem a i tak juz po gwarancji bedzie i o progi sie nie bede obawial :) reszta do sprawdzenia na sciezce diagnostycznej :)
-
No to jestem po przeglądzie i... kopara mi opadła.
Zrobili wszystko o co poprosiłem plus wymiana płynu hamulcowego bo w lutym mijały dwa lata więc stwierdzili, że zrobią to teraz abym w lutym się nie fatygował.
Skrzypiący fotel - nasmarowali prowadnicę i cisza
Odgłosy ze słupka lewego B - cisza - zatem zrobili
Świszcząca klimatyzacja - przy oddawaniu auta przejechał się ze mną mechanik i na szczęście zaczęła świszczeć. Napełnili klimatyzację 80g czynnika i kazali obserwować przy czym dodano iż jeśli to nie pomoże to abym w styczniu przed upływem 2 letniej gwarancji podjechał do nich i na gwarancji wymienią zawór rozprężny bo to może być także przyczyna głośnej pracy klimatyzacji.
Dodam iż mile mnie zaskoczyli: jak rok temu miałem wymienianą sprężarkę to rozpieprzyli mi taką klapkę co jest pod pokrętłami klimatyzacji. Z góry jej nie widać ale nie mogłem już jej dopasować zatem pojechałem z reklamacją. Przyjęli reklamację rok temu i zadzwonili jak klapka przyjechała. Ale ja zapomniałem/olałem sprawę i dziś Pan co przyjmował auto skojarzył mnie z tą sprawą i mam założoną dobrze spasowaną klapkę, która czekała na mnie rok i nie zapieprzyli z jakiegoś salonowego egzemplarza tylko poszedł na części zamienne i w kartoniku przyniósł ową część :)
A i dostałem rabacik - wstępnie all kosztowało 960pln ale sumarycznie na koniec po rabacie zostawiłem u nich 850pln.
A i fajna rzecz, że autem zajmowała się jakaś młoda ekipa. Jak otworzyłem maskę i zobaczyłem brak kartonika z jakim olejem i kiedy, po zgłoszeniu tego faktu wyszedł do mnie dwudziestoparoletni młodziak, który chyba zajmował się moim autem, i wszystko po kolei wyjaśniał co robił z autem. Całkiem miła profesjonalna rozmowa. A i progi proste :)
Także 5 gwiazdek na 5 - ta 5 naciągana bo kiepsko go umyli :)
-
Musiales ich prosic co maja robic na drugim przegladzie? Dla mnie paranoja... ciekawe czy rzeczywiscie sprawdzili wszystkie punkty co wymieniles wczesniej... 850 zl - chyba drogo ale bede mial porownanie bo lada dzien robie u siebie przeglad.
-
ja o nic nie prosiłem. Zgłosiłem tylko swoje uwagi związane z fotelem, słupkiem i głośną klimatyzacją. Biorąc pod uwagę fakt jak się rozmawiało i że chłopak miał pojecie co robił przy moim aucie to zakładam że wszystko sprawdzili
-
... :) milo sie czyta taka opinie :)...wazne ze jest zadowolony klient...
-
Nie żebym sie czepiał ale... Cytat:
Napisał
tedybear
No to jestem po przeglądzie i... kopara mi opadła.
Zrobili wszystko o co poprosiłem plus wymiana płynu hamulcowego
Spoko ważne że jesteś zadowolony, zamki klap tez nasmarowali ?
-
Też. Zostawili mi prezent w aucie. Spray do konserwacji uszczelek. Oddałem:)
-
Cytat:
Napisał
tedybear
kazali obserwować przy czym dodano iż jeśli to nie pomoże to abym w styczniu przed upływem 2 letniej gwarancji podjechał do nich i na gwarancji wymienią zawór rozprężny bo to może być także przyczyna głośnej pracy klimatyzacji.
Tedy - czy dobrze pamiętam, że masz wykupioną przedłużona gwarancję? Czy taką usterkę nie można usunąć z przedłużonej?
-
Mi się klima uciszyła jak się zrobiło poniżej 10-15*C. Nie syczy teraz wcale. Na wiosnę i w lato pewnie znów będę ją słyszał codziennie. Byłem jakiś czas temu z tym to mnie z kwitkiem odesłali, że nie będą teraz wymieniać po kolei a chłodzi dobrze. Może u mnie to właśnie ten zawór bo jakby z kratek wentylacyjnych dźwięk. W maju przegląd na 15kkm wypadnie gdzieś to pojadę i od razu z tym tez, ale już gdzie indziej.
-
tomekbud dobrze pamiętasz bo rzeczywiście mam przedłużoną gwarancję. Tylko przedłużona gwarancja działa na zasadzie ubezpieczenia zatem więcej formalności i o tym czy owa część zostanie wymieniona czy nie decyduje ubezpieczyciel a nie ASO. ASO pisze do ubezpieczyciela, że uszkodzony jest kompresor, wysyła wszelką dokumentację, info o przeglądach ect. i ubezpieczyciel mówi TAK lub mówi NIE.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
tomekbud dobrze pamiętasz bo rzeczywiście mam przedłużoną gwarancję. Tylko przedłużona gwarancja działa na zasadzie ubezpieczenia zatem więcej formalności i o tym czy owa część zostanie wymieniona czy nie decyduje ubezpieczyciel a nie ASO. ASO pisze do ubezpieczyciela, że uszkodzony jest kompresor, wysyła wszelką dokumentację, info o przeglądach ect. i ubezpieczyciel mówi TAK lub mówi NIE.
Eeee to lypa Panie ta gwarancja, szukają łosi (bez obrazy) na kajak jak przy kupnie np telewizora. Bezsensu tracic kase na to i pozniej uzerac sie z ubezpieczycielem, trzeba uwazac co sie mowi bo chu*e haka na wszystko znajda. Myslalem ze to gwarancja FCA jest -.-"
-
Słuchaj bahamut, rozmawiałem z ludkiem od serwisu, mówił że bardzo często jest tak że owe wyceny przyjmuje ubezpieczyciel. Umówmy się ze zapewne jest tak ze jak po 2 letniej gwarancji nadal robisz przeglądy w ASO i naprawiasz auto w ASO to ubezpieczyciel patrzy na Ciebie przychylniej. Ale ja jestem dobrej myśli, jakby co będę walczył :)
-
Ja to rozwazalem, to przedluzenie gwarancji, takiej do 5 lat to koszt ok 1600-2000 zl w zaleznosci ile km. Z tego co pamietam to chyba wiecej placiles i to sporo. Teraz troche to przekalkulowalem i jesli mialoby sie sypac strasznie auto to moze warto ale chyba az tak zle nie bedzie. Wg nie wiem czy chcieliby to przedluzyc w aucie z LPG z ASO. Druga sprawa to dodatkowe 3 przeglady w ASO ktore beda dosc obszerne, jakies klocki moze tarcze i wyjdzie sporo w ASO. Dodatkowo udręki z ubezpieczycielem to nie to co z panem z serwisu Fiata wiec ogolnie to chyba troche lipa jest i nie ma co sie rownac z normalna dluzsza gwarancja jak w innych markach.
-
brylancik u mnie wyglądało tak iż dostałem rabat 6000pln bo auto zostało wyprodukowane w 2016roku. Zatem nastawiłęm się na cenę standartową a dostałem -6000pln. zatem nie dokłądałem 2500pln za max care
-
Pytanka mam odnosnie przegladu
1. Najechalem juz kolejne 15k km i musze zrobic przeglad, czytalem w instrukcji ze 1000 km moge jeszcze zrobic aby nie stracic gwarancji. Pokazuje sie ten dystans 1000 gdzies? U mnie jest przeglad 0km i 76 dni. Mam ten lepszy wyswietlacz i tylko klucz pomaranczowy sie wyswietla.
2. Czy jak w tym roku w marcu mialem przegladana karoserie auta to musza znowu ogladac czy w przyszlym roku jechac po ten wpis aby zachowac gwarancje na perforacje? Auto mam z czerwca 2017 a ogladali karoserie w marcu 2018.
-
Nie pokazuje. Zauważyłem, że odliczał u mnie z kluczem już od 13k, a po przekroczeniu 15k miałem tak jak u Ciebie, że 0 km do przeglądu. Trochę to ma się nijak, bo każdy kolejny przegląd powyżej 15k to jak nie zapamiętasz wartości przebiegu i go przekroczysz to jiestety nie wiadomo kiedy minie ten dodatkowy tysiąc.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Zaloguj się do My FIAT na stronie. Tam powinno być [emoji4]
-
W my fiat samemu wpisuje sie przebieg
-
U mnie przebieg wysyłany jest automatycznie przez uconnect live który łączy się poprzez mój telefon.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Bahamut24 masz uconnect live? Tam sa wszystkie dane, kiedy vyl serwis, kiedy nastepny, ostatnie bledy