No i przy załozeniu, ze nic się nie będzie psuło, co raczej jest mało prawdopodobne ;)
To jest widok strony w wersji do druku
No i przy załozeniu, ze nic się nie będzie psuło, co raczej jest mało prawdopodobne ;)
no tak tak..
Sorry bo ciut zaśmiecę temat ale odpowiem..spalanie to jest najmniejszy problem, ale tak jak pisał byrrt..rozrząd drogi, same części może nie tak bardzo ale robocizna w ASO koło 1500 tyś zł, większość mechaników poza ASO jak widzą Fiatowskie 2.0 20V to rozkładają ręce i się nawet nie podejmują bo żeby ustawić rozrząd w tym silniku to po prostu trzeba się znać i zrobić to parę razy, bez blokad ani rusz a oddasz auto takiemu Mieciowi z garażu to nie dość że Cię skasuje to będziesz się wkurzał że auto nie jedzie. Sam rozrząd też trzeba zmieniać częściej niż w innych Bravo bo jak pier..to biada na maxa, i nie jest tak że się wymieni i spokój na ileś tam km. ponieważ lubią odzywać się rolki w szczególności jeśli ktoś nie ma osłony pod silnikiem. Przy wielu rzeczach przy silniku trzeba go opuszczać bo dostępu nie ma żadnego :tongue Więc to wszystko to już są wyższe koszty, pomijając fakt że praktycznie każda część jest po prostu droższa do HGTy. Hamulce też droższe, tył tarcza, większe z przodu, klocki też, jak ktoś chce wsadzić coś co naprawdę hamuje to już lepiej nie mówić, zawieszenie kompletnie inne, krótsze wahacze = inne droższe, amory inne na dodatek brak bo albo kupujesz monroe albo coś lepszego np. Sachs komplet 1400 zł na zamówienie, np. KYB w ogólnie nie dostępna, sprężyny inne...sam zawias przód pada też dużo częściej z racji tego że silnik jest mega ciężki, do tego dochodzą jakieś rzeczy typowe dla HGTy typu wycierający się simmering na wale co wiąże się z wyjęciem skrzyni itd. itp. ;-)
uuuu ładne opowiadanie.. trochę to przeraża ale w 1.6 16V tez by znalazł kilka błędów
To nie ma na celu przerażać ani pokazywać błędów bo HGTowski silnik w szczególności po FL jest udana jednostką jeśli się dba o nią jak należy, ma to uzmysłowić że HGTa jest drogim autem w utrzymaniu zresztą jak każde o sportowym zacięciu ale odwdzięcza się frajdą z jazdy :smile:
żeby nie było byrrt...rysa jest spokojnie do ogarnięcia i będzie lalunia a szkoda sprzedawać tak fajne auto :smile:
Dłuższe hehe, takie same jak w Marei bo te i te ma większy rozstaw osi ;)
W prawdzie nie szukałem konkretnie ale jak ja kupowałem do siebie to bezproblemowo znajdowałem KYB i Monroe ze sportpackiem a ten mają tylko HGTy. Powiem więcej że wcale nie były droższe od tych co kupiłem do siebie (KYB coś ponad 500 z odbojami i osłonami)
Spokojnie nie spokojnie ale będę działał tylko ani czasu ani pogody na takie prace.. Będę relacjonował ;)
Nie ma na nic czasu, ostatnio nawet na forum mało wchodzę..
Auto ma się dobrze, choć pogoda na dworze licha ;) :
Załącznik 7236
Kupiłem pompę wspomagania używkę - mam nadzieje, że nie będzie z nią jaj i że nie będzie gorzej jak z tą co mam..
W następnym miesiącu dokupuje napinacz i będę wymieniał.. Bez kitu ani czasu ani kasy na to wszystko ;)
Ale fotka fajna ;)
Nie mam czasu ostatnio za dużo na auto ale udało mi się w końcu zabudować woltomierz do mojego bolida :).
Miało być wprawdzie wszystko na CNC i wyszłoby pewnie lepiej ale chłopaki coś nie mogli tego plastiku z tunelu zamocować na maszynę bo im się niby wyginało. Otwór pod plexę wycinałem ręcznie i wyszło jak wyszło.. Szybka oczywiście frezowana na CNC z dymionego plexi.
Załącznik 7360 Załącznik 7363 Załącznik 7361
Załącznik 7362 Załącznik 7364 Załącznik 7365 Załącznik 7366
Załącznik 7367 Załącznik 7368
Nom i tak to sobie wygląda.. Woltomierz podpiąłem pod kable dodatkowej zapalniczki zakładając złączki tak aby można całość swobodnie wyjąć.
A tak w ogóle to dziś zatankowałem fiata za 360zł (72zł gaz i reszta benzyna do pełna) - boli :/
a po co ci ten woltomierz?
ale fajnie to wygląda.. jak ze szybkich i wściekłych .. jak pojemność zbiornika z podtlenkiem.. dobra robota
Orbit :p to lubię .
Laczymy sie razem z toba w tym bolu :P..
Mi się podoba, bardzo :) zawsze chciałem miec voltomierz w aucie (nie wiem dlaczego) i w zadnym nie miałem ;)
Chociaż jedna pochlebna opinia :party!: W BBMach jest o tyle problem, że nigdzie nie ma miejsca na montaż czegokolwiek.. A jak się by znudziło to tanim kosztem kupuje ten plastik nowy i wymieniam - 30 sekund roboty ;)
To się cały czas świeci czy można to wyłączyć jak nie jest potrzebne w danym momencie?;-)
Włącza się po zapłonie - nie widzę powodów aby wyłączać woltomierz ;-)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2